Мигрантите низ Македонија

Z

zlaki

Гостин
ситуацијата е пресложена и преголема за Македонија.Се повеќе и повеќе се зголемува бројот на бегалци кои доаѓаат наваму.Ако ние им обезбедиме транзит со воз или автобуси кон Србија верувајте дека Србија ќе ја затвори границата кон нас.Ние сме во топот.Немаме капацитет ни во људство ни во техника ниту пари да се справиме од оваа голема геопреселба.Овој залак е голем и за моќните европски земји.Нив им одговара да на туѓа територија(Македонија) се направи камп односно населат со избеглици а со тоа се спасат а нас да не тапшат по рамо и убедуваат дека ќе биде во ред.Замислете ако одеднаш се скине кордонот(што и очекувам да се случи) и навлезат 3-4000 бегалци(уште многу други има позади нив кои се движат према нас)..КОЈ ЌЕ ГИ СОПРЕ..шок бомби ли?гумени ли куршуми?Ќе неможеме и ние самите да се заштитиме по домовите. Господ нека ни е напомош.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.464
Поени од реакции
13.627
На Американецот веќе не му се гине. Ако прати Обама трупи во Ирак, демократската партија ќе ја изгуби популарноста драстично.
Затоа само напади од воздух сега за сега, па за понатаму може да ослободат само за да им ја соберат нафтата на Исис.
Мислам дека работите што ги започнаа(Авганистан, Ирак, Либија, Сирија итн) почнаа да им испаѓаат надвор од контрола... Воздушните напади немаат никаков ефект...

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Мислам дека работите што ги започнаа(Авганистан, Ирак, Либија, Сирија итн) почнаа да им испаѓаат надвор од контрола... Воздушните напади немаат никаков ефект...
Па немаат. Во Виетнам цела џунгла ја запалија немаше некој ефект. Не па ИСИС, што се тотално андеграунд.

C

cige

Гостин
Еве како се справуваат со имигрантите тие што ни продаваат демократија

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
А добро зошто ние да си ја лупаме главата со мигрантиве ?
Зошто ние тука да се караме меѓу себе ?

Ако на граница секој ден доаѓаат по 2-3.000 луѓе, а ние до Србија пуштаме дневно по максимум 1.000, за некој ден има хаос да биде пред Гевгелија.
Англичаните не поддржувале у коментари на статии. Ме боли к*р дали не поддржуваат преку коментари. Реалноста е дека шок бомби против цивили е нехумана слика за Македонија.
Место да се трошат енергија и ресурси за ние да бидеме брана за мигрантиве во Европа, пушти ги, нека отидат до Србија па нека кршат глава после. Шо има ние да изиграваме моќници па да ја „браниме“ Европа од мигранти ?
Грците фино лепо ги препраќаат кај нас, препрати ги и ти у Србија па нека му ја мисли после Србија шо ќе прави. Ама не, ние станавме прва држава у Европа, па дојде на нас редот да ги решаваме сами овие прашања...

Нека пушти МЖ повеќе возови/вагони на релација Гевгелија-Табановце и завршен проблем. Ако у Србија не ги примаат, кај нас сигурно нема да се вратат.
Еве и на фб прочитав статус на некој човек, праел некои математики и доволни биле 50 автобуси за да се пренесат мигрантиве до Србија. Чиста работа, префрли ги и немај си гајле, а не вака со шок бомби, па барикади, па бодликава жица, па пичку си мајчину...
Друже,Србија уште потешко ќе ги пушта.Истото шт ое на грчка,ќе го имаш само на србска граница.Треба да напраат математика каде е полесно да ги држиш,зависи од терен,големина,ширина,можност за диви прелази и слично...

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
На Американецот веќе не му се гине. Ако прати Обама трупи во Ирак, демократската партија ќе ја изгуби популарноста драстично.
Затоа само напади од воздух сега за сега, па за понатаму може да ослободат само за да им ја соберат нафтата на Исис.
На америка цел и е Иран, затоа и ова се случува во Сирија. Додека не падне Сирија не може да одат да го потчинуваат Иран. Пва кратко видео све објаснува

Член од
1 јуни 2015
Мислења
95
Поени од реакции
13
„Немам време да губам со тебе“ и „Не знам што да ти одговорам“ не е исто!
Jas sum vo sostojba da ubeduvam 40 dobri i pametni luge so eden argument,ama kolku sto gledam eden glupav kako tebe ne mozam da go ubeduvam duri i so 40 dokazi,pa za toa ne deka nemam sto da ti odgovaram nego imam povazni nesta da napravam za vikend

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
нели беа учени луѓе,со факултети и курци палци,за кој кур се бунат сега,нели можат да разберат дека НЕ МОЖЕ туку-така да поминуваат низ државата без никаква контрола ?!

Член од
1 јуни 2015
Мислења
95
Поени од реакции
13
Аха, пошто јас не те знам, неможам да сфатам, а ти мене ме знајш од роѓење и знаеш дека немам искуство. Оди бе легни си. Од вакви патолошки лажговци како тебе ми е преку ....
Ja habib elbi les ma tefhems kelimati,lew enti mejnun hatha muskiletek,samo malce da te ubeduvam vo toa sto ti go pisuvam,ama koga ste tapa ne vi e kriv nikoj,jas tebe ne te znam ama spored toa sto go pisuvas te znam poveke od toa sto ti mislis,najdi nekoj preveduvac da prevede pa da razberes

Член од
24 март 2010
Мислења
15.312
Поени од реакции
26.228
А шо не ни испраќаат нас грците по 1000 дневно колку што можеме и ние и србите да примиме ?
Ако затворат србите граница нека ја затворат и нашата према Грција.
Ти го употребуваш зборот ако, баш за работата што веќе ја направивме. Србите ја затворија границата, и примаат бројка од 1000 мигранти дневно. Тоа го направија, затоа што и Унгарија прима по толку дневно. Сега, ние го пратиме тој тренд и исто ја затворивме границата и дозволуваме само по 1000 да влезат со легални пријави. Грција не може да го направи тоа, бидејќи не може да ги остави во бродови. Не гледам каде е проблемот.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.014
Поени од реакции
42.733
Ти го употребуваш зборот ако, баш за работата што веќе ја направивме. Србите ја затворија границата, и примаат бројка од 1000 мигранти дневно. Тоа го направија, затоа што и Унгарија прима по толку дневно. Сега, ние го пратиме тој тренд и исто ја затворивме границата и дозволуваме само по 1000 да влезат со легални пријави. Грција не може да го направи тоа, бидејќи не може да ги остави во бродови. Не гледам каде е проблемот.
а зошто еу не реагира, нели грција е членка, а од грција идат сите мигранти нагоре

Член од
24 март 2010
Мислења
15.312
Поени од реакции
26.228
а зошто еу не реагира, нели грција е членка, а од грција идат сите мигранти нагоре
Затоа што ако ЕУ реагира, Грците ќе им речат „супер, дајте ни пари“. А пари за овие на никого не му се даваат радо. Па сега сите си молчат и гледаат да го префрлат жешкиот костен на соседот. На крај ќе го јадеме ние или Србија, а многу веројатно и ние и Србија.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
да бевме паметни да изградевме и ние sид или ограда(која би коштала многу пари и за која сите невладини у уста да им го натепам ќе јадеа гомна) ќе беше многу,многу полесно.Вака со жива сила,тешко ќе се справиме...ќе се натрупуваат ќе се натрупуваат и после ќе треба или да тепаат БРУТАЛНО,или да пукаат...или да доживеат дебакл и АРМ и МВР,кога јуриш ќе тргнат на нив...

Kajgana Shop

На врв Bottom