Навредливи билборди во Скопје

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
И матичен број обавезно и број на трансакциска и адреса
Да да уште подобро, полесно да се најде, придружи му/и се и ти со твои лични податоци, заедно да ве линчуваат и колат.

N

Nessa Alcarin

Гостин
:pos::pos::pos::pos: хахахах ни последен/дна да си на светот не ти се улижувам. Како прво не сум лицимерен и дволичен, бидејќи тие две особини ги мразам највеќе. Ако бе направи, ич не ми е гајле ама направи за Исламот и Мухамед и кога ќе ја направиш таа креативност со цело име и презиме да се потпишеш под проектот и слика од твојот лик да оставиш, а не анонимец да бидеш. Па ќе видиме тогаш колку си храбар/бра. Или ќе правиш портив Христијанстовот зашто знаеш дека нема будали кои ќе плаќаат пари за да ти ја отсечат главата, или да те убијат. Баш ако си храбар/бра сакам за Исламот и Мухамед да направиш така, ако веќе сакаш за религии да креираш хумористична уметност.
За да направам било какво уметничко дело треба да имам инспирација и цел, да покажам нешто со него. Моментално немам, но доколку би имала зошто да не ... Па ако им е дојдено да ме убијат, бујрум, нема да се први ни последни.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Да да уште подобро, полесно да се најде, придружи му/и се и ти со твои лични податоци, заедно да ве линчуваат и колат.
А што, тебе те страв? Та нели си герилец и бомбаш?

N

Nessa Alcarin

Гостин
А што, тебе те страв? Та нели си герилец и бомбаш?
Он ќе биде првиот што ќе не коли и мава, не зошто се навредил поради некоја комична содржина со религиски акцент, туку поради тоа што така му налага околината.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ајде тогаш да донесеме заклучок.
Заклучокот е дека христијанството треба да го доработи пристапот. Во однос на хомосексуалците и на абортусот, има уште работа. Штом стигнавме до тука, ќе попуштат со тек на време. Па и да не попуштат, ќе остане само во црковната догма, а општеството ќе ги инкорпорира целосно како нормални појави кон кои не треба да се пружа отпор.
Point being, на едно место се бара 100% толеранција и се крева фама за ситници, а на друго место се донесува заклучок дека муслиманите се неповратно оштетени и не се вложува никаков труд да се скршат табуата. Напротив, we do our best not to offend them. Бре мајката. :)

Кажи ги и останатите, та да се познаат во срцкастоста и да се дружат и вон овија форумски кругови. :)
Основниот темел на христијанството е Светото Писмо и апдејтовани и проширени верзии на истото није могуќе, бидејќи тоа веќе не би било христијанство туку некаква секта.
Инаку дека ќе попуштат тоа си во право од прагматична причина да го зголемат бројот на свои финансиери т.ј верници. Англиската црква веќе ја прифати дарвиновата теорија, па сега се чека Ватикан, Москва и секако последниот бастион МПЦ, па лека-полека ќе стасаат до геј и до абортус не дека се фини и толерантни туку да им се наполни касата.
Инаку си во право за тоа дека христијанството е на тапет од страна на религиозните критичари, но секако дека не е причината дека им е страв на критичарите од исламот, туку од тоа што поголемиот дел од тие критичари потекнуваат од земји каде што доминантна религија е христијанството и се повеќе запознаени на тематиката, исто така и пораката што ја испраќаат е наменета за тие земји.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Он ќе биде првиот што ќе не коли и мава, не зошто се навредил поради некоја комична содржина со религиски акцент, туку поради тоа што така му налага околината.
Е Неса, како беше оној зборот.... Хипо.....

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Инаку си во право за тоа дека христијанството е на тапет од страна на религиозните критичари, но секако дека не е причината дека им е страв на критичарите од исламот, туку од тоа што поголемиот дел од тие критичари потекнуваат од земји каде што доминантна религија е христијанството и се повеќе запознаени на тематиката, исто така и пораката што ја испраќаат е наменета за тие земји.
Значи се работи за domestic issue?
Океј. Тука е големата грешка на Тео Ван Гог. Не сфатил со време дека треба само својот двор да го чисти и да не се занесува со "art is universal", па го кркал ножот.
Идиот.

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
очигледно е дека Бог не ти дал да ја прескокниш границата од 80.
Со самото тоа што сметаш дека бог дели интелегенција, кажува многу за тебе. Искрено не ни вредиш да водам дебата со тебе, срам ми е

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.534
Ајде тогаш да донесеме заклучок.
Заклучокот е дека христијанството треба да го доработи пристапот. Во однос на хомосексуалците и на абортусот, има уште работа. Штом стигнавме до тука, ќе попуштат со тек на време. Па и да не попуштат, ќе остане само во црковната догма, а општеството ќе ги инкорпорира целосно како нормални појави кон кои не треба да се пружа отпор.
Point being, на едно место се бара 100% толеранција и се крева фама за ситници, а на друго место се донесува заклучок дека муслиманите се неповратно оштетени и не се вложува никаков труд да се скршат табуата. Напротив, we do our best not to offend them. Бре мајката. :)
Добар заклучок.

Заебанцијата е што не постои начин за рзумен компромис ( кога ќе го спомнам ова стално ми текнува на претседателот :icon_lol:) со нив, посебно во ситуација кога гледаш како уживаат поддршка од веле сила. И да не уживаат поддршка, обавезно ќе има поединци распеани Алах Акбар со ладни и жешки оружја в раце итајќи кон 72те или колку беа девици таму. Нема спас нити некаква стратегија за справување то нив they are here to stay(kill).
Но не значи дека поради ваквите закоравени неандерталци треба да дозволиме помалото зло да почне да наликува на добро и да го нахраниме со толеранција која може да ги разгали добрите христијани па да почнат да се понашаат дека Исус го фатиле за муда, то ми е муабетот.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Абе темплару, Неса не се убива така лесно. Си видел ти друид така лесно да падне на колена? Ќе ги сништи со земја.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Но не значи дека поради ваквите закоравени неандерталци треба да дозволиме помалото зло да почне да наликува на добро и да го нахраниме со толеранција која може да ги разгали добрите христијани па да почнат да се понашаат дека Исус го фатиле за муда, то ми е муабетот.
Ме нервираш. :)
Од една страна "остави ги овие, дивјачишта нерафинирани и неартикулирани", а од друга страна "мавај дивјачки по овие, да не се занесуваат дека го фатиле Исус за муда."
И ете го резултатот на тоа лицемерие. На тој страв. По христијанството се плука оти "ни ја мати водата", а никој не се осмелува да ги критикува фашизодите од другата страна, оти Rahmad Kitokvrc ќе ти го кврцне тулето и/или главчето. :)

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Најс. Ја не сум воинствен. Педер сум као Шкорпион и знам само да дебатирам. За тепање не ме бива. Е сеа, не сум ни атеист со рафинирани стратегии за отпор против рушење цркви и манастири. Освен ќутек и пиштоли, дали има некој друг модус за отпор што би можел да го применам?

Нема потреба од иронија, јас ниту те сместив во категоријата воинствени христијани, ниту па тврдев дека знам некакви рафинирани стратегии против рушење цркви и манастири. Јас само посочив дека малку ми се чудни критериумите според кои некои луѓе се навредуваат. Страшно се навредени од еден најобичен билборд, тепаа група студенти само затоа што тие студенти мислеа дека плоштадот не е соодветна локација за градење црква, ама кога станува збор за запалени и разрушени цркви, тогаш воинственоста одеднаш им ја снемува. Причините ги знаеме сите. Како што кажав, не можеш по магарето, удри по самарот.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Нема потреба од иронија, јас ниту те сместив во категоријата воинствени христијани, ниту па тврдев дека знам некакви рафинирани стратегии против рушење цркви и манастири. Јас само посочив дека малку ми се чудни критериумите според кои некои луѓе се навредуваат. Страшно се навредени од еден најобичен билборд, тепаа група студенти само затоа што тие студенти мислеа дека плоштадот не е соодветна локација за градење црква, ама кога станува збор за запалени и разрушени цркви, тогаш воинственоста одеднаш им ја снемува. Причините ги знаеме сите. Како што кажав, не можеш по магарето, удри по самарот.
Па не се воинствени ниту сега. Само ја искористиле својата општествена позиција и моќ за да го тргнат билбордот. Сосема легитимно. Против воинствените кои рушат цркви има институционален начин на дејствување. И тој е единствен исправен.

Таканареченото тепање на студенти беше меѓупартиска пресметка за време на вжештена изборна кампања и не е во ред да се смета за верски инцидент затоа што не беше таков. Ни прв, ни последен пат партиите се пресметуваат на улица. Дури имало и калашњикови во некои случаи.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Не сме ние двајца ништо ама има луѓе кои се многу моќни кои со сила и закана ќе им ја усмерат. Кога се работи за навреда на религија ќе се ценурира, затоа што е навреда на голема маса на народ.

Не ја споредувај Македонија и Балканот (посебно јужниот дел на Балканот) со Европа. Кај нас Турците биле 500 години тука и ги наметнале нивните однесувања и традиции кон балканските народи и се уште постојат такви луѓе кај нас. А мене ич не ми е гајле дали некоја фигура е гола или облечена. Мене повеќе ми одговара да има женски фигури и тоа угол голи.
Плус Западна Европа е територија на неморал итн, ама еве сеа Салафистите ќе им го дотераат паметот со наметнување на Шеријат по насилен пат.

Незнам, не можам да го кажам тоа дали мижат или не кога се сексаат, не сум манијак да ги шпионирам.
Така било отсекогаш, масата одлучувала и им пресудувала на неистомислениците.... Бидејќи толпата е секогаш во право. :)

И уште 500 години да си ги задржиме турските традиции, најубаво ќе ни биде ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom