Муабет уз утринско кафе...

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Дивне, прво се почнува со тргање на ќебето од тебе. Знам дека боли тој потег, али јеби га. После, со полуотворено окце, ќе го наџбараш ѓезвето, ќе туриш кафе директ од ќесето, онака ѓутуре, - без мерење, па вода од ќешмата и го тураш на рингла. Трчаш во веце кај шо се подрасонуваш чисто ради буката од казанчето, и сфаќаш дека не си ја укључила ринглата. Ја укључуваш и по 5 минути - ете кафе, прво го нурнуваш носот во шољата да ја упиеш миризбата и по 10 минути медитација си ready to go.

Ај еден ден ќе ви раскажам како сум варел кафе во војска, ама долго е за овде.

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
pearl напиша:
Pa sto si mislis ti, eheeee, so Spuks ima da se nalivame i makite da mu gi kazuvam. Neli Skuks? Ima da te udavam od kukanje :)
Уште отсега барам перниче за рамото. И ќе видиме колку шишиња ќе испразниме дури најдеме во кое беше вистината!!

Член од
14 ноември 2005
Мислења
159
Поени од реакции
0
Тешко е знам...за во иднина да си најдеш некој што ке те буди со готово кафе...најдобро решение

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Спуки, на работа сум, значи една мака помалку со будењето:pos:
Него, се решив и станав да си направам ... ал како сум скршила една шоља упм ... од памет се извадив ... ми се лизна од раце и преку глава ... леле ќе ви се самоубиев несакајќи:pos: Ал најбитно ... млекцето се вари, ќе биде кафе:music3:

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
divine напиша:
ал како сум скршила една шоља упм ... од памет се извадив ... ми се лизна од раце и преку глава ... леле ќе ви се самоубиев несакајќи:pos: Ал најбитно ... млекцето се вари, ќе биде кафе:music3:
Ајде, во неа нека е лошото!!!

Дивне, и тебе ќе те научам еден ден како се праи бело кафе на струшки начин!! (рецептот ми е од Крсте Жупан, тој ме будеше насабајле со такво кафе кога бевме цимери).

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
pearl напиша:
Spuks, vistini ima poveke. Jas sega, vo ovoj moment, site gi sakam, duri i tie laznite....
Перл, моме, сите шо ги има ќе ги најдеме. И ќе решиме која е онаа правата. А ти не се давај на облачни расположенија, ќе останат зад тебе ко бледи слики. Колку и да е лошо, по дождот - пак сонце!!

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Добар ви ден на сите, глеам за кафенце праите муабет, моето веќе е пред мене ... мх мх мх, најубаво ..

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Добар ти ден и тебе, јас си го шмркнав веќе моето, ама некако полека ми се вообличува и визија за второ ...

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Ич не му ја мисли спуки, мене искрено трето кафе ми е од сабајле

Член од
14 ноември 2005
Мислења
159
Поени од реакции
0
Еве јас го почнувам моето второ...поминаа 4 часа од работа а ништо не сум завршила,ништо....висам по интернет само

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Кафеџии едни! Јас ептен си го погодив ... леле осејќам брзо ќе правам и второ. И што ќе се фалите? Спуки како рамото?:pos: :pos: :pos:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
le_leaa напиша:
Еве јас го почнувам моето второ...поминаа 4 часа од работа а ништо не сум завршила,ништо....висам по интернет само
Ајде запознавање ... што работиш, каде, зошто, како?:pos: :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom