Над 35,000 издадени Бугарски пасоши ?!

Статус
Затворена за нови мислења.

skorpija^m

seven & seven
Член од
5 мај 2006
Мислења
492
Поени од реакции
4
Баш ме интересира ваше мислење околу оваа тема, според најнови информации испадна дека во Македонија има над 35,000 Бугари . Ова е заради големиот интерес на секој млад човек од Македонија за да влезе во земјите од ЕУ или сиромаштијата ? Или пак заради големиот неуспех кај секој млад човек кога ќе оди да бара виза и не му се дава? Па .....

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Тоа е тактика бе, на тој начин Македонското малцинство во Бугарија се зголемило за 35.000, а со тоа ќе си иаме поголеми шанси да им ги земеме малцинските права кои што ни ги должат татарите:vozbud: .Ви текнува?:lud:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Море да им се мочам у бугар тапијата бе. Не им ја сакам не ми ни треба.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.237
Поени од реакции
959
Ако информацијата ти е од бугарски извори, има големи шанси да е неточна. Неодамна читав како во Македонија дури 80% населението се изјаснило дека се Бугари (!) а пак остатокот биле не знам што, претопени бугари, бугари со македонско државјанство, македонци со бугарско државјанство...

Младите одат во Бугарија оти образованието таму ем е полесно од нашево ем ти се вреднува (поготово ако си таму на приватен универзитет). А тука ќе те измачат за е*ана 6-ка! Освен тоа, демек бугарскиот јазик ни е близок, се разбираме, па затоа одиме таму.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Тоше напиша:
Ако информацијата ти е од бугарски извори, има големи шанси да е неточна. Неодамна читав како во Македонија дури 80% населението се изјаснило дека се Бугари (!) а пак остатокот биле не знам што, претопени бугари, бугари со македонско државјанство, македонци со бугарско државјанство...

Младите одат во Бугарија оти образованието таму ем е полесно од нашево ем ти се вреднува (поготово ако си таму на приватен универзитет). А тука ќе те измачат за е*ана 6-ка! Освен тоа, демек бугарскиот јазик ни е близок, се разбираме, па затоа одиме таму.
Не заборавај дека има и гага путки :vozbud: :vozbud: :vozbud:

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Ма каков бугарски пасош и какви бакрачи бе, вадам хрватско државјанство и пасош и тако даље.

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Lelelele sve predavnici!! Nikogas ne bi zemal nikoe drugo drzavjanstvo makar i so toa da imam mnogu beneficii. Poprvo ke trpam ama so dostoinstvo otkolku kukavicki da se predavam!

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Срамота, почит кон државата да се немало ни грам...

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Capo Kapistec напиша:
Lelelele sve predavnici!! Nikogas ne bi zemal nikoe drugo drzavjanstvo makar i so toa da imam mnogu beneficii. Poprvo ke trpam ama so dostoinstvo otkolku kukavicki da se predavam!

Лелелеле да ти се плукнам у плиткиот ум.

Член од
14 декември 2005
Мислења
130
Поени од реакции
2
Струмикс напиша:
Срамота, почит кон државата да се немало ни грам...
Prvo drzavata ako ima pocit kon nas samite togas i nie ke imame kon nea. Ali zasega mislam deka nemam za sto da ja pocituvam drzavava zosto ne mi obezbedila nisto dobro vo sekoj pogled od zivotot zasega (obrazovanie, zdravstvo i sl).

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Fakt e dka vo Makedonija ima mnogu luge so bugarski pasosi.Od samiot start pa se do sega sum bila golem protivnik za toa.So makedonski pasos potesko ili voopsto ne se dobva viza za stranstvo pa lugeto najverovatno vo bugarskite pasosi go gledaat izlezot.A sega so vleguvanjeto vo 2007 na Bugarija vo EU uste tolku se zgolemuva brojot na makedonci so bugarski pasosi.Zalno e i sramno e toa so go pravat lugeto.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
galaxy2027 напиша:
Prvo drzavata ako ima pocit kon nas samite togas i nie ke imame kon nea. Ali zasega mislam deka nemam za sto da ja pocituvam drzavava zosto ne mi obezbedila nisto dobro vo sekoj pogled od zivotot zasega (obrazovanie, zdravstvo i sl).
Дека здравството и не ни е сјајно, се согласувам. А образованието? Ај некој нека каже како се добива диплома на Св. Кирил и Методиј во Скопје на пр. и на некој бугарски универзитет? Полесно било во Бугарија, сите така велат. А дали некој размислил што е целта на Бугариве кои така лесно ги дават пасошите? Не? Е ај малце видете што пишат по форумов, размислете и пресудете сами.

А дали некој освен ретки примери што ги знам, се потрудил да направи нешто корисно за државата? Или барем да не плука по неа? Национална гордост да се биде Македонец? Да се сака македонското? Онака емотивно некогаш да ја доживеал химната на некој настан, една солза да пушти барем?

Сите само барате од државата, а не сте свесни дека неа ја правиме сите ние заедно. Доброто (и лошото) произлегува од нас самите.

Сфаќам дека не е лесно да се живее во Македонија. Го осеќам тоа на сопствената кожа. Ама барем се трудам да не се разнебитам. се трудам да постигнам нешто во некоја област. И горд сум.

Член од
6 август 2006
Мислења
5
Поени од реакции
0
Пасоши не се дават лесно, можете да будете сигурни.Требе да докажете бугарски произход.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom