- Член од
- 8 јануари 2012
- Мислења
- 1.170
- Поени од реакции
- 2.635
Далеку од тоа ама ајде ... нека ви бидеРеалност.
Далеку од тоа ама ајде ... нека ви бидеРеалност.
Не е муабетот да ни биде нас или така ни текнало.Фактите зборуваат повеќе од делата верувам.Далеку од тоа ама ајде ... нека ви биде
Да не се отвараат пак тие теми. Факт е дека многу навивачки групи и луѓе излегоа од Запад. Многу навиваа паралелно ама се знаеше кој е број 1 клуб. Денешниве генерации со испрани мозоци се друга работа, а верувам и ти си еден од нив, па затоа и плукате по Комити.Далеку од тоа ама ајде ... нека ви биде
кажи ми едно само во новава сезона и прошлата идат дечки , ама дечки што идат со фемили , на запад со комити ?Не е муабетот да ни биде нас или така ни текнало.Фактите зборуваат повеќе од делата верувам.
не ни сакав да отварам само ја споделив сликата . за последниот дел што викаш плукаме по комити дело на поединци е не ја мешајте цела навивачка група во тоа .Да не се отвараат пак тие теми. Факт е дека многу навивачки групи и луѓе излегоа од Запад. Многу навиваа паралелно ама се знаеше кој е број 1 клуб. Денешниве генерации со испрани мозоци се друга работа, а верувам и ти си еден од нив, па затоа и плукате по Комити.
Во Македонија се е наопаку.Темата е бескрајна како што кажа Комита Ултрас да не дискутираме по којзнае кој пат.кажи ми едно само во новава сезона и прошлата идат дечки , ама дечки што идат со фемили , на запад со комити ?
--- надополнето: 12 септември 2012 во 16:43 ---
не ни сакав да отварам само ја споделив сликата . за последниот дел што викаш плукаме по комити дело на поединци е не ја мешајте цела навивачка група во тоа .
Чиста вистина. Сите кои се генерациски кои се родени прова убаво го знаат, едино децата од околу 15 год. кои сега почнале со навивањето се чудат на ова.![]()
Низ фб-во што најдов![]()
Odgovoriv veke na fan klub Shkupi, procedurata za menuvanje na imeto, i kompletiranje na fuzijata so Albarsa e vo tek (a toa tece 40 rabotni denovi)А за кој навиват Шверцерите моментално? Ги пребарав сите тимови во втора и трета лига, го најдов Башкими но не и Шкупи или Слога!
И да било како што викаш, ПАК ТОА НЕ ГО МЕНУВА ФАКТОТ дека воџите ви излегле од запад и дека примарна екипа им била Вардарtie facki sto gi spomnuvate gi imaat napraveno komiti grupa za posle vie da ja razrusite i napravite partal so politicki igri,kradenje pari,profiterstvo,sorabotka so acab.posle toa normalno e sto tie facki ja napustaat grupata koga gledaat deka stvarite ne idat u dobra nasoka. i sega dojdovte do toa od urbana grupa vasi udarni ekipi da bidat prigradski naselbi. samo vie perete mozok so slikicki po fb, postiranja na kilometarski mislenja na maktifo i po razni forumi kako vie ste edinstvenata grupa od koja se iskoceni site drugi. toa e zalno mnogu koga ne vi uspeva taktikata pa na utakmica pak ste 200 lugje iako gi imate site preduslovi koi gi baravte
Одлична бројка за гостување, незнам како уште Албанскиве групи собирате толку луѓе (навивачи-обична публика)на утакмици (дома-гости). Не само вие, сите Албански тимови, Дрита имала 400 луѓе на гостување кај Работнички, Врапчиште имале 600 луѓе во Гостивар итн...![]()
Klipot podocna !
Се сложувам дека кога на една трибина почнат да се случуваат глупости,партиски работи и слично не ти одговара можеш да се тргнеш.Никој не го оспорува тоа.Но ако навистина ти е важен клубот,си одел на натпреварите за да си го исполниш срцето и душата да добиеш едно духовно задоволство-фактот што се менуваат други работи нема да те однесат во друга група.Го сакаш тимот,клубот,градот?!И да било како што викаш, ПАК ТОА НЕ ГО МЕНУВА ФАКТОТ дека воџите ви излегле од запад и дека примарна екипа им била ВардарСликата е направена од некое дете, мислам јасно ни е тоа на сите, али сепак си има свое значење. Ќе повторам не сме ние тие кои пишуваат по ѕидови работи против вашите две навивачки групи
Друга работа што ликовите што се горе спомнати тогаш имале по 20-тина години и сигурно не биле фактор поради кој Комити станале голема група
Комити се граделе низ годините, благодарение на симболот на Скопје, ФК Вардар. Навивање имало долго време, полни стадиони, и конечно се формирала и навивачката група. Нема кој не доаѓал во тоа време на Вардар, нема кој не поминал во тоа време на западна трибина. ФАКТ, неопспорен.
Како одминувало времето Македонскиот фудбал паѓа од коњ на магаре. И тоа е преблаго кажано. Бројката не само на запад, туку и на цел стадион и во цела лига константно оди надоле. Почнува партизација на општеството. И покрај тоа Комити сеуште важеле како збирштина од сите аполитични фаци во Скопјево спремни во секој момент за да го искажат она што народот го мисли а се плаши да го каже
Но се случило тоа што се случило, играат парите, дел од поглавните фаци заземаат партиски ставови, групата се дели на Комити и Лојал Фанс.
Поминало и тоа време, се сменија генерациите, направивме промени во групата, и сега сме на правиот пат
И сето ова пак не го менува фактот дека дотогаш Комити навивале за КК Работнички, дека оние Комити кои живееле во Аеродром навивале за МЗТ, дека после тоа се било пријателски на фудбалските мечеви на Запад
Кои се тие приградски ударни подгрупи? Приградска населба е Илинден на пример, приградска е Сопиште, а тоа што населби како Ченто, Маџари, Драчево итн се подалеку од Центарот не ги прави приградски населбиДруга работа што јадрото на групата е Кисела Вода како општина, Ново Лисиче и Ченто+Маџари, ниедна од овие населби не е приградска.
Ние немаме тактика затоа и сме 200 души (друга работа што сме далеку повеќе од 200). Кој сака ќе си дојде, кој не немора. Фактори за слаба бројка има многу, нема да се мачам да објаснувам нешто што е милијарда пати кажано.
Види вака, мене за Вардар ме врзуваат многу работи. Ако не дај боже се случи нешто како во 99 со заземањето на партиски став (знам дека нема да се случи али да претпоставиме), јас ќе престанам да одам на запад. Ама нема сила што ќе спречи да одам на Вардар. Постојат и други трибини освен запад ако не сте знаеле. Епа тие фаци ако викаш дека ради тоа престанале да одат на запад, ондак зашто не продолжиле да одат на јужна? Од овде се гледа колкава била нивната верност. Знамисли според тебе имале клучна улога во создавањето на Комити, ама кога имало одлуки кои не им се допаѓале место да заземат став и да сменат нешто, или па да си продолжат да одат на јужна. Ама не они избегале, и сега дозволуваат во нивните населби некој да пишува КОМИТСКИ ГОМНА. Па јас и да престанам да идам на утакмици, некои деца да земат да напишат нешто такво во населба, на коош ќе ги закачам да висат. Дали ако и кај вас во групите се случи некоја грешка ќе киднат на друга трибина?
Птици преселници, одат кај што имаат некои придобивки. Да ги болело нешто за клубот немало да фаќаат џенем.
--- надополнето: 13 септември 2012 во 13:52 ---
Одлична бројка за гостување, незнам како уште Албанскиве групи собирате толку луѓе (навивачи-обична публика)на утакмици (дома-гости). Не само вие, сите Албански тимови, Дрита имала 400 луѓе на гостување кај Работнички, Врапчиште имале 600 луѓе во Гостивар итн...
Кај Македонските екипи, ако не е некое дерби или некој поквалитетен меч нема шанси да ги извадиш луѓето да гледаат Македонско првенство...
Друга работа, да не се палите одма, ете кажи ми на сликава колку реквизити носат навивачиве?United colors of beneton, 95% си носат рандом маици. Да не прашаш после пак зошто не ви паѓале реквизити
![]()
Nemozam da zboruvam za drugite timovi, no verojatno tie si odat pod toa "vlegovme prva liga ke bideme shampioni ajde site na stadion" a verojatno i sponzorite sto gi imaat site rabotnici gi odnesat vo stadion (primer Renova)..Одлична бројка за гостување, незнам како уште Албанскиве групи собирате толку луѓе (навивачи-обична публика)на утакмици (дома-гости). Не само вие, сите Албански тимови, Дрита имала 400 луѓе на гостување кај Работнички, Врапчиште имале 600 луѓе во Гостивар итн...
Кај Македонските екипи, ако не е некое дерби или некој поквалитетен меч нема шанси да ги извадиш луѓето да гледаат Македонско првенство...
Друга работа, да не се палите одма, ете кажи ми на сликава колку реквизити носат навивачиве?United colors of beneton, 95% си носат рандом маици. Да не прашаш после пак зошто не ви паѓале реквизити
![]()
Примети разлика од првите години од 2000 па наваму и од сега, да видиш дали трае слободниот падkomiti kako grupa ne gi napravile fackite da bidat facki nego tie lugje gi stvorile komiti da bidat grupa za respekt.posle toa pocnal 'slobodniot pad' koj seuste trae.
ako bile tolku apoliticni i go branele makedonskiot duh,kultura,istorija,tradicija zasto dozvolile za malce pari da se prodadat? toa se znaci nelugje, da ne zborime deka se navivaci. najgolemiot profiter vo komiti uste e tamu, se motka na sekoj natprevar so aparatceto i nikoj nisto ne mu kazuva. ni on samiot ne znae olku pari ima zdipleno, agencijata od kade ja otvoril, so koj sorabotuval. i vie ste bile na vistinskiot pat? uste eden 'apoliciten' vodac vi se penzionirase pa za evroutakmica na golema vrata se vrati da pokaze koj e koj. toa li e vistinskiot pat? prikaznite ostavi gi za nekoj drug.
cento,madzari,dracevo sigurno ne se urbani naselbi. poentata mi e deka od udarnite skopski naselbi vie nemate nekoja ekipa koja vi e udarna i zatoa ne ste gradska grupa
ne sakam za nepotrebni raboti da diskutiram, vie kako grupa vo momentov ne ste nisto posebno na navivavkata mapa. se vadite na nekoja istorija a na tribina imate trojca so povekje od 15 godini staz pa da mozat da vi kazuvaat kako bilo nekogas.
pozdrav
Не викам дека ќе сме нападнеле, само да те потсетам дека не носите реквизити ни на утакмици а камоли низ град итнSite kezhuallci be
A i pak i site da nosevme rekviziti, od kaj ke mozese da ni padne, vie li ke se osmelite na napad ? niz naselbata na "vasata strasna podgrupa" pominavme i nisto ? Ako sakas da i davas druga nasoka na razgovorot slobodno poveli ke se karame cel den.. Ti po tvoe ja po moe.. pa posle ke vleze strasniot komita ultras ke me banira posto sum provociral![]()