Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 октомври 2012
Мислења
825
Поени од реакции
1.274
Е ова! Огромна услуга ќе ни направат самите тие,да нема младина што расти и старите да ги прашуваат за Ѕвезда или Партизан се,туку нашето да си го гледаме.Па и сега ми текна имаме директор на агенција за млади и спорт,воедно и долгогодишен репрезентативец на трибина со гробари.
Автоматски споено мислење:

Imase zabrana za organizirana gostinska NG.
За 16 души ли гарантираше Артани,да не се плашевте на одмазда од Кратери
 
Член од
19 август 2010
Мислења
3.634
Поени од реакции
8.387

Од вакви си страдаме
Па уште мисли дека они губат. Што губат они бе грев еден, ги заболе и за тебе и за Македонски навивачи на трибина. Јасно ти викаат дека се топли браќа со гејлада, а овој глуми разочарување.
 
Член од
22 февруари 2022
Мислења
300
Поени од реакции
1.594
Пред се браво за гостувањето што воопшто ојдовте. После првата утакмица во Скопје каде бевте доста ангажирани претпоставував дека ке се појавите и Белград. Имате добра младина шо е желна да покажи мадиња и ова беше вистинска прилика. За носење ножојте за лепак сечење и паштета мачкање прајте филм на други. Да беше еден и еднаш ок се дешава, ама ова очигледно е навика и при контакт со други навивачи каде би се осетиле загрозени сигурно некој би го употребил. Кореото AGAINST MODERN ULTRAS џабе сте го праеле. Нели Чкембари згрешија, зошто вие после сите пароли, грчки знамиња, и скандирања вракате никогаш северна само Македонија? Како капак на ко не скока тој е албанец се залетаја некој кај вас да скокат...

П.С. имавме и ние натпревар вчера, ке објави некој одговорен слика или?
На нивните скандирања "јужна Србија никад Македонија" , следеше громогласно "Јас те ебам , јас те ебам , јас те ебам србијооо ", додека на моментот кога скокаат на " и ко не скаче , тај е албанец " тактички се запеа "ајде ајде ајде Вардареее" играчите беа пред нас па и зига зага се удри , ве молам немојте во ниту еден момент да шпекулирате дека ние би навивале заедно со нив , за нас нивниот став е јасен и тука нема дилема , нивни браќа се грците , за нив територијата на Македонија е стара србија , името Комити српско а Гоце бугар .
Што се однесува за "ножињата" , воздржете се од пишување на таа тема ,не дозволувајте некој погрешно да сфати и да се оправдува со тоа што " и Комити носат ножеви " тоа апсолутно не е така , тие што треба да знаат што било ке дознаат секако , немора да не читаат тука мали деца а и заштитните лица на зборот НОЖ.
 
Член од
7 август 2011
Мислења
4.789
Поени од реакции
13.201
Нели Чкембари згрешија, зошто вие после сите пароли, грчки знамиња, и скандирања вракате никогаш северна само Македонија?
Ќе пишам извештај од моја перспектива подоцна. Сега само на ова да одговорам. Кон гробари беа насочени повеќе скандирања:
- Јас те ебам србија;
- шпиуни;
- паролата;
- Македонија на секое нивно антимакедонско скандирање;
- на нивното Албанци, ние цигани (не знам зошто ова хаха)
- на нивното татари, ние усташи.
- стандардното пцуење.

Во сала останавме уште пола саат и двете групи кај што имаше константно пцуење и дофрлање, а летаа и упаљачи парички. Они дури и у терен влегоа ама онака баш манекенски. Стоеа пред желките два метра пред нивната трибина и повикуваа на фајт знаејќи дека нема шанси да дојде до такво нешто. Немаше никаков реален обид за напад.

Интересно гостување поготово кога со отворен гард одиш во белград. Топ искуство, штета што заради саботажа од нивната полиција не стигнавме порано. Неверојатно беше за мене дека после целото влечење со 60 на саат на автопат, успеаа да на вртат низ цел белград со чекање на семафори, без било каква организација. Тотално небезбедно за сите страни.

Рекордно присуство за гробари на ракомет, пароли, паднати маички од пред 6 години. Ептен ги испровоциравме, се надевам на некој иден дуел.
 
Член од
27 ноември 2021
Мислења
354
Поени од реакции
3.525
Член од
22 септември 2021
Мислења
184
Поени од реакции
755
@Dzokica87 @VardarVoSrceto фала на одговорите

Тоа го видов на видео зато го искоментирав, а чкембари за истото беа иссмевани.
Пак ќе речам браво за гостувањето, само на вакви натпревари групите добивааат почит. Нема ќар од лижење газој на сите. Дааааалеку сме од големата ех ју четворка ама имаме потенцијал за да се носиме со групи како тауруним, црвени ѓаволи, лешинари, мањаци, хорде....
 
Член од
28 јуни 2022
Мислења
2.447
Поени од реакции
8.559
@Dzokica87 @VardarVoSrceto фала на одговорите

Тоа го видов на видео зато го искоментирав, а чкембари за истото беа иссмевани.
Пак ќе речам браво за гостувањето, само на вакви натпревари групите добивааат почит. Нема ќар од лижење газој на сите. Дааааалеку сме од големата ех ју четворка ама имаме потенцијал за да се носиме со групи како тауруним, црвени ѓаволи, лешинари, мањаци, хорде....
Manijaci imaat strashen napredok i bi gi izdvoil od site ovie, se priblizhuvaat kon golemata chetvorka, shto e do mene barem mozhat da go zavzemat mestoto na Grobari (spored momentalnata sostojba), okej, mozhe malku preterav megjutoa se ramnat ovie dve grupi momentalno spored izdanijata. Dodeka so ostanata scena od poraneshna Jugoslavija mozheme da se nosime so site, pod mozheme da se nosime mislam na Komiti i Chkembari kako najgolemi grupi vo Makedonija, tuka bi gi stavil i Lozari koi da ne se lazheme imaat mnogu dobri izdanija, samo shteta shto ovie tri grupi od Makedonija shto gi spomnav imaat nedostatok od derbi utakmici koi kje nosat povekje chlenovi, podobri izdanija i se shto odi zaedno vo paket.
 

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.636
Поени од реакции
2.794
Нареден пат кога ќе играме со Партизан, нека го рокнат нашиве Томсон у сала на загревање. Топ музиче има чоекот.
Nema.potreba tomsoni ali babi I slicno. Strikno mkd muzika. Ocigledno naseto postoenje Im smeta na novokompovanite knezovi hanovi tsarovi kralevi od sreden vek.zatoa se vo duhot na MAKEDONSTINATA Reba da se deluva
 
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.360
Поени од реакции
28.081
Дааааалеку сме од големата ех ју четворка ама имаме потенцијал за да се носиме со групи како тауруним, црвени ѓаволи, лешинари, мањаци, хорде....
Зависи како гледаш на работите. Било која група од оваа 4ка стави ги на наше место, не би рекол дека сме многу назад. 20 години да имаат мизерен фудбал со падни стани моменти, втора лига, да собираат пари за прашак и секоја сезона да се тресат дали ќе го зачуваат тимот или ќе играат со младинци, секое коло да им стига забрана за гостување, утакмици да се местат по селата, клубовите да им живуркаат со по 1-2 настапи во европа на секои 3-4 години, е тогаш да видам кај би биле сите овие.

Не викам дека може да се носиме со нив, ама условите не ни се исти. Поготово не со Динамо/Хајдук, кои секоја година прават милионски трансфери и се редовни учесници во Европа.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom