Миленко и плочата на Кајмакчалан

Член од
20 декември 2015
Мислења
226
Поени од реакции
84
Ова ме потсетува на една дебата на која имаше човек од Светскиот Македонски Конгрес и Од Бугарскиот културен клуб или како и да беше. Едниот тврдеше дека Македонците се Бугари а, другиот дека Бугарите се Македонци. Циркус.
Абе еден народ сме,ова е сигурно.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
На некои им сметаат македонските споменици, зошто се враќа достоинството на македонскиот народ и се промовира македонскиот патриотизам, па измислуваат изговори за наводна грижа каде иделе државните пари.
Вистинската грижа на таквите е зошто Македонецот да си ја сака државата и да има верба дека државата ќе му опстои. Споредете кој само на форумов пишува пораки со омраза каде спомнуваат фироми, фиромјани, фиром и вукојебија, која политичка опција ја промовираат, а која кудат, и, се' ќе ви биде јасно.

Им сметал и Миленко зошто имал емисија и си го користи правото на слобода на мисла и говор, зошто дури скршил некое нелегално поставено каменче на државно земјиште.

Патриотизмот не се мери во тоа да гледаш во споменици како теле во шарена врата.
Ок е да има споменици на познати востаници и комити,ама други споменици освен нив не признавам и да имам некоја моќ одма сите ќе ги срушам.

V

viktora

Гостин
Ако парите од тие споменици можеле да спасат многу животи тогаш да, ич не ми е гајле што се македонски.

:pos::pos: Зборувај ми за тоа.[DOUBLEPOST=1475354255][/DOUBLEPOST]
Имаш право, кур ме боли каде има Албански споменици, ако сакаат и на сред плоштад нека стават, ич не ми е гајле. Не се палам на споменици и не глумам патриот, ниту па имам намера да кршам нешто што не ме интересира. Мене ме интересираат криминалци и како тие да одат во затвор.
Што правиме што и албанските споменици се ставени противзаконски?Што правиме за тоа што и албанските партии имаат извршено криминал?Што не се оди и кај нив да се крши и фарба?Што не се бара и од нив да лежат во затвор?
А ве курви пропаднати да дојде војна треба прво со вас предавнички пички да се расчисти па после со грујо и тајфа.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Не сум пaтриoт јaс, сaкaм сaмo дa фaрбaм спoменици oд криминaлниoт прoект СК2014, a не рaндoм спoменици сaмo зaтoa штo биле Албaнски. Тoј штo глуми пaтриoт нa фб и нa тв вo тoa негoвaтa усрaнa емисијa, тoј некa oди некa руши, aкo имa мудa. Јaс не сaкaм.
За твоја информација шип-тарските споменици се реализација на ск2014 кои не ги чува полиција ама немате муда да отидете и да ги шљакате со боја.
И новиот плоштад што се прави кај стоковна куќа мост е ск2014.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.510
Поени од реакции
24.291
Па како преминале граница тие? Нели имаме ние гранична полиција? Или сепак немаме? :)
Па и банките имаат чувар па одвреме на време ке се најди некој курназ да ја ограби. И каква има тоа врска со било што. Ете се мушнале некако и што. Тоа им дава право да прават што сакаат и тебе тоа да ти е ок?
Вака по муабетот ми личиш како да немаш подалеку од малската продавница појдено чим се чудиш како може некој да помине државна граница, посебно на кајмакчелан. Што очекуваш ти дека граничната линија изгледа како берлинскиот ѕид со чувари , кучиња , осветлена , прегледна , мек појас позади неа целиот посеан со нагазни мини и чувари на секој чекор кои будно пазат да не случајно некој ја помини. Извини вака имаш бе ти некогаш поминато државна граница или барем дали се имаш доближано до граничен појас што вака лежерно си трескаш зелени?

S

silmarillion

Гостин
Се маваш во гради од патриотизам, готово си го поразил бугарите, си го сјебал тој џиберот што лови избеглици, си извадил банкноти за две чрвени за да им докажеш какви им се жените...и идеш во темата за бугарски пасош и гледаш иљада страни луѓе како бликаат од радост кога ќе добијат било какво известување од Бугарите во врска нивната апликација. Па солзи радосници па се. Тоа е отприлика муабетот, се друго е небитно.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
За твоја информација шип-тарските споменици се реализација на ск2014 кои не ги чува полиција ама немате муда да отидете и да ги шљакате со боја.
И новиот плоштад што се прави кај стоковна куќа мост е ск2014.
Добро, еве трчам да ги исфарбам.
Па и банките имаат чувар па одвреме на време ке се најди некој курназ да ја ограби. И каква има тоа врска со било што. Ете се мушнале некако и што. Тоа им дава право да прават што сакаат и тебе тоа да ти е ок?
Вака по муабетот ми личиш како да немаш подалеку од малската продавница појдено чим се чудиш како може некој да помине државна граница, посебно на кајмакчелан. Што очекуваш ти дека граничната линија изгледа како берлинскиот ѕид со чувари , кучиња , осветлена , прегледна , мек појас позади неа целиот посеан со нагазни мини и чувари на секој чекор кои будно пазат да не случајно некој ја помини. Извини вака имаш бе ти некогаш поминато државна граница или барем дали се имаш доближано до граничен појас што вака лежерно си трескаш зелени?
Немам поминато и не ми е гајле како изгледа. Не ми смета мене што дошле да стават некаков си камен, нема да ни направи ништо тој камен, за разлика од проектот вреден пола милијарда евра со кои пари можеше да се спасат полно луѓе, меѓу кои и деца.
Што правиме што и албанските споменици се ставени противзаконски?Што правиме за тоа што и албанските партии имаат извршено криминал?Што не се оди и кај нив да се крши и фарба?Што не се бара и од нив да лежат во затвор?
А ве курви пропаднати да дојде војна треба прво со вас предавнички пички да се расчисти па после со грујо и тајфа.
Кој има повеќе штета направено врз Македонците од Грујо?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.510
Поени од реакции
24.291
Немам поминато и не ми е гајле како изгледа. Не ми смета мене што дошле да стават некаков си камен, нема да ни направи ништо тој камен, за разлика од проектот вреден пола милијарда евра со кои пари можеше да се спасат полно луѓе, меѓу кои и деца.
Ами кога не ти е гајле шо замараш. А да време е да излезиш малце од државата ако ништо друго чисто да видиш како изгледа една гранична линија за да во иднина веќе ако сакаш да коментираш нешто околу тоа барем да имаш претстава а не вака да лупаш зелени.
За тој проектот имаш друга тема и таму тупи го дали ти смета или не. Ако се прашувам јас подобро да се дадат пола милијарда евра на глупости отколку да се спаси некој како тебе. Од глупостите повеќе корист би имале како држава отколку од тебе и некој такви како тебе да се спасат. Никој нема корист од штетни бубачки.

Член од
9 октомври 2011
Мислења
20
Поени од реакции
4
таа дебела свиња нека си гледа својата работа(да јаде гомна) и се што праве, праве за себе, не може една дебела свиња да ја претставува Македонија, свиња како свиња, може да си јаде гомна само. граѓаните на Р.Македонија немат ама буквално ништо во врска со тоа ни па сакат да имат лош однос со бугарите, ова е само провокација најверојатна заради исфрустрирана свиња што остана да јаде гомна во нечие име, само не во име на сите македонци.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.510
Поени од реакции
24.291
...а сепак Господ напраил да постоите.
Веројатно станува збор за кармичка лекција.
Најверојатно војводо.
Туку ти не се фалеше тука дека имаш искуство и обука во ракување на секаков вид на оружје како практично така и теоретски. Кога планираш да го употребиш тоа твое знаење или храброста во другите пантолони ти остана, а војводо?
Кога на сите ке им покажиш што може еден прав патриот да направи, а не како овој лажниот. Или пичица си па ти остана уште да се курчиш по форуми. Ете не мора шиптaрски споменик да искршиш, не мора ни бугарски пошто некако емотивно си поврзан и со едните и со другите. Повели српски скрши или наш некој. Кој ти пречи тој скршиго,сега да не испадни дека ти поставуваме услови само аман веќе извади го тој кубурот за кој си обучен и спремен да го употребиш а не да го чуваш за зол час. Направи нешто за да ние останатите не губиме надеж и да речиме ете имало и прави патриоти во државата. И до кај си бе со бугарскиот пасош, го зеде или уште на чекање си ?[DOUBLEPOST=1475494797][/DOUBLEPOST]
таа дебела свиња нека си гледа својата работа(да јаде гомна) и се што праве, праве за себе, не може една дебела свиња да ја претставува Македонија, свиња како свиња, може да си јаде гомна само. граѓаните на Р.Македонија немат ама буквално ништо во врска со тоа ни па сакат да имат лош однос со бугарите, ова е само провокација најверојатна заради исфрустрирана свиња што остана да јаде гомна во нечие име, само не во име на сите македонци.
Ти каков однос сакаш со бугарите во твое име ке си зборуваш а не за сите. Ако си спремен да се напупиш за бугарски пасош тоа е твоја лична работа ама немој останатите да ги ставаш во ист кош со твојот сој.
И јас сакам да имаме лош однос со бугарите и сега што правиме.
Па уште напишал сите Македонци демек сите се продаени души како тебе што за еден пасош да им речи Димитров да можат и мајките ке му ги натртите.
Сам не се гледаш колку малце се цениш за другите најде да збораш душиче продаено. Аман земи го тој пасошот и истребисе од тука, никој со сила не те држи.

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Член од
9 октомври 2011
Мислења
20
Поени од реакции
4
што да ценам бре што ми пружија? со факултети шивачки и по бутици и таксисти, тоа? ти ако си го излижал и земал, не значи сите не лижат или татко ти излижал

Член од
19 февруари 2011
Мислења
629
Поени од реакции
778
Па не би било ллошо повеќето кои сакате безусловна дружба и љубов со Бугарија да влезете на сајтот што го постави хан Ацо па таму малку коментирајте ,да ве видам дали се согласувате со нив.
Ама не, нели битно е да се напаѓа Миленко само затоа што е Миленко и да се бранат бугарите кои очигледно направиле меѓународен прекршок преминувајќи илегално граница и поставувајќи спомен плоча на туѓа територија без одобрение а згора на тоа нивни министер се фали дека ќе ги награди. Повелете коментирајте на Бгднес.

Kajgana Shop

На врв Bottom