Надградба на коса

Член од
12 декември 2007
Мислења
15
Поени од реакции
0
Значи... надрградба? Сте имале ли искуство со овој `детаљ`? Дали би сакале ? Ваше мислење и гледање на тоа дали би носеле надградба на коса и зошто...со клипови или силикони? Блах... како и да е, ваше мислење да е...:pipi: DankE

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не сум имала надградба на коса,а и не би ставила. Едноставно ми е бљак, вештачко некако. Додуша имам сретнато примери на девојки на кои им стоело и не се приметувало тоа, ама на себе не би ставила. Природно си е природно.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
ne sum stavila ne ni planiram da stavam kako prvo ne mi se dopaga kako izgleda kolku i da lazat se primetuva deka kosata e vestacka, i mnogu e teska za odrzuvanje! ne gledam nisto interesno ako stavis nadgradba i imas dolga kosa! denes site dolzini na kosi se hit! i podobro da imas kratka no prirodna otkolku dolga i vestacka! barem moe mislenje

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Jaс имам надградба на коса, ама со штипчиња. Кога сакаш ја вадиш, кога сакаш ја ставаш. Нема тука шо да е неприродно. Влакното е природно, и е исто како мојата коса, па не се ни гледа дека ми е надградба.
А ако земиш синтетичко, вештачко влакно, нормално дека ќе се познава дека е вештачка косата, и не ќе можиш ниту да ја пеглаш ниту да ја измиеш, затоа што влакното одма се оштетува.

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
Во принцип не сакам долга коса, а поготово не ако е вештачки надградена. Еве да ставам. Што е следното? Тигрест дезен, длабоко деколте и на пинк телевизија?
Се извинувам за предрасудите.:)

Член од
12 декември 2007
Мислења
15
Поени од реакции
0
Во принцип не сакам долга коса, а поготово не ако е вештачки надградена. Еве да ставам. Што е следното? Тигрест дезен, длабоко деколте и на пинк телевизија?
Се извинувам за предрасудите.:)
:pos2: Fala Bogu daleku od Pink i od tigrestoto...:) Kako i da e, uste nekoj vakov komentar i jas ke smenam mislenje za nadgradba...:icon_conf

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Јас пошто имам комплекс дека немам долга коса, би ставила ако ми се укаже шанса (т.е. ако се појави некоја специјална прилика која би била добар повод), зошто така ќе имам причина да кажувам дека за таа прилика сум ја ставила надградбата, а уствари ќе си уживкам секој ден.:icon_lol:
Шала дечки, не ме убивајте.:)

Пред матура бев во огромна дилема дали да ставам надградба или не. Прв фактор што ме предомисли беше фризерот-веќе неколку години одам кај него, и му побарав совет. Ми рече дека како што сум мало живчано (невидена сафра ме фаќа и кога седам со тоа грдата гумена капа за прамени вадење :icon_lol:) силиконот ќе ми смета до бескрај, и на крај за три дена сама ќе го искорнам.:)
Втор фактор беа девојките од моја генерација-секоја втора имаше коса до колена, апла да се гледа дека е надградба.
Оттогаш сум премислена, и подобро би стаила перика (моден фетиш ми е :icon_lol:) отколку надградба.

ПС.Моментално си ја растам косата, кај и да е, за едно 3 години дај Боже, ќе ми биде долга.:drool:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Имам прилично долга коса, до пола грб скоро и немам никаква потреба од надградба... не сакам да си ја седнувам косата.
Ама како и да е, подобро ќе осам со 5цм коса на мене отколку да носам вештачка коса... БЉАК! Плус тоа силиконите да ми штрчнат, ОДВРАТНО !
Не сакам надградба од проста причина што не е природно и повеќе ми наликува на слама околку на коса и е многу потешко за обликување.

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Ми рече дека како што сум мало живчано (невидена сафра ме фаќа и кога седам со тоа грдата гумена капа за прамени вадење :icon_lol:) силиконот ќе ми смета до бескрај, и на крај за три дена сама ќе го искорнам.:)
Ама како и да е, подобро ќе осам со 5цм коса на мене отколку да носам вештачка коса... БЉАК! Плус тоа силиконите да ми штрчнат, ОДВРАТНО !
Не сакам надградба од проста причина што не е природно и повеќе ми наликува на слама околку на коса и е многу потешко за обликување.
Ете, јас носам надградба на коса, како шо веќе кажав со штипчиња, ниту изгледа како слама, ниту пак е тешка за одржување. Си ја ставаш кога сакаш, си ја вадиш кога сакаш. Нема потреба од силикони, тегнења, нервирања..Влакното е природно, го фарбаш, го виткаш, го пеглаш и гајле нема..:toe:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Имам другарка што е фризерка и самата таа е против ставање на награба на коса, не дека има нешто толку лошо али природно си е природно!!!

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
А колку чини да се продаде косата за надградба, ми треба оваа информација за споредба?

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
А колку чини да се продаде косата за надградба, ми треба оваа информација за споредба?
Јас имам дома реп од косата шо ја ишишав, доста густ, долг 15-16 сантиметри.
Косата е со највисок квалитет можам да речам, убаво одржувана, никогаш пегла или фен не видела.

Ми ја бараа за 150 евра, ама ми е од сентиментална вредност и не ја дадов.

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Јас имам дома реп од косата шо ја ишишав, доста густ, долг 15-16 сантиметри.
Косата е со највисок квалитет можам да речам, убаво одржувана, никогаш пегла или фен не видела.

Ми ја бараа за 150 евра, ама ми е од сентиментална вредност и не ја дадов.

Јас имам долга коса, не сум ја мерел и не сум ја стрижел 4 години.
Пред извесно време ми даваа 700 или 800 евра(не можам точно да се сетам) за косата. Не доаѓаше во предвид.

Kajgana Shop

На врв Bottom