Сите се талентирани само штета шо немат никакви услови и шо се форсираат ракометари од Вардар и Металург.цела школа на пелистер сте ја ставиле на темава
Лани во Автокоманда гледав финале на првенството или на купот сега точно не знам меѓу Вардар и Пелистер.Тие од Пелистер делуваа секако,само не талентирано.Овие од Вардар играчки си играа со нив,ги ебаваа како сакаа,ако се овие тие истите (углавном дечки од околу 18 години беа).Сите се талентирани само штета шо немат никакви услови и шо се форсираат ракометари од Вардар и Металург.
Пелистер младинци се шампиони во лигата 2010/11 сезонаЛани во Автокоманда гледав финале на првенството или на купот сега точно не знам меѓу Вардар и Пелистер.Тие од Пелистер делуваа секако,само не талентирано.Овие од Вардар играчки си играа со нив,ги ебаваа како сакаа,ако се овие тие истите (углавном дечки од околу 18 години беа).
Епа тогаш купот бил.Стварно беа катастрофа......Пелистер младинци се шампиони во лигата 2010/11 сезона
Незнам шо утакмица си гледал, ако не им требала таа па играле со трета постава... Вардар младинци ги гледав во Битола лани... Ништо посебно, еден играч само ме бендиса другите изгледаа како по пат да ги собрале.
Он играше некои 10-15 минути само,а играше сериозно колку кога се собравме од Кајгана ракомет да играме.со Оса
Ќе видиш дека овие сите за некоја година ќе бидат играчи или на Металург или на Вардар, ако не заминат странство !!! Оти како шо стојат работите во Битола само ќе се измислува ракометот, а ќе се продава како непатентиран, шо е пракса последниве 7-8 годиницела школа на пелистер сте ја ставиле на темава
Тебе брат ти е криво дека никој тебе не те има клаеноЈа претеравте сега сите од Пелистер ги кладовте како надежи .. Да отскокнува некоја класа над другите е тогаш е надеж а не кој стигна надеж бил да бидиме реални само кај нас и до 26 години се водиш како надеж а во другите држави до 20 години не се проби некаде веќе си пропадната инвестиција кај нас ти си иднината на македонскиот ракомет и на 25 години
По шо сакаш кладба дека за 3години со овие играчи Пелистер ке биди шампион?цела школа на пелистер сте ја ставиле на темава
Пецката со топ во ракта . Инаку Пеце Рајатоски се вика
Јас брат сум реален кажвам како шо е не се фалам играм ваму играм таму знам колку знам ( колку незнам читај ) ама и знам колку има шо не знат поќе од мене ама за да бидиш надеж не е само малце разбирај го ракометот цели филозофии се . Моментално во Пелистер нема некој играч да речиш му дели ете тие шо се ги знајте Чурле делеше ете го знат сега сите Дрогата после неко како надеж е сеа другите за нивните позиции се за во младински играчишта ама за во супер лига се губиме моментално играчите се за во измеѓу мислам на децата да играт во некоја суперлигашка екипа шо ке се бори за опстанок така нештоТебе брат ти е криво дека никој тебе не те има клаено
Мајтап,факт е дека се далеку покето од надежи па еве ти ко дирек информиран со то шо располага клубо според тебе кој делат како играчи?
--- надополнето: 4 мај 2012 во 20:10 ---
По шо сакаш кладба дека за 3години со овие играчи Пелистер ке биди шампион?
Нема врска овој муабет , ете Лазаров како излезе овие како излегоја другите играчи ,па баш во странство работат уште од 16 години и помалце слободно време имаат . А за да стани некој играч како прво е да работи и да се труди повеќе од другите да останва после тренинг , да работи индивидуално не мора со тренер да е фокусиран само на то , да игра тренира со ќеф , секако да има и финансиска подршка со теко на годинити да сфати дека сето тоа трудење не останало залудно и секако тренерот да те сака како чоек и играч . Е сега ако се исполни се ова е тогаш можи некој да стани играч во вистинска смисла на зборот .Кај нас мора да одиш на училиште, мора да работиш, да тренираш се во едно. А во странство одбираш. Ако одбериш да тренираш, тогаш само тренираш. Ако не успејш немаш никаква квалификација и неможиш да се запослиш нигде. Тогаш настапува државата и ти ги покрива сите трошоци, односно добиваш одредена социјална помош !!!
Кај нас послабо така !!!
Слушај ваму, јавна тајна е како се школуваше Лазаров и останатите сегашни звезди. Во странство работат од 16 години ама тие шо не се играчи, шо не се надежи. А за ова шо го кажваш делеле не делеле, да ми пишиш која е наредната утакмица на овие од кај Злате па да ги гледам јас уште еднаш. Јас ги гледав децата против Ринија, Лазарови и некни две со рет играја со Горче и со Радовиш. Мелат бе бате, не ми кажвај дели овој дели оној, одбрана се игра на високо ниво. Да ми пишиш обавезно сакам да ги гледам децата, криво ми е шо не ги имам гледано поќе пати !!!Јас брат сум реален кажвам како шо е не се фалам играм ваму играм таму знам колку знам ( колку незнам читај ) ама и знам колку има шо не знат поќе од мене ама за да бидиш надеж не е само малце разбирај го ракометот цели филозофии се . Моментално во Пелистер нема некој играч да речиш му дели ете тие шо се ги знајте Чурле делеше ете го знат сега сите Дрогата после неко како надеж е сеа другите за нивните позиции се за во младински играчишта ама за во супер лига се губиме моментално играчите се за во измеѓу мислам на децата да играт во некоја суперлигашка екипа шо ке се бори за опстанок така нешто
--- надополнето: 4 мај 2012 во 23:43 ---
Нема врска овој муабет , ете Лазаров како излезе овие како излегоја другите играчи ,па баш во странство работат уште од 16 години и помалце слободно време имаат . А за да стани некој играч како прво е да работи и да се труди повеќе од другите да останва после тренинг , да работи индивидуално не мора со тренер да е фокусиран само на то , да игра тренира со ќеф , секако да има и финансиска подршка со теко на годинити да сфати дека сето тоа трудење не останало залудно и секако тренерот да те сака како чоек и играч . Е сега ако се исполни се ова е тогаш можи некој да стани играч во вистинска смисла на зборот .