Мигрантите низ Македонија

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Не зборам за цел форум, зборувам за оние кои не разликуваат Иран и Иран, шират омраза и сакале да се врати Хитлер (Хитлер планирал СЛовените да бидат робови, ама толку им достига умот на оние што го величат)!
Те молам просветли не кои се твоите искуства кои те прават толку квалифициран за блискоисточната ситуација ,нивната култура и историја.Во најдобар случај си трол во најлош случај си само уште еден кој се смета за "просветлен" зошто цело време контрира.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.591
Поени од реакции
87.961
WOW... ние што живееме овде не знаеме што се дешава во државава, ама затоа Лангелина од преку седум мориња, планини, и реки знае, заедно со СНН...

#Респект

Член од
28 март 2006
Мислења
17.809
Поени од реакции
12.298
Ја ракија би им понудил на пакистанциве. Кој неќе, не мора
Инаку Трајковски беше еден од по-цитираните претседатели. Од цели 2-3ца, ако го исклучиме Тито
Со месеци бегалците влегуваа во македонија без проблем. Како? Каде беше овде граничната контрола?.
не е можно да се забарикадира цела граница и да се постават полицајци. Ни грците не можат да ги сопрат освен ако не ги потопат. Односно дел е можно со многу многу пари за полиција, логистика, дневници, храна, возила, опрема и посебна опрема, жици, столбови, хеликоптери...за што УН се претргнаа и дадоа дури 90.000 евра на Македонија. Едно е група терористи, друго е секојдневни бранови на десетици илјади мигранти. Ова со покриеноста е претпоставка пошто не го знам теренот на југот.
ЕУ овде вели и дала пари на Бугарија за камери, огради, хеликоптери...

Последно уредено:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.570
Поени од реакции
22.282
Само врз мене ли, постовите на форумските Терези, бајките за "натчовечката цивилизација која ни доаѓа од Дамаск на гости" и паралели кои не може да поминат ниту кај лица со Даунов синдром, имаат лаксативно дејство?

ОН:
Сретнувам некои информации на нетов дека во Дрезден расте тензичноста на атмосферата со секој поминат ден и фрчат закани за убиства на мигранти, силување на жени и слично. Уствари, некои коментари ги опишуваат и како парамилитантни формации, иако се сомневам дека поседуваат оружје во некои поголеми количини.

А можно е и да се дезинформации. Останува фактот дека ксенофобијата расте, посебно во Германија.

Битно вчера, или денес, Меркел се испрде во кампот во близина на Дрезден, дојде и како посрана реагираше на свирките на граѓаните. Медиумите ги ословуваат како неонацисти.
Ne samo vo Dresden, opsto tenzicna e situacijata vo Germanija, normalno, sto em imaat loso iskustvo so Muslimanite i em plase brojkata od 800.000 do 1.000.000 barateli na azil samo ovaa godina i so toa milijardi Evra samo za niv. Do sega samo se palat kukji kade sto se smesteni ili kade sto treba da bidat smesteni barateli na azil no ako prodolzi vaka mozno e i zrtvi da ima. Posebno vo istocna Germanija ima lugje koi se spremni da se sprotivstavat. Isto taka Merkel moze da padne na ovaa tema, sve i prostija i Grcija i sve, ama ova so azilantive vo koren gi mava Germancite. Problem e sto site partii imaat ist stav, da se primaat azilantite. Za razlika lugjeto skoto celosno se protiv.

Druga rabota e sto politicarite mnogu polemiziraat protiv azilantite koi idat od Balkanot i sakaat sto pobrzo da gi poteraat a za razlika sekoj od Sirija avtomatski dobiva azil. Dojde situacija Somalici, Afganistanci, Pakistanci, itn. da se predstavat kako Sirici.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ја ракија би им понудил на пакистанциве. Кој неќе, не мора
Инаку Трајковски беше еден од по-цитираните претседатели. Од цели 2-3ца, ако го исклучиме Тито.
Ама тоа ништо не значи ако ни влезат 50тина блискоисточни и африкански јаничари по планиниве или низ јазбините кај гази баба.
не е можно да се забарикадира цела граница и да се постават полицајци. Ни грците не можат да ги сопрат освен ако не ги потопат. Односно скоро е можно со многу многу пари за полиција, логистика, дневници, храна, возила, опрема и посебна опрема, жици, столбови, хеликоптери...за што УН се претргнаа и дадоа дури 90.000 евра на Македонија. Едно е лов на група терористи со дојава, друго е секојдневни бранови на десетици илјади мигранти.
ЕУ овде вели и дала пари на Бугарија за камери, огради, хеликоптери...
Тоа са пари по фондод Шенген,коj e за држави членки,кои се подготвуват за влез во Шенгенската зона. Тоа беха 129 милиона евра.
До 2020 треба да получи уште 73 милиона евра, ката от нив 40 милиона са за обезбедуване на границите.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.326
Поени од реакции
8.843
Druga rabota e sto politicarite mnogu polemiziraat protiv azilantite koi idat od Balkanot i sakaat sto pobrzo da gi poteraat a za razlika sekoj od Sirija avtomatski dobiva azil. Dojde situacija Somalici, Afganistanci, Pakistanci, itn. da se predstavat kako Sirici.
Да бе и мене ме чуди ова. И многу полесно доаѓаат до државјанства. Сега скоро гледав едно кусо интервју (изгледај го те молам) со Сарацин и еден службеник се жалеше затоа што многу лесно државата им дава пасоши. Би знаел подетално да објасниш?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.321
Поени од реакции
18.402
Ти се згрозуваш од муслиманите што убиваат заради верата, а нормално ти е некој да ги убива нив заради нафта?
Па нив со години ги бомбардираат со беспилотни летала, и тебе ти е цивилизирано? Тоа што го бомбардираа музајот во Багдад тебе ти е ОК?
Нема цивилизација. Варвари се и од едната и од другата страна, само секој има различен изговор.

Јас па мислев ќе ме викнеш на наргиле у чест на муабетот. :))[DOUBLEPOST=1440675344][/DOUBLEPOST]

Ти ако правеше до вчера разлика меѓу дамаст и Дамаск, јас никот ќе си го сменам!
Врска неам што е дамаст,како што ти си немаш благе везе за работиве што ги збориш. Ама град не е,па ај смени си го никот.
Иначе не дискриминираш по боја на кожа и религија,а дискриминираш според место на раѓање во Македонија:icon_lol:?
Ако сме варвари од 2те страни,нека си седат на нивната страна и успат и вас нека ве префрлат. Тие па будали идат за Германија кога има подеднакво цивилизирана земја многу поблиску од типот на Иран,Саудиска Арабија и тн. Плус најбитното,биле понапредни од Шкотите пред 2000 години:icon_lol:.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
France Prepares For Mass Unrest, Radicalized Immigrants Taking Over Cities
Army makes contingency plans for violent domestic disorder

by Paul Joseph Watson | August 27, 2015

997790
French security forces are preparing for mass civil unrest and radicalized immigrants taking over entire neighborhoods, according to intelligence sources.

The Army is making contingency plans for the “reappropriation of national territory,” winning back areas of cities, in the event of immigrant populations obtaining weapons and becoming openly hostile to authorities.

“There are a lot of alienated and angry fourth-generation immigrant kids in the suburbs and the prospect of radicalisation is increasingly likely,” the intelligence sourcetold the Telegraph, adding that highly organized networks of Islamist militants have smuggled Kalashnikov automatic rifles and anti-tank missiles into the country.

http://www.infowars.com/france-prepares-for-mass-unrest-radicalized-immigrants-taking-over-cities/

B

Borg_Drone

Гостин
Читам сега Орбан планира нелегалното мигрирање да го направи казниво по закон. И бара бродовите на криумчарите да бидат уништени или запленети.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.768
Поени од реакции
12.103
Читам сега Орбан планира нелегалното мигрирање да го направи казниво по закон. И бара бродовите на криумчарите да бидат уништени или запленети.
Интересни барања

B

Borg_Drone

Гостин
Ne samo vo Dresden, opsto tenzicna e situacijata vo Germanija, normalno, sto em imaat loso iskustvo so Muslimanite i em plase brojkata od 800.000 do 1.000.000 barateli na azil samo ovaa godina i so toa milijardi Evra samo za niv. Do sega samo se palat kukji kade sto se smesteni ili kade sto treba da bidat smesteni barateli na azil no ako prodolzi vaka mozno e i zrtvi da ima. Posebno vo istocna Germanija ima lugje koi se spremni da se sprotivstavat. Isto taka Merkel moze da padne na ovaa tema, sve i prostija i Grcija i sve, ama ova so azilantive vo koren gi mava Germancite. Problem e sto site partii imaat ist stav, da se primaat azilantite. Za razlika lugjeto skoto celosno se protiv.

И тоа мора да се спомене дека нападите се претерано зачестени. Гледав на Шпигел ги даваа местата на кои се случиле напади врз домови за бегалци. Застрашувачки многу. А Шпигел гледа да ги прикаже работите како да е сè во ред. Меркел мислам дека ќе го јаде на следните избори..... Што ми е и најсмешно дури, повеќе го величаат Обама него ли Меркел овие од Шпигел. Скоро секој весник пишува за тоа како ја пофалил Меркел за нејзината политика спрема азилантите, ама никој не пишува дека Америка е спремна едвај 8000-10 000 мигранти да прими. Смешна бројка мислам, за земја која е меѓу најбогатите. Дури и онака се гледа како ја дрибла на еден начин. Страшно.

Последно уредено од модератор:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.570
Поени од реакции
22.282
И тоа мора да се спомене дека нападите се претерано зачестени. Гледав на Шпигел ги даваа местата на кои се случиле напади врз домови за бегалци. Застрашувачки многу. А Шпигел гледа да ги прикаже работите како да е сè во ред. Меркел мислам дека ќе го јаде на следните избори..... Што ми е и најсмешно дури, повеќе го величаат Обама него ли Меркел овие од Шпигел. Скоро секој весник пишува за тоа како ја пофалил Меркел за нејзината политика спрема азилантите, ама никој не пишува дека Америка е спремна едвај 8000-10 000 мигранти да прими.
Spiegel e levo-orientiran Magazin a Merkel deklarativno desnicarka, zatoa i tolku kriticki za nea pisuvaat a i opsto mnogu retko se falat Germanski politicari vo Germanski mediumi. Toa e i problemot sto mediumite se obiduvaat da ja pravat politikata i vrsat pritisok.

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Ланџи, знаеш дека ја те обожавам? И не се заебавам, неам ни некоја објективна причина зошто си ми срцка, земено дека у сите можни теми на кои ја и ти сме имале сусрет, никад не сме се сложиле за ништо ама за ништо. Ја црно, ти бело, ја таман бело, ти одма на црно тераш. Али земи го виното Ланџи, за прв пут се слагаме за нешто, ама парцијално, не скроз. Ипак тоа е напредок у нашата комуникација.

Делење на луѓе според потекло и боја на кожа е ретардирано.
Тоа нема ни муабет. Чат пат по некои напатени расистички супериорни белци на темава мора да бидат кастрирани. Пошто нели, мочко од дваес кусур што седи не знае да реши равенка со една непозната и бара џепарац од дома за искачање, се гордее со делата на „големите белци“ и се идентификува со нив големиот Маш, „ние белците ова, ние белците ваков цивилизациски напредок“, секој просечен црнец што работи у било која научна институција, не, секој просечен црнец што работи и не бара џепарац од дома, вреди повеќе од мочково. Тој мочко да си ги препишуе особините на „големите бели научници“, а да пати од синдром на мочање у кревет со кецови математика, физика и хемија, не смее да се гордее со делата на Тесла пошто делат иста боја на кожа. Иронијата е дека нивото на ретардираност на овие притаени дркачи на Кју Клус Клан е тука негде со таа на ИСИЛ, по форма, а и суштински. Тргни тоа на страна и доста пиеш од виното пошто за следново не се слагаме више.

Луѓето и те како треба, не треба, мора да ги делиш според вероисповест у случајов со Аллаху Акбр, можда не у случај со некои други форми на верувања, ама у овој случај и со ова, да. Пошто впрочем на повеќето тука, стравот им е тоа. Никој не бира раса и не треба да биде дефиниран според бојата на својата кожа али сите сме дефинирани од тоа во што одбираме да веруваме бидејќи тоа се одразуе на социјалниот поредок (без разлика дали свесно сме одбрале на 50 години или од дечишта сме индоктринирани у срањето, се гледаат нашите дела кои резултираат од тоа у што веруеме). Пошто тука више почнуеме да се соочуваме со проблем. Ти не знам колку знаеш за ислам, имаш читано за ислам и ги знаеш начелата на исламот али по дефиниција, не може да бидеш прав муслиман а да не си креле. Да не убиваш атеисти, да не зимаш поголем данок на христијани, да не забрануеш музика и славење Нова Година, да не каменуваш жени кои се „непослушни“ и/или не носат хиџаб (и тоа у најмала рука, најчесто никаб), да не сечеш раце на крадци, да не си имбецил. Тој канцер од религија, тоа е за страв. Тоа е за дискриминација која е разумна и скроз оправдана.
На страна од дерогаторните употреби на зборот „либерален“ на темава, ја ко либерал иам најголем страв од наци бели супериорни „христијани“ кои тотално ја утнале поентата на христијанството али страв не е збор со кој би можел да го опишам тоа што го мислам за Алаху Акбр. Тие се све од што се плашеле сите можни татковци на толеранцијата, слободниот говор и либералната филозофија. Мил се превртуе у гроб пустиот, Џон Лок тоне во амбисот на вечните огништа.
Тие се канцер. Знаеш како функционира метастазиран канцер?
Тоа се они. Смрт за цела цивилизација. Уништување на културни обележја, све што е спротивно од толеранција, све од што треба да бегаш ко вештерка од оган ако имаш доза за почит кон човештвото.

Тие бегалци веруваат во тој сет од правила наречен ислам. У цел пакет. Прочитај го Куранот некад, те преколнуем. Ќе те частам ја 3000 вина кога ќе доеш тука ако го прочиташ. И нема да можеш да пиеш вино ако се сложиме за нешто на форум доколку настане светот во кој веруваат тие невини жени, а утре и тие невини деца.
Нема тоа, каменување за пиење вино у Шеријат.
Така да муабетов е соодветен за темава и соодветен за стравот на секој со грам разум, нема врска дали е атеист, христијанин, хинду, геј, феминист, трансморфоендоплазматиченсексуалец или фруктариански веган зачленет у Анима Дунди.
Ова е закана за човештвото. Овие невини бегалци...
Заканата не се луѓето поради нивното потекло или боја на кожа, не. Заканата е ебаното верување, Ланџи. И да, додека некој го има, без разлика дали тој некој е расистички неонаци суперскинер, Алаху Акбр (ко у случајов), Црна Детелина или веруе дека Госпо го стокмил светот за избраниот израелски народ, тој некој мора да се чува изолиран од општеството на дадена локација додека не се реши проблемот со неговото верување и опасноста која ја носи истото, без разлика на неговиот пол, раса или сексуална ориентација.
И на тоа се сведува муабетот лепото моја милфска, дали сакаш да можеме да пиеме вино кога сакаме пошто сме се сложиле за нешто, а тоа да биде без стравови од залутани камења?
Се согласувам делумно со тоа што го кажуваш ама не можеш целата религија да ја окарактеризираш како зла.
И во христијанството има слични глупости, поготово стариот завет. Има делови кај што кажува ако некој легне со маж онака како што легнува со жена ќе биде погубен, ако ќерка ти не е послушна имаш право да ја продадеш во робство итн...(не цитирам од Бибилјата ама така нешто беше).

Поентата е што 99% од христијаните имаат common sense да не го прават тоа. Што значи дека проблемот е во фундаментализмот не до самата религија.

Kajgana Shop

На врв Bottom