Над 35,000 издадени Бугарски пасоши ?!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
drzavcevo kako ni e od 2 miliona ke stane pola miljon a , cccc!

Член од
11 јуни 2006
Мислења
315
Поени од реакции
0
Не, колега нема да стане пола милион, туку ке стане еден и пол милион, оти оние кои наводно бројат пола милион ке си одат, додуша не сосема доброволно...не поради нас, поради други!

Член од
9 август 2006
Мислења
16
Поени од реакции
0
Е СЕГА ДА СЕ ПАМЕТНИ ОВИЕ МАКЕДОНЦИВЕ ШТО ИМААТ БУГАРСКИ ПСОШИ НА СЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ ДА ГЛАСААТ ЗА ОМО-ИЛИНДЕН ПИРИН
:party3:,ЈАС НИКОГАШ НЕ БИ ЗЕЛ БУГАРСКИ ПАСОШ ПА МАКАР ЧЕКАЛ ПРЕД АМБАСАДИ СО СААТИ-ПОЗДРАВ

МАКЕДОНИЈА НАД СЕ МАКЕДОНИЈА ПРЕД СЕ

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
ДАМЕ напиша:
Е СЕГА ДА СЕ ПАМЕТНИ ОВИЕ МАКЕДОНЦИВЕ ШТО ИМААТ БУГАРСКИ ПСОШИ НА СЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ ДА ГЛАСААТ ЗА ОМО-ИЛИНДЕН ПИРИН
:party3:,ЈАС НИКОГАШ НЕ БИ ЗЕЛ БУГАРСКИ ПАСОШ ПА МАКАР ЧЕКАЛ ПРЕД АМБАСАДИ СО СААТИ-ПОЗДРАВ
МАКЕДОНИЈА НАД СЕ МАКЕДОНИЈА ПРЕД СЕ
Е знаеш дека ти е добра идејата може некој од тука да ги организира, и организарано да идат на гласње па ОМО Илинден може и да стане значаен фактор на Бугарската политичка сцена.

Член од
11 јуни 2006
Мислења
315
Поени од реакции
0
Хахаха добра идеа, да ги тепаме со нивното оружје!
Само, грците и шќипитарите исто така треба да ги тепаме со нивното оружје! За Грците визи а за шќипитарите ками!
И тоа намачкани со свинска маст!

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
0405037957 напиша:
Хахаха добра идеа, да ги тепаме со нивното оружје!
Само, грците и шќипитарите исто така треба да ги тепаме со нивното оружје! За Грците визи а за шќипитарите ками!
И тоа намачкани со свинска маст!
Ај да го пробаме рецептот со татарите па после со грчките хомичи

S

Stef Bachatero

Гостин
Eve i jas i tatko mi ke izvadime bugarski pasosi neznam toa sto ne pravi po ne makedonci?

Попај

Буржоазија
Член од
10 јуни 2006
Мислења
699
Поени од реакции
9
StevoMC напиша:
Eve i jas i tatko mi ke izvadime bugarski pasosi neznam toa sto ne pravi po ne makedonci?

Па извадејте, на кого го боли за вас........

Попај

Буржоазија
Член од
10 јуни 2006
Мислења
699
Поени од реакции
9
Македонските граѓани воопшто не се загреани да докажуваат дека се Бугари, туку со бугарскиот пасош многу полесно можат да стигнат до својата цел - Европа.
Додека Македонците трагаат по полесниот начин за излез во Европа, Бугарија сака со тоа да постигне сосема друга цел.
Трендот на барање бугарско државјанство се должи на лошата економско-социјална слика во Македонија, објаснува политикологот Дане Талевски, чија стручност се евроинтеграциите.
За Талевски, бројката од 20.000 поднесени барања од Македонци за добивање бугарско државјанство и не е алармантна состојба. Податокот го објави бугарското Министерство за правда.
„Луѓето кои сакаат да излезат од Македонија на привремена работа најчесто би сакале да одат во некоја од земјите од ЕУ“, изјави Дане Талевски, политиколог.
„Постојат страшни визни ограничувања со македонски пасош да се патува таму, додека со бугарски пасош сосема слободно може да се влезе во која било земја на ЕУ, што значи слободен пристап до системите на образование таму и до пазарот на труд“, вели Талевски.
Со години наназад Бугарија тврди дека македонска нација не постои. Дали во речиси без никакви проблеми давањето бугарско државјанство на Македонците кои трагаат по егзистенција има смислено сценарио?
Објавената бројка на поднесени барања на Македонци за добивање бугарски пасош симптоматично е објавена само кратко време откако шефот на бугарската дипломатија Калфин излезе со провокацијата дека Бугарија ќе ја следела Македонија да не појавува агресија кон бугарската историја и нација, изјава од ништо испровоцирана, која ги залади односите меѓу двете држави.
„Мислам дека ова е само прашање на конфликт кое го потегнуваат политичарите чии умствени матрици функционираат во еден систем од 19-тиот век и ран 20-ти век, кога пред се беа важни националните прашања, националната припадност и државните нации“, рече Дане Талевски.
„Во 21-виот век, со интеграциите во ЕУ, тие прашања стануваат минорни и тие во ЕУ се заменети со прашања од економска соработка, од блиска политичка соработка“, додаде Талевски.
Трендот на барање бугарски државјанства ќе се намали со влезот на Македонија во Европската Унија.
За тогаш експертите дури предвидуваат на обратна состојба, кога македонските граѓани, откако ги искористија бугарските пасоши, ќе започнат да ги враќаат.

Stefanos_M

Moscow_Boy
Член од
23 април 2006
Мислења
563
Поени од реакции
0
Ех, бе се продаваат за бугарски пасош. Само една работа не ми е стварно јасна. Каде и да сум сакал да отидам без проблем сум вадел виза. Што дека ќе извадат бугарски пасош демек ќе патуваат негде, кога скршен денар во џеб немаат, со што ќе патуваат. Ако имаш пари визата не ти е проблем. Ама ај докажи им на овие Квинслинзиве

Попај

Буржоазија
Член од
10 јуни 2006
Мислења
699
Поени од реакции
9
Stefanos_M напиша:
Ех, бе се продаваат за бугарски пасош. Само една работа не ми е стварно јасна. Каде и да сум сакал да отидам без проблем сум вадел виза. Што дека ќе извадат бугарски пасош демек ќе патуваат негде, кога скршен денар во џеб немаат, со што ќе патуваат. Ако имаш пари визата не ти е проблем. Ама ај докажи им на овие Квинслинзиве
Абе во право си ама на кој да кажеш,глуп македонски народ,ееејјј никогаш нема да успееме,ние сме една бедна нација и за неколку години нема да не има.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Ima li be ovde admin da go izbrise stolov, se troski i mrlji se napravil.
Mene me interesira nesto drugo.
Znae nekoj koja e procedurata, kolku pari kosta, za kolku vreme i kolkava e verojatnosta da se dobie takov pasos vo MK.
Ima nekoj nekakov iskustvo vo vrska so toa. Ako ne vi se zbori javno pisete PP ili meil nema da kazam nikomu. Bas me interesira.
A za pricinite, moze da se pravat oni mutavi do besvest ama od 35 000 koi imaat ili ke dobijat ima edno 30-40 bitangi koi se u film deka se Blgari, se drugo se dosetlivi skopski i posiroko kurajberi koi od cista korist vadat pasosi. Mesto da se kenjam pred ambasada na EU so denovi so nivniot pasos ke vlezam 10 pati pobrzo.
Da ne se lazeme. Mene da mi dadat dma ke zemam ke idam ke se ubijam od setanje sekade i ko ke mi zdosadi ke mu go sitnam na nekoj Sipac od BOgovinje za 1000 evra. Em setnja em pari. Pragmatizam do jaja. Fala.:aplauz:

Член од
11 јуни 2006
Мислења
315
Поени од реакции
0
asterix_m напиша:
Ај да го пробаме рецептот со татарите па после со грчките хомичи
Татарите остај ги, не те гибаат.
Даваат пасоши на тие што молат на писмено!
Со грчките хомичи работата е посериозна и богами, подолгорочна. Како и со шќипитарите!

Член од
2 август 2006
Мислења
22
Поени од реакции
0
Ако си македонец и не живееш в Б'лгарија, трјабва да декларираш че си б'лгарин. значи б'лгарски паспорт означава МАКЕДОНСКИ б'лгарин.:bip:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
becebeceb напиша:
Ако си македонец и не живееш в Б'лгарија, трјабва да декларираш че си б'лгарин. значи б'лгарски паспорт означава МАКЕДОНСКИ б'лгарин.:bip:
Ијааааа?!!! Бре колку си бил паметен... Таков термин постои само во твојата глава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom