Мислење за јапонските автомобили?

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Тојота и крај на програмата, ќе го благословуваш денот кога си ја купил:) генерално, секоје јапонско возило вреди да се земи, освен ете, swift со кое возило се направи утка.
инаку да, маздата е форд и мое лично мислење е дека треба да се одбегнува.
инаку, и Корејските возила воопшто не се за потценување имаат квалитетна изработка.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.344
Поени од реакции
84.552
Тојота и крај на програмата, ќе го благословуваш денот кога си ја купил:) генерално, секоје јапонско возило вреди да се земи, освен ете, swift со кое возило се направи утка.
инаку да, маздата е форд и мое лично мислење е дека треба да се одбегнува.
инаку, и Корејските возила воопшто не се за потценување имаат квалитетна изработка.
Не знам баш....
Ја знам двајца со долгогодишни Свифтови, што се задоволни.
Али чим вака викаш, гарант ти знаеш обратни случаеви...

Коа купуев кола, 2008 година, се распрашуев по мајстори и влечни служби и сите отприлика ми рекоа јапански коли само и тоа највше ми ја пофалија Субару, а после Тојота. Таа година автомобилска фирма на годината беше Мазда, Тојота на второ....
Мене ми беше најбитно да троши малку и да е квалитетна и мала, за низ скапаново Скопје чии улички се ко у Бангладеш...
Тогаш што гледав бензинци најмалку од сите трошеше Ајго/Це-1/106, па Ајго и земав, у Тојота, и ете, да чукнам у дрво, нема ништо до денес, уште ми е под гаранција....

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Имам 2 мазди едната е мазда 3 другата мазда 5 и не сум имал проблем
Па зошто би имал проблем? Јас лично не сум имал искуство, ама не сум слушнал некој да се пожали од Мазда до сега.

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Па зошто би имал проблем? Јас лично не сум имал искуство, ама не сум слушнал некој да се пожали од Мазда до сега.
пошто DirectX погоре ги сере мазда прочитај, биле проблем на квадрат.. Глупост, секаде пишува дека мазда се во топ 3 најпоуздани автомобили..

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
пошто DirectX погоре ги сере мазда прочитај, биле проблем на квадрат.. Глупост, секаде пишува дека мазда се во топ 3 најпоуздани автомобили..
Друже зборува лошо за Форд, па и за Мазда како дел од тој бренд. Сега веќе не е така, а лично мислам дека Мазда никогаш немала проблеми со квалитет и репутација.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.172
Поени од реакции
18.235
Нишо ич, сите се жолти и фаројте им се коси.

Озбилно, едни од најквалитетните возила заедно со ѓерманските.

Член од
19 септември 2011
Мислења
29
Поени од реакции
5
Za Honda?
bidejki imam Honda CIVIC zatoa.
--- надополнето: 4 септември 2012 во 23:59 ---
Јапонските автомобили се совршено направени за надоградување со делови (Тјунинг) лично јас имав Сузики Игнис спорт и беше супер само што многу трошеше нормално
Jas imam Honda Civic i sakam da pocnam da ja nadograduvam za nekoe vreme.
da prisoberam uste malce pari.
--- надополнето: 5 септември 2012 во 00:12 ---
Ako znaete nekoj sto prodava glava od VTEC? za vakov civc.

Kajgana Shop

На врв Bottom