Навивачки групи во Македонија

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
ај бе па и ти не се прави толку паметен..ајнштајн татко да не ти е тебе ич к.. да не те боли што како било иди таму гледај си ги лозарите...оофф козарите..и :drk: на нас.. и сами си знаете дека никад нема да бидете она што сме биле...она што сме..и она што ке бидеме
:tv::tv:
ne mi jadi kur bezveza!!
normalno e deka ke izmislite nesto!!!
site do eden ste glupi....vasiot trans bese mnogu lesen za odzemanje,koga dojdoa FA si go zakacija odma pod niv,znaci na klupive,dojdoa cpb isto i tie...vie koga vlegovte go zakacivte na sipkava dolu kaj teren,a vie bevte skroz gore so premnogu obezbeduvanje i kucinja okolu vas,nam ni se vide lesno,i ne bese problem da se ripne na teren i odzema...
za razlika od vas nie ne pravime dogovor so acab i divna...
i neznam jas zosto se zamaraat fa i cpb so vas,koga najdolicno nesto e da skokas od sreka koga acab tepa navivaci...toa ste vie..
deckoto sto vi go odzete transot mi e prijatel,bese iznesen od sala so kombe v stanica i bese pusten tocno vo 4 h sabajle!! to e to
Абе глуп лозар па уште имаш лице да зборуваш. Изгубивте ударен транс во Струмица, и вие за нас веќе НЕ ПОСТОИТЕ !!!

И дај кажете на форумот како било таа кога сте дошле порано во Струмица, и сте сакале да одите на кафе. :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Имате шампионски тим и не навивате, а ние играме во 2 лига и на секоја утакмица се собираме. Тоа е разликата меѓу нас и вас.:helou:
Сигурен си дека беше ударен?


Тоа значи дека нема разлика колку јас што знам:kesa::kesa:
 
Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
хахаха 20.000? Ти кого лажеш, или толку ви земаат вас? 30.000 беа трите автобуса кога дојдовме +10-те коли кои беа нормално на свој трошок. 30.000 поделено со 180 луѓе = 170 денари од човек (ние сме фамилија, даваме кој колку може, некој 200, некој 100, ама секој дава) Друга работа ние имаме маркетинг, од продажба на дуксери + собираме пари пред секоја утакмица и секогаш имаме средства. Некогаш добиваме и некоја инекција од управата, во случај да ни фалат нешто пари, ама тимот нема пари играчите да ги плати, па нас ке не спонзорира...Ја немаме ние таа среќа да имаме газда како Фени
I PODOBRO DA NEMA PARI......zosto kaj se parite pocnuvaat i podelbite.Dobar primer ni se City park boys,Komiti(loyal fans),kozari sea nesto protestiraat 100% poradi pari i milion drugi primeri kade poradi tie ebani pari se rasturaat dobri navijacki grupi.Boje e vaka nema pari nema muzika.bar ke znaes deka site sto se na tribina se zaradi klubot a ne zaradi drugi interesi.
 

city park boy

Red Legend Sınce
Член од
30 март 2007
Мислења
2.338
Поени од реакции
22
I PODOBRO DA NEMA PARI......zosto kaj se parite pocnuvaat i podelbite.Dobar primer ni se City park boys,Komiti(loyal fans),kozari sea nesto protestiraat 100% poradi pari i milion drugi primeri kade poradi tie ebani pari se rasturaat dobri navijacki grupi.Boje e vaka nema pari nema muzika.bar ke znaes deka site sto se na tribina se zaradi klubot a ne zaradi drugi interesi.
и да дојдам јас да играм да не сакаш...како можеш да бидеш толку глуп бе...како тоа боље да немате пари аиииии...кај отиде веков бееее
 
Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
и да дојдам јас да играм да не сакаш...како можеш да бидеш толку глуп бе...како тоа боље да немате пари аиииии...кај отиде веков бееее
izvini glup sum............da me sfatese sto sakam da kazam nemase da mi repliciras.
ps.bar ti ako si postar i ako si idel so cpb porano ke znaese koja e pricinata zosto grupata imase takva rekonstrukcija.nemoj da misils bojkot poradi evropa ili slicno.......sum idel porano so cpb i znam nekoi raboti sto se opsto poznati.
 

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38
ЕДНО ПОИНАКВО ГЛЕДИШТЕ НА РАБОТИТЕ, Т.Н ВИСТИНИТО ГЛЕДАЊЕ НА РАБОТИТЕ

После опсадата на Градскиот Парк во минатата сезона, „храбрите„ момчиња во црвено во договор со управата решија да се покажат дека и тие постојат на навивачката сцена во нашава државата. Но, како е можно да не бидеш посран на трибините во својата сала иако твојот тим го гази Мзт Скопје, освен да им дадеш лимитиран влез, на според многумина објективни расудувачи најдобрите, ФА. Со тоа водачите на, во жива кал пропаднатата, навивачка група јавно ја искажаа нивната главна особина која иако долго време сите ја знаеа, сега стана и општо позната...кукавичизмот. Собрани под присила сакаа да покажат некоја привидна доминација над 125-те Аеродромци кои требаа да влезат. Аеродромците, во огромен број одлучно дојдоа до паркот да им кажат дека ФА секогаш била и ќе биде над Нежните момчиња. Капитулираа пулените на потпуковникот, надвикани од пред сала.

Дојде ден за реванш. Мзт ќе возврати со иста мера, што е најлогичкото решение. Полицијата беше навреме информирана дека за нив нема да има карти со што требаше да го спречи нивното доаѓање накај Аеродром со цел да влезат во салата. После небројните порази на трибините и надвор од нив, на директива на потпуковникот Црвените кукавички мислејќи дека ќе си го зголемат рејтингот на навивачката сцена, се одлучија на еден кукавички, крајно пичкарски и криминален чин да си ја вратат гордоста. Но, дури и самите тие знаат и признаваат дека тоа дури им е и најголемата грешка што ја направиле во нивната и не така славна историја. Сега сите знаат од какви се пичиња се состои нивната т.н група...а тоа што го направија можат да го величаат десетина малоумници, само тие десетина кои мислат дека е храбро дело, тоа кое на тифо-сцената го сметаат дури и за попичкарско од бегањето од дуел...но сите оние кои бар малку ја пратат нашата навивачка сцена знаат какви пичлиња се, и знаат дека од таа кукавичка група друго и неможе да се очекува.

Топ вест на денот беше дуелот на навивачките групи, како што кажаа по медиумите. Дуел на навивачките групи Family Aerodrom и City Рark Boys....е тука сите се во забуна. Навивачката група Црвени Кукавици на помош, после којзнае какво пушење курови, ги придобила Лавови од Ѓорче Петров (одлична екипа, без сомнение) и дечки од Чаир (спремни дечки) од едната страна, организирани, дотерани, спремни за да прават инциденти (0д 200 луѓе што беа во групата, 100 не го гледале Работнички никогаш). Собирани кој со присила, кој со пари, кој со ветувања, се со цел овој пат да не бегаат како што тоа обично го правеа во два наврати од последните нивни три гостувања во Аеродром (а оној пат кога не бегаа ги чувааа сите припадници на единицата за брзи интервенции)...се со цел да не бегаат како што го правеа тоа кога чекаа со бојата и шишињата на мостот, кога 30 луѓе избегаа со брзина на светилната од само 5 Аеродромци кои дури и беа спречувани од полицијата. Има некои информации дека снимката од тоа нивно бегање е употребена на тренинзите на Усаин Болт и била пресуден фактор за четирите златни медали на оваа олипијада. А од другата страната, 50-тина членови на ФА, самоинцијативно, неорганизирано, стихијно решија да им наплатат за тоа што им ја ускратија желбата да го гледаат претходното дерби.

200 „храбри„ во црвено, со претходни добиени информации дека ќе бидат нападнати, против 50 млади дечки, со храброст од тука до месечината. Тие 50 изрипуваат и ги напаѓаат 200-те „храбри„ и од тие 200, остануваат едвај 50 (од кој ниту еден од City Park Boys, туку само Лавови и Чаирчани, а ниту едните, ниту другите се декларираат како навивачи на Работнички). Добро познатите Црвени Кукавици, уште еднаш предводени од нивната прва екипа, покажаа како „храбро„ се бега. Во тој момент, во апсолутната доминација на помалкубројните, оние неорганизираните, наспроти организираните, четири пати побројните, во групата Аеродромци улетува џандарски џип Defender и ја растура толпата. Притоа бегајќи да не бидат згазени од некој малоумен џандар, групата се распрснува на три дела. На улетувањето на Алфа тимовите, „храбрите„ Црвени Кукавици добиваат сила да ја нападнат растурената група која во моментот бега од Алфите. Дури и во таква подредена ситуација, 10тина Аеродромци со лавовско срце ја преминуваат оградата и влегуваат во директен судир со групата која од 200, стана 100 и во таа линија на борба, излегуваат како апсолутни победници...Како Спартанците во Стара Грција, предводени од Леонидас
без респект (во случајов дури и би било чудно како може да имаш респект за група како CPB составена од такви лиглиња кои работат само позади грб) се вратија како победници, храбри дечки, чие дело никогаш нема да биде заборавено во Аеродром.

Епилогот го знае секој оној кој читал весници или гледал телевизија, десетина повредени (од кои само еден од ФА, и тоа погрешка од своите, иако било нагласено да се исклучи френдли фајр претходно) и 13 уапсени од CPB кои наверојатно признавајќи го поразот, нервозата ја истуриле по локалните дуќани, станови и коли со што го навлекле бесот на полицијата. Иако викаат дека го доблие дуелот, City PHARD Boys, го викаат тоа, колку само за утеха, да им биде мирна душичката, а длабоко во себе си знаат дека кој и да им дојде на помош, CPB ќе си останат тоа што си се, група обични ПИЧЕНЦА (респект за сите оние кои не се, ги има и такви и кај нив, но мнозинството ја дава карактеристиката, јеби га) и од ден на ден се повеќе и повеќе ја нагласуваат таа нивна карактеристика.

Да не заборавам, за кукавичко-криминалниот чин, наградата ќе ви стигне, Аеродром ви го ветува тоа.

А, дечките кои без консултација со постарите, кои своеволно, стихијно огранизирани, ги посрамија своите многу побројни и подобро организирани, од полиција заштитени ривали (ако можам веќе и ривали да ги наречам) го докажаа она кое и секое пиле веќе го знае, АЕРОДРОМСКОТО СРЦЕ Е ОГРОМНО.

АЕРОДРОМ Е ГОРД НА ВАС
 

city park boy

Red Legend Sınce
Член од
30 март 2007
Мислења
2.338
Поени од реакции
22
ова е дело на радикал...сите го знаеме тоа..јас мислам дека треба да го направиме писател:helou:
 

city park boy

Red Legend Sınce
Член од
30 март 2007
Мислења
2.338
Поени од реакции
22

vlade_kav

Добро дете !!!
Член од
30 ноември 2008
Мислења
201
Поени од реакции
3
Абе што ги мешате Лозари во вашиот муабет... За фени не навиваме не поради пари, туку поради еден наш член кој беше избркан од натпревар.... За Ф.А нема што да им кажам, права ултрас група, јако навиваат, секоја чест.. За фајт не знам какви се, не сум бил у контатк. А за ЦПБ, само едно нешто ке ви кажам, не можевте да се справите со една мала група од ЛОЗАРИ, и тоа 10 души максимум, јадевте котек и на полувреме, а автобусите ич муабет да не правиме... :salut::salut:
 

city park boy

Red Legend Sınce
Член од
30 март 2007
Мислења
2.338
Поени од реакции
22
Абе што ги мешате Лозари во вашиот муабет... За фени не навиваме не поради пари, туку поради еден наш член кој беше избркан од натпревар.... За Ф.А нема што да им кажам, права ултрас група, јако навиваат, секоја чест.. За фајт не знам какви се, не сум бил у контатк. А за ЦПБ, само едно нешто ке ви кажам, не можевте да се справите со една мала група од ЛОЗАРИ, и тоа 10 души максимум, јадевте котек и на полувреме, а автобусите ич муабет да не правиме... :salut::salut:
леле значи крај не ви се наоѓа на вас...прави идиоти сте...живејте со тоа дека сте не тепале.мислам ти бачко селанец што врска немаш што било и како било....тоа е НИШТО ке повторам пак иако се сомневам дека си нов...секој може да скрши прозор на автобус...тоа не е дел од тепање..така?? секој може да викне 20 души и да му мавнат САМО 2 БОКСА и он да им возврати...Тоа тепање е..али само едно ке ви кажам...живејте со тоа дека сте не тепале и онака не доаѓате во скопје да видите што е тепање..ке им рипате на џандарите у преградки од што ке нема каде..али тоа ти е навивачка група пред распад...ништо не виделе сеуште..а крајот им дојде..удриле 2 бокса и скршиле прозор од автобус...браво имате најдобра навивачка култура....со тоа искрено треба да се срамите и ти и твоите другарчиња..не кажувајте за случката пошто освен „Козари“ никој не ви рекол лелеее браво еј алал нека ви е..автобус сте искршиле хаха и они се радуваат на тоа што на нас ни дувало внатре сме смрзнале до скопје......момак..кажи кај е тепањето...кај е судирот меѓу навивачките групи КАДЕ Е!!!!!
 
Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
До оние кои не го разбираат тоа што го напишал Радикал...

Значи кога вика дека имаше највеќе Лавови Ѓорче и момци од Чаир мисли за оваа утакмица. Вие што се собирате 70 души на секоја друга утакмица и сите сте од Карпош е друга работа. Сега збориме конкретно кога Работнички игра против МЗТ.

И уште нешто, сите од ФА нека не реплицираат за саботата мислам дека сите сватија како што беше.
 
Член од
12 февруари 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
се палите на лошосмислените невистини на радикал :pos2::pos2:


знаеме ние што се дешаваше..и тоа убаво
Епа тогаш знаеш дека на помош сте викале лавови и екипа од чаир и сите од City Phard Boys први се разбегавте и фатифте џаде
 

Kajgana Shop

На врв Bottom