Да му треба продажба на ривиерата на странци за кое се залагаш и пола од спомениците во Скопје.
Патем ме изнасмеа коментарот на Охриѓанецот, вика не касаат ако не ги задеваш, не се плашете Овие Охриѓаниве значи многу ги љубам, оти се таков чурук народ, едни и единствени.
Оф топик - Не е ништо лично, зборувам општо, после ваква ситуација само ретардирана личност би прифатила таму смештај.Па макар и да е со 5 ѕвезди!
А на смоков му наплаќале ли за смештај?„Во нашата куќа дома имаше смок, змија голема и никого не касаше и си самата си ојде. Не се опасни тие, не касат. Ако ја згазниш нормално. Да не се плашат туристите. Охрид е чист град“, вели еден жител на стариот дел на Охрид.
Ова е смок,каква водна змија мислиш ???Kako prvo ovie zmii se vodni i ne se otrovni i smrtonosni i zasto da gi cistat samite zmii ke se povlecat ,ako ne ja zakacas nema da te zakaca
Тие се местата, тука, Потпеш, Далјан, Градска Плажа и по нешто Градиште.Ќе ги навикниш со време.Мене ланското лето накај Дуков ми помина меѓу нозе, ко ја приметив застанав 5 минути не се мрдав, без разлика шо заминаЗначи ич не е пријатно, ти сии во вода а покрај тебе да поминува змија.
Има змии во езерото и тоа претерано многу. Не се отрровни но никој не останува рамнодушен покрај змија.
Во исти ден ми се случи да видам 3.
Дур ги чекам другариве за на плажа, (кај мостон од каналон, кој е од охрид знае ), гледам змија во водата.
Ја сликнав, со мобилка.
Прегледај го приврзокот 44961
Како не се градело море шо зборвиш, еве згради на секој 5 метри имат, немој аман со вакви невистини, не се градело во градов....Имат згради напраено за секој скопјанец по еден стан да си купит и да не се жалит после од охриѓани ова охриѓани она.Абе ок тоа,змии се/не се еден од проблемите.
Работата е зошто ништо не се гради во градот ? Зошто нема туристички атракции,луксузни хотели со спа центри и други 300 поволности......
На Охрид му треба проект за модернизација на градот.
Тие се местата, тука, Потпеш, Далјан, Градска Плажа и по нешто Градиште.Ќе ги навикниш со време.Мене ланското лето накај Дуков ми помина меѓу нозе, ко ја приметив застанав 5 минути не се мрдав, без разлика шо замина
Значи ич не е пријатно, ти сии во вода а покрај тебе да поминува змија.
Има змии во езерото и тоа претерано многу. Не се отрровни но никој не останува рамнодушен покрај змија.
Во исти ден ми се случи да видам 3.
Дур ги чекам другариве за на плажа, (кај мостон од каналон, кој е од охрид знае ), гледам змија во водата.
Ја сликнав, со мобилка.
Прегледај го приврзокот 44961
Е ова ми изгледа смешнно и безопасно.
Но сликана е со мобилен телефон, со уклучен зум, змијата исправена беше долга близу едно метро, имаше морничави црни траки кои не се гледаат на сликата поради „квалитетот“ на „камерата“.
Ајде канал е, се случува има змии, никој не се капит во каналон, ( бар не при трезна состојба )
Стигнавме на плажа, нормално едвај чекаме да се брцниме во вода, ко гледам еден од другариве бега ко попарен. Причина змија.
Овај се опушта во воода, таа пред него со грената глава го гледа.
За иронијата да е поголема, 20тина минути змијата не нзаеше да си гоо најде патот да се тргне од плажата.
Исто така и при крајот на денот, повторно псоета од змија, но тогаш сите уморени и никој рецка не и маваше
И колку да се безопасни, ке почувствуваш страв. А интересно е што кога некој ке спомне змија, во езероно ке најдеш само по некоја топка кој некој ја заборавил во намера побрзо да избега.
Ако е нешто добро во целава работа, водните змии се движат најчесто во чиста вода.А природа е, бесмислено е да ги убиваме со намера.Па тоа сакав да го кажам..и да не се отровни,и да се смокови,водни,што сака нека се,грозно е и морничаво.Секое лето одам во Охрид го обожавам градот но шеткање на толку многу змии нели не е секојдневна глетка...и покрај сите муабети дека се безопасни јас ќе се плашам и ќе врискам хистерично ако ми излезе пред мене некоја или во вода