Миленко и плочата на Кајмакчалан

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Јас сум исфрустриран на простата раја која го "точка" на Миленко и се лупа во гради дека се патриоти, а Албанците пала и гаса, провокации на ниво, а овие "мудро" молчат, патротите.
Се согласувам, не можеш на магарето, па удри на самарот.

Но колку орли и плочи искршија вистинските патриоти?

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Кога ќе ја видам темава со Миленко ми доаѓа да ја мразам судбината.
Ти јебем судбина, во која мора да живееш и да внимаваш да не навредиш некакви закоравени, примитивни и дебилни националисти со размислување карактеристично за 19 век.
Каде отиде светот, каде останавме ние.
За нашите комшии кои нЕ надгледуваат на форумот сакам само да кажам дека српскиот и бугарскиот национализам на официјално ниво се неколку пати попримитивни од било која македонска сељачка форма на мајмунско удирање во гради.

W

wicked_1

Гостин
Ок, значи ти си исфрустриран што Миленко глуми патриот и херој, а не е тој, туку ти си херојот и партиотот?
Не, ја ти помагам на тебе да укапираш едноставно мислење, не зборев за мене ништо јас, ти сам панично си додаваш.

Сите околу ги сметаш што не ти се по мерка ги сметаш за исфрустрирани? Ебате психологот.:pos:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Не, ја ти помагам на тебе да укапираш едноставно мислење, не зборев за мене ништо јас, ти сам панично си додаваш.

Сите околу ги сметаш што не ти се по мерка ги сметаш за исфрустрирани? Ебате психологот.:pos:
Твојава реакција е во стандардниот шаблон и сосема очекувана.
Relax.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Чекај сега, му замеруваш што не е патриот, или што е патриот?
Му замерувам што глуми нешто што не е. Се мава во гради што направил, отишол скршил некаков си камен онаму во пустелијана, а тука на 200 метри од него има ставено орел толкав што може од дома да го види. Ама тука не прави ништо мрсниот. Глуми патриот а не е, да бил патриот ќе почнел од тука. Ама тој е само еден партиски газолижач и ништо друго, заедно со тој Филип Петровски се едни од најгадните луѓе во државава.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Му замерувам што глуми нешто што не е. Се мава во гради што направил, отишол скршил некаков си камен онаму во пустелијана, а тука на 200 метри од него има ставено орел толкав што може од дома да го види. Ама тука не прави ништо мрсниот. Глуми патриот а не е, да бил патриот ќе почнел од тука. Ама тој е само еден партиски газолижач и ништо друго, заедно со тој Филип Петровски се едни од најгадните луѓе во државава.
Ок, да речеме дека сето ова е вистина.
Од позиција на што дојде до овој заклучок?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.509
Поени од реакции
24.291
Е добро де, тој глуми патриот ти покажи им на сите како треба. Или ти не се чувствуваш нешто посебно патриотски . Оди скрши некој орел и шлапни им го на сите в лице колкаво мажиште си, а не како овој што глуми. И немој да ми речеш дека тоа ти е испод чест пошто цела година само тоа и го правевте, разликата беше само чиј споменици и институции кршевте и сквернавевте. Имаше и друга разлика а тоа е дека сите бевте храбри додека полицијата си седеше на страна. Некако храброста ви исчезна кога треба да се крши нешто каде што ајде да речам ќе ја нема заштитата од полицијата.
Ете бујрум наместо да се чаталиш по форуми колку си ти голем патриот а другите глуматори земи закрши некој шиптaрски споменик, послужи како пример и затни им ја на сите муцката. Само тогаш ке имаш право и лице да судиш и да сугерираш на другите што и како требале или не да направат.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Е добро де, тој глуми патриот ти покажи им на сите како треба. Или ти не се чувствуваш нешто посебно патриотски . Оди скрши некој орел и шлапни им го на сите в лице колкаво мажиште си, а не како овој што глуми. И немој да ми речеш дека тоа ти е испод чест пошто цела година само тоа и го правевте, разликата беше само чиј споменици и институции кршевте и сквернавевте. Имаше и друга разлика а тоа е дека сите бевте храбри додека полицијата си седеше на страна. Некако храброста ви исчезна кога треба да се крши нешто каде што ајде да речам ќе ја нема заштитата од полицијата.
Ете бујрум наместо да се чаталиш по форуми колку си ти голем патриот а другите глуматори земи закрши некој шиптaрски споменик, послужи како пример и затни им ја на сите муцката. Само тогаш ке имаш право и лице да судиш и да сугерираш на другите што и како требале или не да направат.
Не сум пaтриoт јaс, сaкaм сaмo дa фaрбaм спoменици oд криминaлниoт прoект СК2014, a не рaндoм спoменици сaмo зaтoa штo биле Албaнски. Тoј штo глуми пaтриoт нa фб и нa тв вo тoa негoвaтa усрaнa емисијa, тoј некa oди некa руши, aкo имa мудa. Јaс не сaкaм.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.509
Поени од реакции
24.291
Не сум пaтриoт јaс, сaкaм сaмo дa фaрбaм спoменици oд криминaлниoт прoект СК2014, a не рaндoм спoменици сaмo зaтoa штo биле Албaнски. Тoј штo глуми пaтриoт нa фб и нa тв вo тoa негoвaтa усрaнa емисијa, тoј некa oди некa руши, aкo имa мудa. Јaс не сaкaм.
Ами ко не си патриот , кога не се чувствуваш за патриот тогаш не си релевантен да судиш за другите што требало или не требало да направат. Ти како деклариран непатриот најверојатно кур те боли дали странска војска си влегла незаконски на наша териоторија и без никаква дозвола си поставила споменик. Кур те боли каде Албанците поставиле споменик, уште помалце дали треба да се руши. Едноставно тоа тебе не те засега исто како што и мене не би ме засегало дали некој војници од Турција незаконски си влегле на нивна териотрија и си поставиле споменик без да прашаат за рандом турски жртви од некоја војна. Ако сакаат нека го рушат, ако сакаат нека го докренат, мене ништо од тоа нема да ми смени. Нити ке го судам некој таму рандом бугарин што отишол да го руши нити ке му кажувам што требало или не да руши пошто едноставно не ми е гајле за бугарите и бугарија како би се почуствувале при таков настан од проста причина што не сум бугарин, не живеам таму, немам нивно државјанство нити било каква допирна точка со нив. Тоа е мојот изговор зошто кур ме боли кој и каде кревал споменици во бугарија. Кој е твојот изговор за тука ?

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Толку ли ги мразиш Македонците па дојде до дереџе да сакаш да скврнавиш македонски споменици ???[DOUBLEPOST=1475352803][/DOUBLEPOST]
Му замерува на тоа што продава магла.

За човекот има црнобел документ дека е измамник, и ваквите измамници на народот наместо да се институционализирани тие со години се на тв, изиграваат херои и ни објаснуваат поими како патриотизам.
Миленко споредено со вас е чесно невино дете. Уште не можете да се помирите што македонскиот народ има сопствена држава и што демократски избира своја власт.

Последно уредено:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Толку ли ги мразиш Македонците па дојде до дереџе да сакаш да скврнавиш македонски споменици ???[DOUBLEPOST=1475352803][/DOUBLEPOST]

Миленко споредено со вас е чесно невино дете. Уште не можете да се помирите што македонскиот народ има сопствена држава и што демократски избира своја власт.
Нека лета бан, ама глуп си ко коњ, жими све. Миленко е осудуван криминалец за измама на граѓани - оди на нив објасни им колку е "чесно невин". Уценет е дека ќе си ја долежи казната во Идризово и на тој основ лае ко хиена по фејсбук и телевизии со оној хермафродитон мирко. Само вие плиткоумните, ќори следбеници на режимот во него гледате патриот.
Ве палат со вакви ситни, инфантилни потези, а дозволија пола држава да се пише дека се бугари, за пасош и увоз на канта со бугарски таблици. Тоа е тој декларативен патриотизам, а суштинско разнебитување на државата - само некој со твој светоглед тешко да го сконта тоа.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Толку ли ги мразиш Македонците па дојде до дереџе да сакаш да скврнавиш македонски споменици ???
Ако парите од тие споменици можеле да спасат многу животи тогаш да, ич не ми е гајле што се македонски.
Уште не можете да се помирите што македонскиот народ има сопствена држава и што демократски избира своја власт.
:pos::pos: Зборувај ми за тоа.[DOUBLEPOST=1475354255][/DOUBLEPOST]
Ами ко не си патриот , кога не се чувствуваш за патриот тогаш не си релевантен да судиш за другите што требало или не требало да направат. Ти како деклариран непатриот најверојатно кур те боли дали странска војска си влегла незаконски на наша териоторија и без никаква дозвола си поставила споменик. Кур те боли каде Албанците поставиле споменик, уште помалце дали треба да се руши. Едноставно тоа тебе не те засега исто како што и мене не би ме засегало дали некој војници од Турција незаконски си влегле на нивна териотрија и си поставиле споменик без да прашаат за рандом турски жртви од некоја војна. Ако сакаат нека го рушат, ако сакаат нека го докренат, мене ништо од тоа нема да ми смени. Нити ке го судам некој таму рандом бугарин што отишол да го руши нити ке му кажувам што требало или не да руши пошто едноставно не ми е гајле за бугарите и бугарија како би се почуствувале при таков настан од проста причина што не сум бугарин, не живеам таму, немам нивно државјанство нити било каква допирна точка со нив. Тоа е мојот изговор зошто кур ме боли кој и каде кревал споменици во бугарија. Кој е твојот изговор за тука ?
Имаш право, кур ме боли каде има Албански споменици, ако сакаат и на сред плоштад нека стават, ич не ми е гајле. Не се палам на споменици и не глумам патриот, ниту па имам намера да кршам нешто што не ме интересира. Мене ме интересираат криминалци и како тие да одат во затвор.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ако парите од тие споменици можеле да спасат многу животи тогаш да, ич не ми е гајле што се македонски.

:pos::pos: Зборувај ми за тоа.[DOUBLEPOST=1475354255][/DOUBLEPOST]
Имаш право, кур ме боли каде има Албански споменици, ако сакаат и на сред плоштад нека стават, ич не ми е гајле. Не се палам на споменици и не глумам патриот, ниту па имам намера да кршам нешто што не ме интересира. Мене ме интересираат криминалци и како тие да одат во затвор.
Сакаш да кажеш дека мегу албанците нема криминалци, па затоа орелот не ти смета,
не те боли кур ако на плоштад стават орли, ама се напињаш кога ќе видиш
македонски споменик?

Супер се овие космополитиве.
За нив не постои такво нешто како големо-албански шовинизам, не гледаат ништо кога со ножеви бодат Македонски деца,
но Македонскиот национализам и да го нема - ќе го измислат.

Ти си ист како Миленко, само од спротивната страна.
Сквернавиш македонски споменици бидејки претпоставуваш дека нема да носиш никакви последици,
но не и албански, затоа што знаеш дека сигурно ќе има последици.

Искрено, мислам дека ти воопшто не си Македонец,
не знам зошто воопшто се мачиш да глумиш космополит и се бламираш по форумов.

Kajgana Shop

На врв Bottom