Мигрантите низ Македонија

Член од
18 април 2014
Мислења
373
Поени од реакции
678
Некој пиша у Германија идат, а зашо, зашо уопште да ги пуштаме на европско тло. Германија е столб на Европа а овие мигранти ќе ја растурат, и заедно цела Европа. Нека го раскинат договорот за хуманитарност, нека стави Ѕид грција а па и ние и шо сакаат нека прават. Сте виделе вакво нешто во Америка. Сте виделе да се влегува вака лесно низ Америка. Знаете како се справува Америка со мигранти и срања? SHOT ON SITE! Затоа Американците живеат како богови а Европејците како кртови.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Во германија - тројца уапесни за подметнување пожар во азилантски камп во берлин. Вчера неколку повредени после протест против изградба на камп во градот Хајденау.[DOUBLEPOST=1440237402][/DOUBLEPOST]
Некој пиша у Германија идат, а зашо, зашо уопште да ги пуштаме на европско тло. Германија е столб на Европа а овие мигранти ќе ја растурат, и заедно цела Европа. Нека го раскинат договорот за хуманитарност, нека стави Ѕид грција а па и ние и шо сакаат нека прават. Сте виделе вакво нешто во Америка. Сте виделе да се влегува вака лесно низ Америка. Знаете како се справува Америка со мигранти и срања? SHOT ON SITE! Затоа Американците живеат како богови а Европејците како кртови.

Не е баш точно. И Америка има огормен проблем со мексиканските емигранти. Тоа сите го знаат. Џабе тие ѕидови жици, илјадници им доаѓаат секоја година, поточно 700.000.
This number originated with the Department of Homeland Security, which in December 2003 estimated 8 million to 12 million illegal aliensresided in the United States and that 700,000 new illegals enter each year and remain in the country.[DOUBLEPOST=1440237741][/DOUBLEPOST]
Поентата беше дека не ги толерираат. Инаку тие ќе наоѓаат секогаш начин да се протнат некако. Херметички да се затвори една граница не е можно, но сепак тие мерки ќе помогнат да се намали драстично наливот на толкава маса на луѓе.
Кај нас да. А за таму решението е многу поедноставно - ако имаш контроли инспекции против нелегални работници, ако ги депортираш и казнуваш зошто би доаѓале? Ама на компаниите им одговара евтина работна сила и така се вртат во круг...

Последно уредено:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Во германија - тројца уапесни за подметнување пожар во азилантски камп во берлин. Вчера неколку повредени после протест против изградба на камп во градот Хајденау.[DOUBLEPOST=1440237402][/DOUBLEPOST]
Не е баш точно. И Америка има огормен проблем со мексиканските емигранти. Тоа сите го знаат. Џабе тие ѕидови жици, илјадници им доаѓаат секоја година, поточно 700.000.
This number originated with the Department of Homeland Security, which in December 2003 estimated 8 million to 12 million illegal aliensresided in the United States and that 700,000 new illegals enter each year and remain in the country.[DOUBLEPOST=1440237741][/DOUBLEPOST]
Кај нас да. А за таму решението е многу поедноставно - ако имаш контроли инспекции против нелегални работници, ако ги депортираш и казнуваш зошто би доаѓале? Ама на компаниите им одговара евтина работна сила и така се вртат во круг...
Абе имаат емигранти, ама колку тоа им ствара проблем е прашање. Што се вика поише добро прават него лошо. Мексиканец ќе ти мие вециња у фаст-фуд ресторан, али овие ќе разнесуваат болници.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Абе имаат емигранти, ама колку тоа им ствара проблем е прашање. Што се вика поише добро прават него лошо. Мексиканец ќе ти мие вециња у фаст-фуд ресторан, али овие ќе разнесуваат болници.
Држи вода муабетот, ама поентата е дека НЕлегални имигранти можат да ги уништат темелите на било која држава. Ќе сменат демографска слика за неколук децении и државите веќе нема да бидат исти. Во секој случај нема да напредуваат.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Табановце е веќе во Македонија. Тие таму би ни биле обврска. За десет дена да е затворена границата со Србија, би настанал хаос.
Така би го имале проблемот што го има Грција. Повеќе доаѓаат одколку што си одат. Иначе состојбата на бегалците во Грција е далеку од "ни го префрлаат проблемот нас", Грција има многу посериозен проблем со бегалците отколку што имаме ние. А може да се каже и дека проблемите во Србија се далеку посериозни од нашите. Така да акцијата на безбедносните сили е на место, нема влагање додека не се обезбеди излез.
Кои се тие проблеми што ги имаат грците и србите ?
Ај за грците претпоставувам тоа што доаѓаат по морски пат и што ги има огромен број, ама кои проблеми ги имаат србите ?

Знаеш зашто? Затоа што србија може да затвори граница ако и на нив им пратиме многу повеќе. И тогаш сите тие мигранти дневно по 3000 ќе останат на наша страна на границата со србија. Вака се испраќаат по 1000 дневно колку што може да прими и србија. А не се пуштаат да шетаат низ гевгелија.
А шо не ни испраќаат нас грците по 1000 дневно колку што можеме и ние и србите да примиме ?
Ако затворат србите граница нека ја затворат и нашата према Грција.

А хумано е тоа да ги каменуваат тие нашите полицајци нели? И, погрешно сте ја разбрале работата. Мигранти се пуштаат ама тие со чисто досие и уредна документација. Другите нема што да бараат тие што немаат чисто досие или пак се тргнати наваму поради „Х“ причини. А кај кого ќе се вратат ако не ги прими Србија? Во Бугарија да не мислиш случајно дека ќе ги примат? Во Грција? Во Албанија?? Кај кого ќе одат? Ќе ги депортираме? Со кои средства ќе депортираш толкава маса на народ? Читав некаде дека се очекува сега да дојде во овој месец бран од 100 000 мигранти.

Не се правете будали сосила, нека транзитираат, не ја затвори целосно границата полицијата,ова е тешка глупост што се зборува наоколу, само ги заостри контролите а тоа е и на место.
А кој рече дека го оправдувам тоа што мигрантите ја каменувале нашата полиција ?
Спомнав негде такво нешто ?
Ама еве ако у просек по 1500 луѓе остануваат вишок на граница и ако вчера тие 1500 луѓе си дозволиле да ја каменуваат нашата полиција, за 2-3 дена ќе имаме бројка од 3-5.000 гневни луѓе, ненаспани, жедни и гладни. Така нема да имаме поголем хаос ?

Ја ко шо читав пуштаат луѓе од ранливи категории, а не луѓе со „чисто досие“.
Еве по слики и видеа се гледаат деца од по 7, 8, 9 години, па ете и тие чекаат на граница.
Ете викаш 100.000 мигранцит ќе доаѓаат. И шо од тие 100.000 мигранти ние 60-70.000 ќе ги чуваме пред Гевгелија ?

Член од
18 април 2014
Мислења
373
Поени од реакции
678
This number originated with the Department of Homeland Security, which in December 2003 estimated 8 million to 12 million illegal aliensresided in the United States and that 700,000 new illegals enter each year and remain in the country.
Не е ни ова точно, целиш на различна цел. Да секако дека има многу мексиканци во САД, но дали еден од тие е влезен легално? Дали ја знаеш судбината на еден мексиканец што треба да помине низ граница. Буквално се пукани и убивани Америка прави се во нејзина можност да спречи влегување на нејзина територија. Ние, Европа всушност им помагаме, ги качуваме на возови, им даваме азил, вода место за живеење, отворени граници. Ако тоа го прави Америка, цела Јужна ќе беше во Северна до сеа. Ова што се случува со Сиријците е крах, на ионака веќе немоќна Европа. Ќе направат нестабилност, масовни убиства. Како не земе Меркел една подморница да потопи сите бродови што идат навака со мигранти.

M

mordekaj

Гостин
A od kaj znaes ti deka jas nemam doma 10 , 20 ili barem edno sirisko semejstvo ??,ne me znaes i nemoj da zboris bez znaenje,ne treba posle edna nedela da ti gi prenesam moite vpecatoci oti ne si vo sostojba da svatis,nemas iskustvo vo nekoi raboti ti pa i drugite sto pisuvate gluposti tuka.
Non stop ve citam i sekogas nekoj drug vi e kriv ,dajte majkata malce razmislite so glava,koga ne ni ndi vo nasa nesto vo nasa polza krivi se evropjanite ,amerikancite ,a koga ne branat togas se dobri ,zamisli eden komentar od FB odi vo nasa polza gi digame vo 7 nebo ,a koga e kontra mozes da zamislis.
Аха, пошто јас не те знам, неможам да сфатам, а ти мене ме знајш од роѓење и знаеш дека немам искуство. Оди бе легни си. Од вакви патолошки лажговци како тебе ми е преку ....

B

Borg_Drone

Гостин
Кои се тие проблеми што ги имаат грците и србите ?
Ај за грците претпоставувам тоа што доаѓаат по морски пат и што ги има огромен број, ама кои проблеми ги имаат србите ?

А шо не ни испраќаат нас грците по 1000 дневно колку што можеме и ние и србите да примиме ?
Ако затворат србите граница нека ја затворат и нашата према Грција.

А кој рече дека го оправдувам тоа што мигрантите ја каменувале нашата полиција ?
Спомнав негде такво нешто ?
Ама еве ако у просек по 1500 луѓе остануваат вишок на граница и ако вчера тие 1500 луѓе си дозволиле да ја каменуваат нашата полиција, за 2-3 дена ќе имаме бројка од 3-5.000 гневни луѓе, ненаспани, жедни и гладни. Така нема да имаме поголем хаос ?

Ја ко шо читав пуштаат луѓе од ранливи категории, а не луѓе со „чисто досие“.
Еве по слики и видеа се гледаат деца од по 7, 8, 9 години, па ете и тие чекаат на граница.
Ете викаш 100.000 мигранцит ќе доаѓаат. И шо од тие 100.000 мигранти ние 60-70.000 ќе ги чуваме пред Гевгелија ?
Па зошто тогаш си напишал дека употребувањето шок-бомба од страна на полицајците создава само нехумана слика за нас? Што треба тој да направи, да молчи? Ако е потребно, да ги задржиме онолку колку што можеме, подобро нешто него ли ништо. А вака да влезе маса од 40 000 мигранти во Македонија без ништо, од кои доста голем дел се и луѓе со криминално досие или пак учествувале во создавање на некакви калифати, ало, чекај малку, кочи.

Со помош на Србија мислам дека ќе можеме да ја контролираме доволно таа граница. Само нашава Влада треба да упати повик за помош, али сега-засега тоа не го прави зошто ја има сè уште ситуацијата под контрола.
Се пуштаат луѓе од ранливи категории и луѓе со уредна документација и пасоши. Тие што немаат, ќе си чекаат да бидат проверени, како што е правилно. Некој да има пасош, а да се дознае дека учествувал во некоја милитантна организација тој нема да си добие право на азил и транзит низ Македонија.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Сите знаеме - слика од медицински персонал како дава храна вода и помош на бегалци = 2 лајкови, 200 прегледи и пренесување од 1-2 странски медиуми. Слика од испалени две шок бомби и расплакани емигранти = 10000 коментари, 10000000 прегледи и пренсеување од сите светски медиуми.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
http://www.gatestoneinstitute.org/2487/french-suburbs-islamic-societies

"French schools, which are rigorously non-religious, have traditionally been seen as having the role of training and socializing young citizens in the secular values of the French Republic. However, many Muslim pupils refuse to integrate and often boycott school dinners if the food is not halal [religiously permitted in Islam] "

The report adds that the French state is not primarily to blame for this and that many Muslim immigrants simply do not want to integrate into French society.

Знам дека овие луѓе се изнапатени, знам дека не бегаат од што им е убаво во Сирија/Ирак или кај и да е. И го разбирам сето тоа. Ама знаеме и какво беше нашево искуство со муслимани од север. Им пруживме помош, они преку леб погача сакаат. А Европјаните не сфаќаат дека не им се потребни уште полу-писмени муслимани на кои ќе им требаат години и години да се вратат на нозе, да не зборам што никад нема ни да се еманципираат и да ги почитуваат европските цивилизациски принципи. А неможеш од 30-40-50 годишни луѓе да очекуваш да се ресоцијализираат и да им кажат чао пријатно на Куран,исламски радикални традиции и слично. Тоа само уште толку ќе придонесе за секуларизација на западно-европските општества.
Пази, примаат ГОДИШНО милиони и милиони луѓе кои не знаат ни еден збор од јазикот на државата во која што се населуваат.
Доволно е НЕКОЈ исламски моќник на овие беспомошни луѓе да им рече "види, за све што ти се деси у животов се криви западњациве, они ти направија војна у државата,они ти ги испоубија децата/роднините пријателите" , и овие топли испрани мозоци толку им фали да се дрзнат.
На крај краева, што им е крива европа/америка/циа/фби што браќата/сестрите/роднините на овие бегалци се радикални муслимани и се борат за Асад,ИСИС,Ирак,шиити/сунити и што ти знам ја?

Нашиве имаат право да им се спротивстават, пошто наша граница е, а ЕУ ја заболе вавилонската пи*ка за нас.

Еве, ќе отидат у германија,шведска... Што ќе прават таму? Нит јазик знаат, многу од нив ваљда се со ниско образование... Од што ќе се прехранат луѓево? Од каде ќе им пари за сместување, живот, едукација на децата? Некој ќе дојде, и ќе им рече еве ви работа, смештај и храна?
Не, туку пак германциве/швеѓаниве ќе мора тоа од свој џеб да го направат.
Луда работа,западњациве глумат хуманитарци, примаат милиони луѓе на своја територија од кои 90% никад нема да се интегрираат и добар процент од нив нема да знаат ни Guten tag да кажат. И нормално, гетоизацијата ќе стане се поголема и поголема... за да еден ден пукне.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Па зошто тогаш си напишал дека употребувањето шок-бомба од страна на полицајците создава само нехумана слика за нас? Што треба тој да направи, да молчи? Ако е потребно, да ги задржиме онолку колку што можеме, подобро нешто него ли ништо. А вака да влезе маса од 40 000 мигранти во Македонија без ништо, од кои доста голем дел се и луѓе со криминално досие или пак учествувале во создавање на некакви калифати, ало, чекај малку, кочи.

Со помош на Србија мислам дека ќе можеме да ја контролираме доволно таа граница. Само нашава Влада треба да упати повик за помош, али сега-засега тоа не го прави зошто ја има сè уште ситуацијата под контрола.
Се пуштаат луѓе од ранливи категории и луѓе со уредна документација и пасоши. Тие што немаат, ќе си чекаат да бидат проверени, како што е правилно. Некој да има пасош, а да се дознае дека учествувал во некоја милитантна организација тој нема да си добие право на азил и транзит низ Македонија.
Ако не се лажам шок-бомбите му претходеа на каменувањето и на буткањето за да се пробие кордонот. Бар така беше пренесено по медиумите. Затоа е и нехумано шок-бомби да бидат употребени против цивили.
И не знам зошто не ме сфаќаш. Ја нигде не пишав да ги пуштиме у Гевгелија и да ги оставиме да се шетаат слободно низ државава. Реков организирано, како влагаат на територија на Македонија да влегуваат у автобуси/возови и надвор излагаат тек кога ќе ја напуштат Македонија.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Ако не се лажам шок-бомбите му претходеа на каменувањето и на буткањето за да се пробие кордонот. Бар така беше пренесено по медиумите. Затоа е и нехумано шок-бомби да бидат употребени против цивили.
И не знам зошто не ме сфаќаш. Ја нигде не пишав да ги пуштиме у Гевгелија и да ги оставиме да се шетаат слободно низ државава. Реков организирано, како влагаат на територија на Македонија да влегуваат у автобуси/возови и надвор излагаат тек кога ќе ја напуштат Македонија.
Епа за да се случи тоа, треба некој да ги прими нели? Излагаат од Македонија, влагаат негде. Каде? Кај ќе идат, гледаш некој што сака да ги прими? За ова што го збориш да се деси треба да има некој што ќе ги прибере, а таков многу нормално дека нема.

B

Borg_Drone

Гостин
Нека биде и така, нема што да се буткаат и да се обидуваат да ја пробијат границата. Мора да разберат дека влегуваат во друга држава. Ако им допуштеше полицијата и малку, ќе ги научеа полицајците како такви и ќе направат уште поголема белја. Мора да им се стави до знаење дека тука важат некои закони. Реакцијата си е на место. Да се обидеш ти да влезеш на бугарска страна или пак на српска нелегално мислиш дека ќе те пуштат полицајците нивни? Не, ќе те уапсат а ако се противиш и ќе те истепаат и тоа добро.
МЖ велат дека немаат доволно вагони. Наместо по 300 они по 700 влегуваат во вагоните. Не може на пример одма кога ќе дојдат да се сместат автоматски во автобуси и возови и со тоа да се направи градот и околината ненатрупани и безбедни. Тоа ни Грција не го може што има многу повеќе ресурси и финансиски средства на достапност. Нека извинат ама тоа е. И нас тука ни е важна безбедноста, не само на нив.

Пред да имаше контроли во Гевгелија беше хаос. Се тепаа со мачети наоколу, локалното население се жалеше дека се однесувале дури и крајно недостоинствено, па ако си бегалец да му се сневиди покажи барем почит спрема онаа земја која транзитираш, а не ти ја уништуваш уште толку. Имаше извештаи некаде читав пред некој ден за тоа како некој Курд држел ред на железничката станица со лопата.:pos:
Али смеа на страна, не е во ред тоа, мора вака.

Макед0нер

Red Devil
Член од
7 март 2012
Мислења
759
Поени од реакции
642
која огромна маса на луѓе ако имаа малку муда да земат пушка во рацете и да си ја бранат државата како што треба а не бегаат како пички преку кур веќе цела Сирија ни дојде пред врата уште колку ке идат :mad:??

Kajgana Shop

На врв Bottom