НБА сезона 2022/2023

Статус
Затворена за нови мислења.
B

BigMac

Гостин
Неизвесно ќе биде до крај ,предпоследно коло може да се каже дека е и клучно и ќе се знаат многу работи, при исто бодови на табелата на официјален сајт на НБА ,Клиперс ги дава пред Голден а се скор 2-2 незнам како се рачуна тоа ,а и подобар скор во кошови од меѓусебен има Голден и пак се под Клиперс.Мислам дека и Голден и Клиперс ќе ја сакаат 6 позиција т.с за противник да го имаат Сакраменто, 5 позиција ги носи на Феникс кој се каде каде по искусна и незгодна екипа.
Screenshot_20230406-084537_NBA.jpg

Член од
12 ноември 2022
Мислења
840
Поени од реакции
1.208
вечер ОКЦ ќе ги згази Јута во гости ,а јас ќе ги испоштувам со 100.000 уплата на нивна победа.
Da ne ti se mesham no dali vredi 100k na 2ka 1.40 koef i danok 15% ?
Ne se letaj moze da kiksnat, a ako pobedat dobivas samo 34k na vlozeni 100...
Автоматски споено мислење:

Dallas planirale na Irving da mu ponudat nov dogovor ova leto.

Последно уредено:
B

BigMac

Гостин
Da ne ti se mesham no dali vredi 100k na 2ka 1.40 koef i danok 15% ?
Ne se letaj moze da kiksnat, a ako pobedat dobivas samo 34k na vlozeni 100...

Dallas planirale na Irving da mu ponudat nov dogovor ova leto.
Не ја уплакам,прав си не вреди да се ризикува,а тепаат 100%.Може ќе ја врзам на ситно

Член од
12 ноември 2022
Мислења
840
Поени од реакции
1.208
Не ја уплакам,прав си не вреди да се ризикува,а тепаат 100%.Може ќе ја врзам на ситно
Kako sakas, mozebi podobro da ja igras so hendikep i da vrzis nesto.
Jas ne ja igram nisto, so srekja.

Feniks do sea nemaat izgubeno utakmica koga igra Durant.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.409
Поени од реакции
35.080
Точно, ама сега во последнава утакмица Вестбрук е во Клиперс. So there's that. :unsure:
Го урочив... Не само тој, цела екипа шутираа како во транс. Заслужено си победија, и Тајрон Лу е 10 поише тренер од компироглавиот v2 на Лејкерс. Мислам, кој ја гледаше утакмицата знае за што зборувам.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.409
Поени од реакции
35.080
Клиперс имаат тај-брејкер против Лејкерс, и во преостанатите две утакмици да земат барем една обезбедуваат барем 6-то место.
Вориорс немаат тај-брејкер против Лејкерс и тука има повеќе сценарија. Играат против Кингс и последата против Блејзерс. Сакраменто веројатно ќе гледаат да изгубат (против Вориорс, претпоставувам пошто стартерите сите им се листани како questionable демек заради повреди), Вориорс после играат со Портланд кои се 100% во фул танкинг мод.

Лејкерс ако ги земат последниве две (Феникс, и Јута), а Вориорс ако изгубат барем една, тогаш Лејкерс идат на 6-то место а Вориорс на 7-мо и во плеј-ин.

Додатна компликација има... Ни Клиперс ни Вориорс не сакаат да играат против Феникс во прва рунда. :)
Но истовремено сигурно не сакаат ни да играат плеј-ин каде со one and done се и сешто може да се деси и на најдобрата екипа.

Вориорс ако ги земат двете (а би требало да можат пошто и Кингс и Блејзерс ќе идат на пораз) шансите се дека ќе бидат 5-т место и ќе играат против Феникс. Феникс па може да бира со кој ќе игра во прва рунда пошто играат и против Клиперс и против Лејкерс.

Калакypница. :D

B

BigMac

Гостин
Многу калкулации има на запад,никоја од екипите не го сака 5 место дека иде на Феникс како сигурен 4 на табелата.Како е во НБА системот дали последно коло сите екипи ќе играат во исти термин или не?Западот до крај ќе биде гз преку глава.Сите сакаат да бидат 6 на запад за да идат на Сакраменто.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.409
Поени од реакции
35.080
И Сакраменто имаат тука што кажат, пошто имаат шанси и за второ место ако Гризлите изгубат два пати.

B

BigMac

Гостин
Менфис вечер добива со Милвоки ,гледам цела прва перотка ќе ги одмара Милвоки никој не игра.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.409
Поени од реакции
35.080
Некогаш така се „спајаат коцките“, втора постава почиња да клика а на другиве не им иде ништо до рака... За тоа во плејоф се играат бест-оф-севен серии, а не елиминациони поединачни утакмици. Подобриот состав скоро секогаш победува во серија, настрана повреди и слично.

Сега за сега вака изгледа сликата, минус редослед на 5-6то (и 7мо) место на запад:

Бостон еднаш го кркаше од Мајами вака... :D

Член од
12 ноември 2022
Мислења
840
Поени од реакции
1.208
Nedela 21:30 Oklahoma - Memfis toa e utakmicata koja odlucuva koj ke igra playin Dallas ili OKC.

Durant na poslednite 26 utakmici na koi igral skorot mu e 24 pobedi i 2 porazi... kakov podatok.

Последно уредено:
B

BigMac

Гостин
Многу нормално сите во џакузи на одмор и релаксација пред плеј оф :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom