Мрази животни = лоша личност

Член од
16 јули 2021
Мислења
361
Поени од реакции
743
Има голема разлика меѓу човек да нејќе животни (се плаши, језа му е итн.) и да мрази до степен да им наштети (не зборам тука за инсекти ко муви и штеточини, а на диви и питоми животни што си гледаат своја работа без да штетат). Првите се онака, ок, вторите се со психички проблеми би рекол.

Член од
29 јуни 2024
Мислења
5
Поени од реакции
8
Има голема разлика меѓу човек да нејќе животни (се плаши, језа му е итн.) и да мрази до степен да им наштети (не зборам тука за инсекти ко муви и штеточини, а на диви и питоми животни што си гледаат своја работа без да штетат). Првите се онака, ок, вторите се со психички проблеми би рекол.
Кучињата не се питоми, не гледаат своја работа и штетат, затоа ги мразам.
За малку што не добив срцев удар кога почна да ми лае едно сабајлево а скоро секој ден имам мини инфаркт од кучишта. Ги мразам од дното на душата.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.983
Поени од реакции
12.620
Мразење/сакање животни фава појасна слика за душевното здравје и емоционалната зрелост кај личноста.
Мразењето на животни треба да се изолира од нормален свет и да се лечи.

Член од
16 јули 2021
Мислења
361
Поени од реакции
743
За малку што не добив срцев удар кога почна да ми лае едно сабајлево а скоро секој ден имам мини инфаркт од кучишта. Ги мразам од дното на душата.
Да бе, ти си од тие што им е страв, ама сепак не им штетиш, ги оставаш да си постојат. Ти си си во првата категорија, што си се ок луѓе.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.352
Поени од реакции
30.718
Постов е напишан од мачка

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.113
Поени од реакции
42.815
Не е касно да видиш со невропсихијатар што да пиеш против токсоплазма.
Со вас и лекови ќе му притреба на човек за да живее у оваа лудница. Почнете и офци да вртите по становите. За кучето да има работа некоја работа. И 3 екстра скитници по службена должност да ви следат пошто вени сечете за нив.

Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.352
Поени од реакции
30.718
Со вас и лекови ќе му притреба на човек за да живее у оваа лудница. Почнете и офци да вртите по становите. За кучето да има работа некоја работа. И 3 екстра скитници по службена должност да ви следат пошто вени сечете за нив.
Рон, и јас и ти, и сите на форумов знаеме дека тоа шо си за лудница, не е баш од кучињата.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.113
Поени од реакции
42.815
Рон, и јас и ти, и сите на форумов знаеме дека тоа шо си за лудница, не е баш од кучињата.
Ти пак како да не си. Побегна од манастирот и пак не замараш со глупости.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.504
Поени од реакции
18.277
Ima luge imaat fobii od zivotni, toa nikako po difolt ne gi prai losi luge. Toa e edna od glupite generalizacii opstoprifateni megu lugeto, kako na primer i toa deka kucinjata napagale losi luge i slicno. Kuce napaga od razni pricini, megu koi i oseten strav, glad, territorija, a ne deka nekoj e los. Isto i macka, moze da bide neprevidliva, diva zverka e toa, ma da mackite gi obozavam.

Ne go stavajte covekot pod zivotnite, koga ke slusnam debil koga ke kaze deka saka kucinja ama zatoa mrazi luge mi ide edna samarcina da mu plesnam. Sektasi.

A toj sto maltretira zivotni verojatno e so psihopatski crti.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom