Мобилните телефони влијаат врз одлуките?!

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Најновите истражувања во врска со мобилните телефони предупредуваат дека електромагнетните полиња кои зрачат од „дотичните“ направи можат негативно да влијаат при донесувањето на брзите одлуки од страна на сопствениците на истите.

Ова го откриле и го тврдат научниците од „Swinburne University of Technology“ во Мелбурн, под раководство на професоирот Кон Стоут.

Експериментот е правен на 120 доброволци. Тие биле зрачени онолку колку што би се озрачиле доколку зборуваат по половина час преку мобилен телефон.

Откако зрачењето се случило сукцесивно со време траење како подолг телефонски разговор на доброволците им биле дадени батерии на неуропсихолошки тестови.

Истражувањето покажало дека зрачењето може да влијае на брзите реакции и одлуки, како што е на пример брзо сопирање со автомобилот додека е во движење.

Во понатамошните истражувања треба да се утврди причината за горенаведената последица. Досегашните резултати од истражувањето ќе бидат објавени во журналот „Neuropsychologia

Е ај казете дека не е глупост. Овие мобилниве испаднаа дека се најштетни направи на планетава у пм!:star:

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
hm....interesno!!
ja imam slusnato deka zracenjeto od mobilnite vlijae vrz funkcionirajeto na mokot a ova so go citam e veke pospecificno!ali ako se dokaze,sigurno deka ima neso vistina vo toa!
inace porano bev zavisnik od mobilniot ama sega pauziram!

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
E ziti majka kako moze da vlijae vrz odluki. nema veze se toa e nekoja glupa propaganda! A kako mislis pauziras od mobilen?

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Capo Kapistec напиша:
E ziti majka kako moze da vlijae vrz odluki. nema veze se toa e nekoja glupa propaganda! A kako mislis pauziras od mobilen?
pa do pred dve nedeli nonstop,nonsto bese do mene telefonot,koga spiev do pernica,koga sedev na cas na klupa,koga idev vo wc na labavo,koga se banjav na prozor..znaes,bev ednostavno zavisnik od mobilniot!Kredit stavav po 2 vaucera od 500 na nedela!
Sega pauziram,mobilniot mi stoi vo tasna i go cepkam samo koga treba da se javam na majka mi koga e na rabota?!

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
SaLt напиша:
копање у бавча :)
Аааа ама ако те фати кичма или нејдај боже да се поткачиш со копачот :kez:

А ова со мобилниве што све нема да измислат, уште малку ќе ми речат дека ако го носам стално во лев џеб ќе мочам на лева страна и левото јајце ќе ми биде поголемо од десното :lud:

B

BushMan

Гостин
Зрачењето на мобилните е штетно,а и кај нас машките во џебот ни е блиску до нешто и многу било штетно,ама шо да се прави во овој суров свет се е штетно

manijak

Full of shit!
Член од
15 април 2006
Мислења
1.219
Поени од реакции
1
кај мене мобилниот влијае длабоко врз мојот кеш :icon_lol:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Пеерчиња едни....ме пресмеавте со вашиве коментари:smeshko::smeshko:
Ја мислам нема везе....мене телефонот ми е секад до мене....и пак убави одлуки носам.
А можда зашо е цело време до мене сум станал имун на тие зрачења?????

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
eci^^^ напиша:
pa do pred dve nedeli nonstop,nonsto bese do mene telefonot,koga spiev do pernica,koga sedev na cas na klupa,koga idev vo wc na labavo,koga se banjav na prozor..znaes,bev ednostavno zavisnik od mobilniot!Kredit stavav po 2 vaucera od 500 na nedela!
Sega pauziram,mobilniot mi stoi vo tasna i go cepkam samo koga treba da se javam na majka mi koga e na rabota?!
Ти си Еци ноу комент!!!!!:aplauz::aplauz:
Два кредита од по 500 на недела еј:lud: ....ја на 2 месеци стаам

Kajgana Shop

На врв Bottom