Надградба на коса

Anele

princess without a crown*
Член од
3 јануари 2009
Мислења
135
Поени од реакции
4
Каде во Македонија се врши надрградба на коса? Разлики во начинот и квалитетот на надградбите? Како се движат цените во однос на понудата? Дали сте направиле или би направиле надградба на коса? Како ви изгледа од естетска гледна точка? Сите информации ( по можност слики и идеи) за надградби на коса тука:smir:

buba18

God is a DJ
Член од
8 јануари 2009
Мислења
358
Поени од реакции
10
Јас имам другарки што имаат надградби и убаво им стои и не им се познава како да е нивна.Ги купија околу 6000 денари,мислам.
ама нивните се со штипки и може да ги вадат:)
убаво е надградба ама да ти стои долга коса и да не ти се познава многу.еве на пример мене не ми стои долга коса:toe:

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Во фризерски салони, нормално. За квалитетот најчесто гарантира цената и салонот. Имаше една другарка ставено, 10 прамени беа 100 евра. Неможе секој да стави, ќе те штипнат по џебот:smir:.
Лично јас имав едно време голем мерак се` додека имав пократка коса, сепак природно си е природно. Не преферирам да ја фарбам косава, еднаш ја исфарбав и едвај ми се врати природниот сјај.
Од естетска гледна точка изгледа убаво. Сите сакаме долги коси, само не секој може да си дозволи.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Ептен сум против надградба на коса.
Прво е скапо доста ќе лупнеш многу пари и после ќе се мачиш со месеци дома миејки ја, мрсејки ти се и најбитно уплеткувајки ти се.
Ако некој сака да стави надградба, најбитно е да има средства за потоа истата исклучиво во фризерски салони да ја негува.
Миењето дома ја уништува, сјајот опаѓа, се уплеткува ужасно.
Имам другарка фризерка која работи во едно од најдобрите студија и е против надградба. Посебно што сите ставаат и дома ја негуваат. Ако ја средуваш во фризерски салони и секоја недела 2 пати одиш да ти ја мијат и фенираат е друга приказна. Но тоа не може секој да си го дозволи.

Природно си е природно.
А оние полуперики со штипки се глупави. Се приметува пластичното светкаво влакно. Бљак.

barbie_rulez

Barbie
Член од
6 февруари 2009
Мислења
7
Поени од реакции
1
imam drugarки ссхo imaat nadgradba, ubavo stoi ama ne etoa toa izgledaa oshtetena nekako izgorena .cenata za gustaa kosa ubava onaka e 9000 den no mozesh da si birash neli,i mislam i jas da si stavam ubava rabota e toa kolku i da e veshatcko. :smir:

N

navivacka

Гостин
Јас носев едно време надградба на коса,цената беше 3000 денари,ми беше прешивана за прамени од косата ама искрено после 3 месеци ја тргнав...треба да ја одржуваш и при секое миење на косата морав целата да ја миам па после да си ја пеглам,со тоа пеглање и косата си ја изгорев од тие пегли...после 3 месеци ја тргнав ама ја уште чувам дома,можеби некогаш ке ми текне пак да ја ставам.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Во сите фризерски салони(да се разбериме, зборувам за фризерски салони каде што одат помлади... а не онаму кај шо прават само ладна фризура:))
Е сега цената, зависи од тоа каква коса сакаш. Брачедами за свадбата имаше надградба со природна коса и тоа ја чинеше некаде 200 евра мислам.
А тие надградби што се со вештачка коса се поефтини,ама сепак зависи дали сакаш на цела коса или два-три прамени.

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
kaj nas kade i da odis sekade ja stavaat istata kosa samo ke go platis imeto na salonot, mnogu luge sto imaat staveno se zaebale i se kaat, zatoa sto najcesto stavaat so silikon i posle toa koga ke ja izvadis kosata ke mora da ja sisas i toa mnogu zatoa sto ke ti ja izgorat. i mnogu e problem za bojata na kosa da ti ja pogodat ako imas crna ili plava fabrana lesno e ama ako ti e prirodno nekoja smega ili dr boja mnogu ke ti dvoi i ke ti se poznava deka e nadgradba, moj sovet e da ne stavate

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Колку ме нервираат овие надградби. Ебате ако сакаш долга коса пушти ја и негувај ја, сепак природно си е природно, надградбата од километри се познава, и грдо изгледа. А и колку мизерно изгледаат тие прамени на две влакна коса.:nesvest:
За џабе фрлени пари според мене.

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
Колку ме нервираат овие надградби. Ебате ако сакаш долга коса пушти ја и негувај ја, сепак природно си е природно, надградбата од километри се познава, и грдо изгледа. А и колку мизерно изгледаат тие прамени на две влакна коса.:nesvest:
За џабе фрлени пари според мене.
dada bas taka, koj gi teral da se sisaat pa sega ajde nadgradba:pos2:

lady_QUEER

I love life.
Член од
28 март 2009
Мислења
521
Поени од реакции
28
Ако имате здрава коса,најдобро е да направите надградба само со прамени од природна коса прикачени со специјални капсули(кои се топат со специјален пиштол) врз основата на коренот.Процедурата треае околу 2час.обично се потребни околу 100 прамени(зависи од потребната густина),трае 4-5 мес.зависно од растот на косата.
погоден е за виткана,здрава и густа коса,кога сакате да додате прамени без да ја оштетите сопствената.

ако косата ви е слаба,без волумен,надградбата е можеби и добро решение(макар и времено).еден од најдобрите методи за надградба на коса е со вметнување на ленти природна коса(подобро)во основата на сопствената.Трае од 2-3 мес(зависно од растењето),погоден е за прави и меки,изгорена и испукана коса,зошто создава волумен,а ги покрива недостатоците,методот се користи не само за издолжување туку и за згустување,каде сто се доволни само две ленти во основата за поголем природен волумен.
:pipi:фризер си е фризер:kesa:

lady_QUEER

I love life.
Член од
28 март 2009
Мислења
521
Поени од реакции
28
Во светот моментално е хит една техника за која ке објаснам покасно.Кога хормоналниот баланс на организмот се наруши,доага до опагање на коса кај жените,кој не води до келавост како кај мажите,туку до дифузно проретчуванје на косата.Предложени се неколку варијанти кои гарантираат природен изглед.Се работи за специјално изработена мрежа од коса(според формата на клиентот)која е минијатурна,од која се вади остатокот на коса.Таа се прикрепува трајно кон основата на секое влакно,еднаш месечно се оди на повлекуванје кон коренот на коста сто израснала.Гранцијата е 3-5 год.а бидејки е природна подлези на секаква обработка(фарбање,виткање,фен.)Имав можност на последниот саем во Софија одблизу да ја надгледувам постапката на местење и се изненадив колку е природна,речиси никој нема да ја дознае тајната.Важи за жени со прокелава коса кои се поретки,недостаток е што е доста скапа процедура и се чека 1мес.да се изработи протезата,тоест баш како тенка мрежа од коса е.

lady_QUEER

I love life.
Член од
28 март 2009
Мислења
521
Поени од реакции
28
Апдејт на темата.
Значи,има многу додатоци за коса,уметоци,најважно е која марка се.

Вакви уметоци,може сама да си ги местиш,најчесто цела коса е врзана и ова само како реп се носи(коњска опашка по нашки).

Доколку сакаш прамени без да ја третираш хемиски,во исто време визуелно да добиеш и волумен,ставаш мали снопчиња природна коса.Методи на прицврстување се неколку.Нема во поново време инфо дека се штетни.

Тука се гледа како и се вади надградбата на Бритнеј,ши ис со геј бајдавеј.Второто.

Член од
8 јануари 2009
Мислења
929
Поени од реакции
21
Го оправдувам тоа.За мажите тоа е многу голема помош на на нив им пага косата.И да не бидат ќелави се нагрдуваат.

lady_QUEER

I love life.
Член од
28 март 2009
Мислења
521
Поени од реакции
28
Го оправдувам тоа.За мажите тоа е многу голема помош на на нив им пага косата.И да не бидат ќелави се нагрдуваат.
Мажи многу ретко прават надградби,само двајца знам и не од причина што им паѓа,естетски е.За опашање има совршена метода,без никој да не познае,техника која не е надградба,незнам ни дали ја има во македонија.А најчесто се пресадува ако е ради ќелавост,денес има и многу корисни лусиони,препарати за тој проблем,кој може да предизвика искомплексираност на психичка база.Читај предпоследен пост.

Kajgana Shop

На врв Bottom