Навика

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.045
Поени од реакции
2.134
Најлоша навика ми е дека на секој 10 мин праам круг со враттот :pos:

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Соблакање на патиките со нозе, оставање на масата лом после јадење, возење на точакот нон стоп во 18-та брзина, соблекување на алиштата и фрлање на подот до креветот пред легнување, пред да почнам да читам некоја книга обавезно ја читам последната реченица од книгата. Се е тоа некој вид на навика .. :ROFLMAO:
Се препознав,буквално во се

Член од
20 август 2011
Мислења
6
Поени од реакции
3
Кога се туширам,сунѓерот секогаш го оставам така фрлен во када. Мајка ми стално ми црка, ама секогаш го заборавам. :) Исто и грицкањето нокти :D

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Имам навики за :
- Пукање прсти...т.е целата си се распукувам
- Лижење на уста и гризење на внатрешноста
- Соблакање на патики со нозе
- Фрлање на алиштата на стол или кревет ( е за ова мајка ми најмногу се нервира)
- Не затварање на врата од ВЦ o_O
- Е исто и јас кога читам книга обавезно после неколку прочитани страни го литам и крајот
- А исто и јас весниците од последна ги читам ( не дека читам многу весници, ама кога ми е досадно и ќе фатам , обавезно од позади си го почнувам)

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Ах да имам навика и патиките без чорапи да ги носам па после ми се прават жуљеви. -.-

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Навика ми е да ги ставам сите во мислачки баш пред да си заминам/т.

Chanel

I feel like a tiny bird with a big song!
Член од
22 мај 2011
Мислења
478
Поени од реакции
307
Еве нешто за одвикнување на лошите навики

Тие се движат од обично грицкање нокти до хронично доцнење. Лошите навики, мали мани кои толку им одат на нерви на другите, можат некој пат...

...да ни ја загрозат работата, пријателството, љубовта, па дури и бракот...
Еве 5 најлоши навики и совети како да се ослободиме од нив:
Доцнење. Ако секогаш доцните значи дека се преценувате, а личноста на која и доцните, ја потценувате. Направете роковник за да не заборавите на договорените состаноци и ослободете се од лошата навика. И уште нешто – не ветувајте нешто што не можете да го остварите.
Обвинување на другите. Кога ги обвинувате другите поради проблеми и разочарувања во вашиот живот, вие всушност признавате дека не го контролирате вашиот живот. За решавање на најважните проблеми на работа и во односите со луѓето треба време, но можете да си помогнете така што ќе почнете да ги решавате малку по малку, чекор по чекор.
Себичност. Себичните луѓе често се скриваат зад „презафатеноста“ или „уморот“. Ако самите се доживувате како личност која е премногу зафатена за да му помогне било кому, замислете се пред да останете без пријатели. Почнете така што ќе направите нешто ситно што не е корисно само за вас, а потоа обидете се да направите нешто навистина великодушно.
Грицкање нокти. Нокти изгрицкани „до корен“ делуваат многу одбивно. Најдобар начин да се ослободите од таа навика е длабоко да дишете за да се релаксирате и да ја намалите напнатоста. Во моментите која би ги грицкале ноктите едноставно стиснете ги дланките.
Одолговлекување. Одолговлекувањето е повеќе поврзано со почетокот на некоја работа или обврските отколку со нејзиното завршување. Обидете се да направите попис на работите кои треба да ги завршите тој ден, а при тоа најтешката работа ставете ја прва. Прецртувајте ја листата како што ги завршувате обврските.

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Имам една многу лоша навика, во градот на секоја жена кога ќе помине до мене секогаш од позади и гледам во задникот
ај кажете дали има некој лек за оваа навика, вратот веќе ми се искриви секоја жена ја гледам од позади.

Член од
1 февруари 2010
Мислења
120
Поени од реакции
41
Ах да имам навика и патиките без чорапи да ги носам па после ми се прават жуљеви. -.-
И во ова се пронаоѓам и во погорното мислење на Теааааа ... Значиии идентичните навики ги имам и јас... Одвика неверувам да има !!

Член од
7 октомври 2011
Мислења
29
Поени од реакции
4
хм навика..:)
за секоја навика има одвика..
иначе како и секој и јас имам навика.
кога правам мобет со другар или со било кој секогаш гледам настрана..(во некоја бандера,кукја,камен и сл)

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
хм навика..:)
за секоја навика има одвика..
иначе како и секој и јас имам навика.
кога правам мобет со другар или со било кој секогаш гледам настрана..(во некоја бандера,кукја,камен и сл)
офф исто , ич не можам да ги гледам во очи луѓето :confused:

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Имам една многу лоша навика, во градот на секоја жена кога ќе помине до мене секогаш од позади и гледам во задникот
ај кажете дали има некој лек за оваа навика, вратот веќе ми се искриви секоја жена ја гледам од позади.
Јаоооо,иста мука делиме,ИСТА (n)

Kajgana Shop

На врв Bottom