Музеј на восочни фигури мр.Гвујо!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Во услови на апатичност,владата излегува со нов моронски предлог кој дефинитивно ќе ја вброи во Гинисовата книга на морони кога се инвентивноста и добрите идеи во прашање:-ќе се гради музеј на восочни фигури "ала Мадам Тисо".Стварно бизарен пример на безвезно трошење пари од власта,која како да се заебава со народот или само мене така ми се чини.???

moskva_bojan

Kirk Hammett
Член од
28 јануари 2007
Мислења
470
Поени од реакции
3
pa vidi coek zasto da nemame nesto takvo. aj pisi nekoj predlog na primer sto spored tebe bi trebalo da se napravi

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
ABC напиша:
само мене така ми се чини.???
Само тебе така ти се чини... Јасно како ден. :bilokojzbo1r:

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
ABC напиша:
Во услови на апатичност,владата излегува со нов моронски предлог кој дефинитивно ќе ја вброи во Гинисовата книга на морони кога се инвентивноста и добрите идеи во прашање:-ќе се гради музеј на восочни фигури "ала Мадам Тисо".Стварно бизарен пример на безвезно трошење пари од власта,која како да се заебава со народот или само мене така ми се чини.???
Jas da sum na mestoto na Gvujo po eden vakov post ke ti napravam moj spomenik pred vrata kaj tebe i so vladini pari ke stavam obezbeduvanje da NE mozesh nishto da mu napravish, btw ke ima ubavo light-show navecher koe ke ti bode u ochi! Da se jadish i nervirash sekoj den!

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
E ako de... Ubava rabota. Plus Sk ke ima edna kakva takva turisticka atrakcija plus

Член од
25 јуни 2007
Мислења
13
Поени од реакции
0
Генијалец!

Штотуку човек ќе помисли дека се потрошил,ете го него со нов бисер.Само напред Гвујо,каков Гинис какви бакрачи,ти си имаш доволно бисери за сопствена книга.:zver:

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
cenzura напиша:
Штотуку човек ќе помисли дека се потрошил,ете го него со нов бисер.Само напред Гвујо,каков Гинис какви бакрачи,ти си имаш доволно бисери за сопствена книга.:zver:
Kkava kniga? Cel serijal ima chovekot, chekajte, chekajte.... Aj sega da ne izdavam drzavni tanji :)

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
A da butne edna piramida od 150 metra na mestoto na onie 100katnici???
E togas da vidis turisti.
Ne e loso da mu se javi na Bascarol...toj mislese nekade vo Slovenija da gradi takvo nesto,
V Ajdovščini največja piramida na svetu?
Zakaj piramida - ima Slovenija neznane povezave z Egiptom?

a Gruevski so toa Taskovic-Samak&Co. sigurno ke ubedat stranski investitori deka Makedonija ima posoodvetno pedigre...:)!!!

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
ABC напиша:
АБЦ далеку е од нов, уште кога победи на изборите кажа дека ќе гради музеј на жртвите на комунизмот и музеј за ВМРО.

А дека е фрлаже пари без потреба, може и е може и не е , ама јас на негово место би ги вложил парите во изработка на нови закони и регулативи за подобрување односно олеснување на оданочувањето на приходите и сите други осигурувања на работниците.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Aбе малку човек ќе замине од компјутер и еве ги одма ќе му се нафрлат.Јас само прашав што мислите за идејата на Гвујо да си направи музеј на восочни фигури,оти ѓаолот кога немал работа си ги онадел децата.:)
Па доколку мислите дека ќе биде убаво да се направи ваков музеј мој предлог би бил на тој простор да се изложат статуи како оние што сега се пред владата и уште многу артефакти од непроценлива вредност кој лежат по депоата на нашите музеи.Некој велеше дека сме имале и Македонски мумии кој би биле 10пати поголема атракција од восочните фигури на Ванчо Михајлов,Тодор Александров и слични личности кој туристите не би ги ставале ни на "таквото".Има уште многу работи кој би можеле да се направат како туристичка атракција отколку восочни фигури на ВМРО каде би го виделе актуелниот премиер како важна личност во создавањето на ВМРО.Болникаво нема што,би додал ако некој се залага да копираме дел од атрактивните светски чуда,нека го прави тоа со стил а не да ми предлага нешто што е под секакво ниво на достоинство,без визија за иновативност.

VaZzilL

Сантино Џеновезе
Член од
23 април 2007
Мислења
921
Поени од реакции
39
Па тоа е жив срам меѓу најголемите македонски револуционери восочна фигура на Тодор Александров ????? Најголемиот крвник на македонскиот народ, кој се залагал за припојување на Македонија кон Бугарија.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
О бе незналици едни провокаторски...
О бе неписмени едни клетници...
О бе опозицијо трула што си се, само Македонска не...

Знам дека не ве тераат со сила да учите, ама не се учи за родителите - туку за самиот себе за кога ќе пораснеш да не трескаш вакви зелени и тоа на медиуми поготово, пошто форумот е и те како медиум, а овој па е најмасовно посетен...

ВМРО е свето име.
Личностите кои го создале ВМРО се Апостоли на Македонската кауза.
Следбениците на ова свето име се благословие.

Кога гледам вакви проклетници кои шкрапаат обидувајќи се да му наштетат на светиот дел од нашата понова историја, исто како да ми го колнат сопственото фамилијарно стебло! Прадедоми е Илинденец, родум Штип, Гоце Делчев живеел кај него додека бил наставник во Штип. Дедо ми е ВМРО-вец, она ВМРО кое комунистите го уништија поради нивната обединето-Македонска дејност! Мојот дедо лежел на Голи Оток поради крвавото копиле Тито на кој денешните СДС-овци гледаат најголем херој, крвта да им ја плукнам одродена! Лежел на камења поради таквата крв како на АБЦ...гарант дедо ти го шпиунирал дедо ми бе шлајму! ВМРО-ДПМНЕ кој знае знае, кој незнае незнае е создадена 1987, еден од основоположниците ми е вујко, а другиот ми е чичко...Крвта им ја испија КОС-овците до 90-та...Тоа што со доведуваето на Љубчета направија грешка, не е по нивна вина ами по вина на Кљусев! После тоа се смени се`....Но забгав од суштината...

Барам да се избрише овој топик или барем да се заклучи поради тоа што угостување на апетитот на јадење гомна на АБЦ е преглупа работа да се прави...

Имајте барем малку почит кон историјата ваша!

П.С. АБЦ, повели, објасни ми се во ПП, ќе се најдеме.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
VaZzilL напиша:
Па тоа е жив срам меѓу најголемите македонски револуционери восочна фигура на Тодор Александров ????? Најголемиот крвник на македонскиот народ, кој се залагал за припојување на Македонија кон Бугарија.

Па според идејата на Гвујо кој чул дека во Мадам Тисо има восочна фигура на Хитлер,морало и кај нас да се направат и од крвниците на Македонскиот народ,иако она припојување баш и не му е непозната работа уште со продажбата на Македонската национална платежна картичка и од лудите другарски денови со другарчето ЛуБчо и теткаму Доста од кој исто така ќе мора да има восочни фигури во музејот "Мистер Гвујо" барем во делот предвиден за ВМРО историјата.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
VaZzilL напиша:
Си се помешал со Ванчо Михајлов. Тодор е убиен точно поради неговата заложба за самостојна и суверена Македонија.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
TpH_Bo_OkO напиша:
О бе незналици едни провокаторски...
О бе неписмени едни клетници...
О бе опозицијо трула што си се, само Македонска не...

Знам дека не ве тераат со сила да учите, ама не се учи за родителите - туку за самиот себе за кога ќе пораснеш да не трескаш вакви зелени и тоа на медиуми поготово, пошто форумот е и те како медиум, а овој па е најмасовно посетен...

ВМРО е свето име.
Личностите кои го создале ВМРО се Апостоли на Македонската кауза.
Следбениците на ова свето име се благословие.

Кога гледам вакви проклетници кои шкрапаат обидувајќи се да му наштетат на светиот дел од нашата понова историја, исто како да ми го колнат сопственото фамилијарно стебло! Прадедоми е Илинденец, родум Штип, Гоце Делчев живеел кај него додека бил наставник во Штип. Дедо ми е ВМРО-вец, она ВМРО кое комунистите го уништија поради нивната обединето-Македонска дејност! Мојот дедо лежел на Голи Оток поради крвавото копиле Тито на кој денешните СДС-овци гледаат најголем херој, крвта да им ја плукнам одродена! Лежел на камења поради таквата крв како на АБЦ...гарант дедо ти го шпиунирал дедо ми бе шлајму! ВМРО-ДПМНЕ кој знае знае, кој незнае незнае е создадена 1987, еден од основоположниците ми е вујко, а другиот ми е чичко...Крвта им ја испија КОС-овците до 90-та...Тоа што со доведуваето на Љубчета направија грешка, не е по нивна вина ами по вина на Кљусев! После тоа се смени се`....Но забгав од суштината...

Барам да се избрише овој топик или барем да се заклучи поради тоа што угостување на апетитот на јадење гомна на АБЦ е преглупа работа да се прави...

Имајте барем малку почит кон историјата ваша!

П.С. АБЦ, повели, објасни ми се во ПП, ќе се најдеме.

Едниот дедо го убиле Бугарите 1943 а другиот бил 4 години на Голиот Остров пред да се превоспита,можеби заедно со твојот дедо,го пуштиле пред да го затворат затворот.Да се разбереме дека јас лично од комунистите имам големи неправди видено уште пред вујкоти и чичкоти да го основаат ВМРО 1987,можеби знаат,прашај ги кој лежеше затвор во 1984 од Прилеп со Драган Богдановски само затоа што на еден бел зид напиша:
MАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ.
Сепак ова со восочниве фигури како да не ми е баш арно или тебе ти изгледа атрактивно?

Kajgana Shop

На врв Bottom