http://www.gatestoneinstitute.org/2487/french-suburbs-islamic-societies
"French schools, which are rigorously non-religious, have traditionally been seen as having the role of training and socializing young citizens in the secular values of the French Republic. However, many Muslim pupils refuse to integrate and often boycott school dinners if the food is not halal [religiously permitted in Islam] "
The report adds that the French state is not primarily to blame for this and that many Muslim immigrants simply do not want to integrate into French society.
Знам дека овие луѓе се изнапатени, знам дека не бегаат од што им е убаво во Сирија/Ирак или кај и да е. И го разбирам сето тоа. Ама знаеме и какво беше нашево искуство со муслимани од север. Им пруживме помош, они преку леб погача сакаат. А Европјаните не сфаќаат дека не им се потребни уште полу-писмени муслимани на кои ќе им требаат години и години да се вратат на нозе, да не зборам што никад нема ни да се еманципираат и да ги почитуваат европските цивилизациски принципи. А неможеш од 30-40-50 годишни луѓе да очекуваш да се ресоцијализираат и да им кажат чао пријатно на Куран,исламски радикални традиции и слично. Тоа само уште толку ќе придонесе за секуларизација на западно-европските општества.
Пази, примаат ГОДИШНО милиони и милиони луѓе кои не знаат ни еден збор од јазикот на државата во која што се населуваат.
Доволно е НЕКОЈ исламски моќник на овие беспомошни луѓе да им рече "види, за све што ти се деси у животов се криви западњациве, они ти направија војна у државата,они ти ги испоубија децата/роднините пријателите" , и овие топли испрани мозоци толку им фали да се дрзнат.
На крај краева, што им е крива европа/америка/циа/фби што браќата/сестрите/роднините на овие бегалци се радикални муслимани и се борат за Асад,ИСИС,Ирак,шиити/сунити и што ти знам ја?
Нашиве имаат право да им се спротивстават, пошто наша граница е, а ЕУ ја заболе вавилонската пи*ка за нас.
Еве, ќе отидат у германија,шведска... Што ќе прават таму? Нит јазик знаат, многу од нив ваљда се со ниско образование... Од што ќе се прехранат луѓево? Од каде ќе им пари за сместување, живот, едукација на децата? Некој ќе дојде, и ќе им рече еве ви работа, смештај и храна?
Не, туку пак германциве/швеѓаниве ќе мора тоа од свој џеб да го направат.
Луда работа,западњациве глумат хуманитарци, примаат милиони луѓе на своја територија од кои 90% никад нема да се интегрираат и добар процент од нив нема да знаат ни Guten tag да кажат. И нормално, гетоизацијата ќе стане се поголема и поголема... за да еден ден пукне.