Ѓорче 1932
тој сум...
- Член од
- 17 февруари 2009
- Мислења
- 13.564
- Поени од реакции
- 11.576
Од кого имаме штета? Од Германија во ВСВ или од Бугарија, Србија, Албанија и Грција?Веројатно не,ние поише штета иаме од нив осетено него мигрантите сеа за сеа![]()
Od site (osven srbskite partizani) vklucuvajki ja i Germanija kako glaven boss i inicijator.Од кого имаме штета? Од Германија во ВСВ или од Бугарија, Србија, Албанија и Грција?
Од вторите повеќе. Ги спомнав негде? Идиотско е ние да го бараме хитлер да се врати,што е до него сапун би не праел заедно со мигрантиве.Од кого имаме штета? Од Германија во ВСВ или од Бугарија, Србија, Албанија и Грција?
И Македонија и дел од Балканот, со некои исклучоци, ќе станат филтер, тампон зона. Проблемите со „бегалциве“ не се веројатност, туку извесност. Државава нема механизми да контролира десетина или десетици илјади исфрустрирани, верски фанатизирани, гневни и задоени со омраза суштества кои освен што чекаат да им се подари секаква благосостојба, немаат намера да прават ништо друго. Добро, може ќе разнесат некои места и луѓе, ќе силуваат некого, ќе ограбуваат и ќе претепуваат недолжни луѓе и се ми се чини дека ќе имаат подршка од некои домашни кои им се природни сојузници, ама не знам што аир би виделе ние од тоа.Македонија ќе стане еден вид на филтер. Тоа нешто малце што е саглам ќе иде во ЕУ шљајмот тука ќе остане. Никој не знае што ќе биде во иднина бројот може да се интензивира и да се зголеми и во сред зима кај нас да се најдат заглавени и 100 000 бегалци. Е сега вие замислите што значи 100 000 козоебачи гладни во кревка држава како Македонија. Шо да кажам купете си оружје и тоа е тоа 100 000 нема да може полиција да ве заштити. Можеби сега изгледа дека не е толку опасно бидејќи сеуште немало некој инцидент ама голема е веројатноста да има.
Е добро де, што покажува еден ваков чин покрај сите злосторства што ги направиле?Мојот сега покоен дедо беше сведок на `окупацијата` на германците на славната Дебарца. Кажуваше дека колона со камиони дошла од кај Охрид во Арбиново, отишле над селото на некоја голема ливада, го положиле оружјето поредено на трева и нивниот главен офицер заедно со тумач отишле во селото. Прашале каде има црква, селаните ги однесле и кога ја видеч офицерот се запрепастил од староста на црквата. Прашал кога е изградена , на што му одговориле дека е од 12-13 век, нашто тој им рекол да ја чуваат многу добро.
После тоа секој од војниците купил по една свеќа, ги запалиле во црквата и заминале да го градат кампот.
Толку од клетите фашисти
толку знаеш ти историја бе другар. Океј сеа не ми објаснувај како праеле сапун фашистите од своите противници, мислам и јас да победам во улична тепачка, ќе јадам гомна за тој што изгубил до мила волја колку бил лош и затоа сум го тепал.Веројатно не,ние поише штета иаме од нив осетено него мигрантите сеа за сеа![]()
Па прилично знам,али оваа кај што нацистите и фашистите биле добри у право си толку ја знам.толку знаеш ти историја бе другар. Океј сеа не ми објаснувај како праеле сапун фашистите од своите противници, мислам и јас да победам во улична тепачка, ќе јадам гомна за тој што изгубил до мила волја колку бил лош и затоа сум го тепал.
Глупости.
Не верувам дека ќе сме биле во развиена држава. Ќе сме биле робови како и сега што сме. Ништо аир немало да видиме. Се гледа огорченоста на Хитлер према словенските народи и во неговата книга.@Dr. Gonzo подобро ќе било. Подобро втор ред граѓани во развиена држава, отколку никакви во сегашнава.
Тоа дека милиони умреле од гас секако дека е апсурдно и неиздржан факт. Статистиката секако дека е погрешна и преувеличена од страна на победниците. Но факт е дека имало огромна бројка на робови по камповите кој биле изгладнети до смрт работејки за нацистичката воена машинерија.толку знаеш ти историја бе другар. Океј сеа не ми објаснувај како праеле сапун фашистите од своите противници, мислам и јас да победам во улична тепачка, ќе јадам гомна за тој што изгубил до мила волја колку бил лош и затоа сум го тепал.
Глупости.