Scirea
ZARDOZ
- Член од
- 4 август 2010
- Мислења
- 27.430
- Поени од реакции
- 87.086
Незнам зошто тутунарите не се бунеа кога беше СДСМ на власт.Ако може некој да ме потсети за кило колку пари земаа тогаш тутунарите.И едно ме иритира кај тутунариве.Ќе се јават во некоја емисија на ТВ и ќе почнат да зборат колку била тешка нивната работа,малце пари земале итн.Јас сум нижел тутун секогаш кога сум одел на одмор во село (Не е важно кое село).И знам како се обработува.Знам дека работата им е тешка,но нека не цимолат толку дека има и потешки работи од ова (И секако поризични)Срамота е ова што и прават на владава.Само А1 ги поддржува во тоа(Тука се негде и Алфа,ама тие се поповлечени) Срамота
--- надополнето ---
--- надополнето ---
http://kurir.mk/makedonija/vesti/15517-Cenite-na-tutun-vo-regionot-polosi-od-makedonskiteне не... тоа задоволство ти го препуштам на тебе... ти си тој што ја брани власта и ги куди тутунарите, па затоа ти треба да ја докажеш теоријата дека МК плака нај јако за тутунот во регионов... не заборавај дека нај високата цена што ја добија тутунарите годинава е....? колку...? и тоа е дискутабилно, ама се вртат цифри околу 80-90 денари со декласирање на истиот... кога би им платиле како што треба можеби, ама не им плакаат туку ги декласираат и им даваат по 1,5 евра за кило максимум... значи ајде, докажи...