- Член од
- 16 април 2010
- Мислења
- 2.558
- Поени од реакции
- 1.503
Да да уште подобро, полесно да се најде, придружи му/и се и ти со твои лични податоци, заедно да ве линчуваат и колат.И матичен број обавезно и број на трансакциска и адреса
Да да уште подобро, полесно да се најде, придружи му/и се и ти со твои лични податоци, заедно да ве линчуваат и колат.И матичен број обавезно и број на трансакциска и адреса
За да направам било какво уметничко дело треба да имам инспирација и цел, да покажам нешто со него. Моментално немам, но доколку би имала зошто да не ... Па ако им е дојдено да ме убијат, бујрум, нема да се први ни последни.хахахах ни последен/дна да си на светот не ти се улижувам. Како прво не сум лицимерен и дволичен, бидејќи тие две особини ги мразам највеќе. Ако бе направи, ич не ми е гајле ама направи за Исламот и Мухамед и кога ќе ја направиш таа креативност со цело име и презиме да се потпишеш под проектот и слика од твојот лик да оставиш, а не анонимец да бидеш. Па ќе видиме тогаш колку си храбар/бра. Или ќе правиш портив Христијанстовот зашто знаеш дека нема будали кои ќе плаќаат пари за да ти ја отсечат главата, или да те убијат. Баш ако си храбар/бра сакам за Исламот и Мухамед да направиш така, ако веќе сакаш за религии да креираш хумористична уметност.
А што, тебе те страв? Та нели си герилец и бомбаш?Да да уште подобро, полесно да се најде, придружи му/и се и ти со твои лични податоци, заедно да ве линчуваат и колат.
Он ќе биде првиот што ќе не коли и мава, не зошто се навредил поради некоја комична содржина со религиски акцент, туку поради тоа што така му налага околината.А што, тебе те страв? Та нели си герилец и бомбаш?
Основниот темел на христијанството е Светото Писмо и апдејтовани и проширени верзии на истото није могуќе, бидејќи тоа веќе не би било христијанство туку некаква секта.Ајде тогаш да донесеме заклучок.
Заклучокот е дека христијанството треба да го доработи пристапот. Во однос на хомосексуалците и на абортусот, има уште работа. Штом стигнавме до тука, ќе попуштат со тек на време. Па и да не попуштат, ќе остане само во црковната догма, а општеството ќе ги инкорпорира целосно како нормални појави кон кои не треба да се пружа отпор.
Point being, на едно место се бара 100% толеранција и се крева фама за ситници, а на друго место се донесува заклучок дека муслиманите се неповратно оштетени и не се вложува никаков труд да се скршат табуата. Напротив, we do our best not to offend them. Бре мајката.
Кажи ги и останатите, та да се познаат во срцкастоста и да се дружат и вон овија форумски кругови.
Е Неса, како беше оној зборот.... Хипо.....Он ќе биде првиот што ќе не коли и мава, не зошто се навредил поради некоја комична содржина со религиски акцент, туку поради тоа што така му налага околината.
Значи се работи за domestic issue?Инаку си во право за тоа дека христијанството е на тапет од страна на религиозните критичари, но секако дека не е причината дека им е страв на критичарите од исламот, туку од тоа што поголемиот дел од тие критичари потекнуваат од земји каде што доминантна религија е христијанството и се повеќе запознаени на тематиката, исто така и пораката што ја испраќаат е наменета за тие земји.
Со самото тоа што сметаш дека бог дели интелегенција, кажува многу за тебе. Искрено не ни вредиш да водам дебата со тебе, срам ми еочигледно е дека Бог не ти дал да ја прескокниш границата од 80.
Добар заклучок.Ајде тогаш да донесеме заклучок.
Заклучокот е дека христијанството треба да го доработи пристапот. Во однос на хомосексуалците и на абортусот, има уште работа. Штом стигнавме до тука, ќе попуштат со тек на време. Па и да не попуштат, ќе остане само во црковната догма, а општеството ќе ги инкорпорира целосно како нормални појави кон кои не треба да се пружа отпор.
Point being, на едно место се бара 100% толеранција и се крева фама за ситници, а на друго место се донесува заклучок дека муслиманите се неповратно оштетени и не се вложува никаков труд да се скршат табуата. Напротив, we do our best not to offend them. Бре мајката.
Хипоталамус?Е Неса, како беше оној зборот.... Хипо.....
Ме нервираш.Но не значи дека поради ваквите закоравени неандерталци треба да дозволиме помалото зло да почне да наликува на добро и да го нахраниме со толеранција која може да ги разгали добрите христијани па да почнат да се понашаат дека Исус го фатиле за муда, то ми е муабетот.
Најс. Ја не сум воинствен. Педер сум као Шкорпион и знам само да дебатирам. За тепање не ме бива. Е сеа, не сум ни атеист со рафинирани стратегии за отпор против рушење цркви и манастири. Освен ќутек и пиштоли, дали има некој друг модус за отпор што би можел да го применам?
Па не се воинствени ниту сега. Само ја искористиле својата општествена позиција и моќ за да го тргнат билбордот. Сосема легитимно. Против воинствените кои рушат цркви има институционален начин на дејствување. И тој е единствен исправен.Нема потреба од иронија, јас ниту те сместив во категоријата воинствени христијани, ниту па тврдев дека знам некакви рафинирани стратегии против рушење цркви и манастири. Јас само посочив дека малку ми се чудни критериумите според кои некои луѓе се навредуваат. Страшно се навредени од еден најобичен билборд, тепаа група студенти само затоа што тие студенти мислеа дека плоштадот не е соодветна локација за градење црква, ама кога станува збор за запалени и разрушени цркви, тогаш воинственоста одеднаш им ја снемува. Причините ги знаеме сите. Како што кажав, не можеш по магарето, удри по самарот.
Така било отсекогаш, масата одлучувала и им пресудувала на неистомислениците.... Бидејќи толпата е секогаш во право.Не сме ние двајца ништо ама има луѓе кои се многу моќни кои со сила и закана ќе им ја усмерат. Кога се работи за навреда на религија ќе се ценурира, затоа што е навреда на голема маса на народ.
Не ја споредувај Македонија и Балканот (посебно јужниот дел на Балканот) со Европа. Кај нас Турците биле 500 години тука и ги наметнале нивните однесувања и традиции кон балканските народи и се уште постојат такви луѓе кај нас. А мене ич не ми е гајле дали некоја фигура е гола или облечена. Мене повеќе ми одговара да има женски фигури и тоа угол голи.
Плус Западна Европа е територија на неморал итн, ама еве сеа Салафистите ќе им го дотераат паметот со наметнување на Шеријат по насилен пат.
Незнам, не можам да го кажам тоа дали мижат или не кога се сексаат, не сум манијак да ги шпионирам.