K
Khabs Staadnau
Гостин
Објектите од нежива природа не мислат па сепак постојат. Пример, камен.
Се мисли на човековата суштина.Објектите од нежива природа не мислат па сепак постојат. Пример, камен.
Ти Игорче, немој да се држиш до максимата мислам значи постојам, бидејќи во голема опасност ќе бидеш да исчезнеш...Се мисли на човековата суштина.
Демек ако мислиш, самото мислење е од некого.
Не може да постои мислење ако не постои мислител.
Таа е логиката.
Каква базична разлика, во однос на пакувањето наоѓаш помеѓу луѓето ѕидови и луѓето машини?И не се лути што сум те нарекол ѕид.
Ти и самиот викаш дека си машина
За мене лично машината не е ништо подобра од ѕидот.
Исти курац друго паковање.
Коски ми се тресат од надоаѓачкиот одговор...Каква базична разлика, во однос на пакувањето наоѓаш помеѓу луѓето ѕидови и луѓето машини?
Педантен сум за овие работи, ме интересира.
Ако еднаш си постоел за секогаш ќе постоишТи Игорче, немој да се држиш до максимата мислам значи постојам, бидејќи во голема опасност ќе бидеш да исчезнеш...
Сложено е тоа за тебеКаква базична разлика, во однос на пакувањето наоѓаш помеѓу луѓето ѕидови и луѓето машини?
Педантен сум за овие работи, ме интересира.
Игорче, бидејќи отвори тема за Декарт, ја имаш прочитано Расправа за методот?А тоа што си прочитал некоја книга не те прави мислител.
Иако и не е некоја "филозофија" истото кога секоја будала
го прави.
Во ред.Сложено е тоа за тебе
Со поедноставни работи е поубаво да се зафатиме.
канабис...
Не сум отворил тема за Декарт.Игорче, бидејќи отвори тема за Декарт, ја имаш прочитано Расправа за методот?
Озбилно те прашувам...
Кока-Кола.Во ред.
Тогаш, како што се опишуваш себеси? Бука, смрека, бор? Хебла, лопата, гребло?
Афион, канабис...
Nice one, Амди...Кока-Кола.
Се разбира, зошто би бил вреден да се прочита човекот врз чии идеи се потпира модерната мисла?Иначе не е Декарт вреден за да биде прочитан.
Уствари он е прочитан уште пред да биде прочитан.
Значи само еден пост погоре ти беше објаснето што значи Декартовото мислам значи постојам.a kako mozam da znam deka mislam... mozebi samo sledam informacii koi namerno ili slucajno doprele do mene... se shto dopira do nashiot um e idea, no dali mozam da ja narecam moja?
mozebi sum samo medium koj gi prenesuva informaciite od eden vo drug svet, so cel da bidat materijalizirani...
...znam deka postojam...ne znam dali mislam... no ako mislam, mislam deka mislenjeto ne e dokaz za nasheto postoenje ili nemislenjeto dokaz za nasheto nepostoenje...