Мигрантите низ Македонија

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Се согласувам делумно со тоа што го кажуваш ама не можеш целата религија да ја окарактеризираш како зла.
И во христијанството има слични глупости, поготово стариот завет. Има делови кај што кажува ако некој легне со маж онака како што легнува со жена ќе биде погубен, ако ќерка ти не е послушна имаш право да ја продадеш во робство итн...(не цитирам од Бибилјата ама така нешто беше).

Поентата е што 99% од христијаните имаат common sense да не го прават тоа. Што значи дека проблемот е во фундаментализмот не до самата религија.
Јас мислам дека целата религија може да се окарактеризира како зла. Сум прочитал делови од Куранот и сум го изучувал настанокот на исламот. Повеќе од јасно е дека тоа е воено-политичка книга која помага за остварување на конкретни цели и си нема благе везе со духовништво.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Јас мислам дека целата религија може да се окарактеризира како зла. Сум прочитал делови од Куранот и сум го изучувал настанокот на исламот. Повеќе од јасно е дека тоа е воено-политичка книга која помага за остварување на конкретни цели и си нема благе везе со духовништво.
I ne samo Islamot nego site! Svetot bez religii bil mnogu podobro mesto za zivenje! Duhovnosta ne zavisi od Religiite.

B

blonde guy

Гостин
I ne samo Islamot nego site! Svetot bez religii bil mnogu podobro mesto za zivenje! Duhovnosta ne zavisi od Religiite.
Се согласувам, христијанството уствари е многу слично на исламот. Се сеќавате на средниот век кога гореле вештерки, научници, исламот денес е сличен како христијанството во средниот век.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.973
Швеѓанките биле мераклики...
.

Проблемот е што воа баграва затуцана, жените кои се однесуват нормално по западни "норми", ги доживува како нешто неморално, погано, гнасно.. Затоа и така ги третираат, да се во некоја од "нивните" земји со задоволство би ги каменувале.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.164
Поени од реакции
18.206
Ај да го повториме видеово, за луѓето со слаба меморија

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Не јадат свинско

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.526
Поени од реакции
9.194
Коренот на христијанството и исламот е во Јудаизмот! И живееле заедно во СИрија.И во Јордан.

Цивилизиран свет? Шо збориш бе? Знаеш ли дека Дамаск бил град кога Шкотска и Шведска биле варварски племиња?! Знаеш ли ти уствари, што е тоа Дамаск?
Oбјасни како тоа Шкотска и Шведска биле варварски племиња. Правиш ли ти разлика помеѓу држава, територија и племе?

Дамаск е многу постар град отколку европските градови. Но и во Етиопија живееле луѓе кога во Европа, Америка и Далечниот Исток жив човек немало, па кај е сега Етиопија во однос на горенаведените територии?

Еве ја цивилизираноста на твоите од Дамаск:

http://www.mirror.co.uk/news/world-news/migrants-fight-knives-clubs-engage-6255294

Погледни ги како стојат на перон, некои дури и на самите шини и колку ѓубре расфрлале наоколу:

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Проблемот е што воа баграва затуцана, жените кои се однесуват нормално по западни "норми", ги доживува како нешто неморално, погано, гнасно.. Затоа и така ги третираат, да се во некоја од "нивните" земји со задоволство би ги каменувале.
А вие, Македонците што сте едни прогресивни па!:lolzz::lolzz:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Генерално се согласувам, да. Но, некои религии се умерени и не лоботомираат толку. Ова и те како предизвикува лоботомија. Ама ајде, друг муабет за друга тема.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Да и користиме од зелените кондоми :D

Ѕирнав малку у темата Феминизам и гледам дека ставовите во врска со жените ви се за нијанса полабави од муслиманските. Не ме чуди за 50 години жените во МК да носат фереџе.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ѕирнав малку у темата Феминизам и гледам дека ставовите во врска со жените ви се за нијанса полабави од муслиманските. Не ме чуди за 50 години жените во МК да носат фереџе.
Па ако останат избеглициве тука нема да биде за 50 год туку за 5 год

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Па ако останат избеглициве тука нема да биде за 50 год туку за 5 год

Вас, Македонците, не ве засега дали женит еќе носат фереџе или не, туку дека друг ќе ви ги ебе. Вам, уствари, машкоста ви е загрозена!

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Вас, Македонците, не ве засега дали женит еќе носат фереџе или не, туку дека друг ќе ви ги ебе жените. Вам, уствари, машкоста ви е загрозена!
Вас македонците, ја не сум македонец ти си македонка ;) ја сум Хрват до коска

D

Daedalus

Гостин
Се согласувам делумно со тоа што го кажуваш ама не можеш целата религија да ја окарактеризираш како зла.
И во христијанството има слични глупости, поготово стариот завет. Има делови кај што кажува ако некој легне со маж онака како што легнува со жена ќе биде погубен, ако ќерка ти не е послушна имаш право да ја продадеш во робство итн...(не цитирам од Бибилјата ама така нешто беше).

Поентата е што 99% од христијаните имаат common sense да не го прават тоа. Што значи дека проблемот е во фундаментализмот не до самата религија.
Христијаните го прифаќаат новиот завет како соодветен водич за тоа што е морално, а што не. Стариот во форма на законите кои ги добива Мојсеј им е нерелевантен заедно со обрежание, нејадење свињи и тристо други правила. Тие што не го прифаќаат само Новиот Завет или не веруваат у све што пишуе у Новиот Завет, не се по дефиниција вистински христијани исто како што по дефиниција, еманципирани муслимани, не се вистински муслимани.
Самиот Куран ко света книга, промовира фундаментализам. И кажуе дека ако не го прифатиш таков каков што е, буквално, не си прав муслиман.
Така да проблемот е у самиот ислам како доктрина. Ако утре сите консензуално се согласат дека тоа не е ислам, дека ислам е да веруеш у розеви слонови со крилца, ондак ќе се смени и дефиницијата на тоа што е ислам и дали е фундаментален или не.

Kajgana Shop

На врв Bottom