Мирен протест во Швајцарија - 20 април 2008

Член од
15 септември 2007
Мислења
43
Поени од реакции
0
Miren protest poradi promenata na imeto i grckoto veto, se odrza pred zgradata na UN vo Geneva Svajcarija, se sobraa mnogu makedonci od Svajcarija, Avstrija, Germanija, Francija i Italija

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Браво за протестов. Се надевам дека ке попуштат

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
мило ми е што доста народ се собрало

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68
Браво,ашкол сум.

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Секоја чест за сите македонци кои биле на протестот.

Член од
15 септември 2007
Мислења
43
Поени од реакции
0
Treba site da se obeninime po celiot svet kaj so ima makedonci i da ne im popustame na grcite deneska citam na www.dnevnik.com.mk :
Грција нуди пари и визи ако попуштиме за името
рција очекува спорот за името да се реши по изборите, а во меѓувреме и' нуди поддршка на Македонија ако се откаже од својот став. Во интервју за грчкиот весник „Апогевматини“, шефицата на грчката дипломатија Дора Бакојани вели дека Атина ќе ја зголеми паричната поддршка за северниот сосед и ќе почне постепено да го укинува визниот режим ако Скопје се откаже од „тврдоглавиот став за името“.Атина ќе издвои 75 милиони евра за изградба на патната инфраструктура од Коридорот 10 што ја поврзува соседната земја со Грција и со ЕУ, ќе инвестира во бизниси и постепено ќе ги укине визите - вели Бакојани.Парите што би биле наменети за оваа цел се од пакетот предвиден со грчкиот план за реконструкција на Балканот. Според Бакојани, изградбата на инфраструктурата на Коридорот 10 ќе го „спаси“ Скопје од изолација и ќе го поврзе со Грција и со ЕУ. Овој финансиски пакет се однесува и за финансирање и кофинансирање мали бизниси со што ќе се отвореле нови работни места. Додека Бакојани најавува парична поддршка, грчките сточари за почетокот на следната недела најавуваат масовни демонстрации против увозот на јагнешко месо од Македонија. Демонстрациите што ќе се одржат денеска и утре се продолжение на протестот на сточарите од саботата попладнето, кога симболично ја затворија границата со Македонија.

Nemaat so sto drugo da napravat pa sega kje ne kupuvaat SRAMOTA!

Член од
16 септември 2007
Мислења
12
Поени од реакции
0
pozdrav do site nasi lugje vo dijaspora i samo napred,pozdrav do brat mi poznat kako terion samo napred

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Одлично.Браво за нашата дијаспора.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Огромна почит! Така треба да се прави, само заедно!!!
Браво

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Многу ме израдува тоа што и некои од мојте роднини биле на протестот.

Поздрав до сите браво.

Kajgana Shop

На врв Bottom