Мигрантите низ Македонија

Член од
17 август 2011
Мислења
10.364
Поени од реакции
18.482
Веројатно не,ние поише штета иаме од нив осетено него мигрантите сеа за сеа :)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.364
Поени од реакции
18.482
Од кого имаме штета? Од Германија во ВСВ или од Бугарија, Србија, Албанија и Грција?
Од вторите повеќе. Ги спомнав негде? Идиотско е ние да го бараме хитлер да се врати,што е до него сапун би не праел заедно со мигрантиве.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Македонија ќе стане еден вид на филтер. Тоа нешто малце што е саглам ќе иде во ЕУ шљајмот тука ќе остане. Никој не знае што ќе биде во иднина бројот може да се интензивира и да се зголеми и во сред зима кај нас да се најдат заглавени и 100 000 бегалци. Е сега вие замислите што значи 100 000 козоебачи гладни во кревка држава како Македонија. Шо да кажам купете си оружје и тоа е тоа 100 000 нема да може полиција да ве заштити. Можеби сега изгледа дека не е толку опасно бидејќи сеуште немало некој инцидент ама голема е веројатноста да има.
И Македонија и дел од Балканот, со некои исклучоци, ќе станат филтер, тампон зона. Проблемите со „бегалциве“ не се веројатност, туку извесност. Државава нема механизми да контролира десетина или десетици илјади исфрустрирани, верски фанатизирани, гневни и задоени со омраза суштества кои освен што чекаат да им се подари секаква благосостојба, немаат намера да прават ништо друго. Добро, може ќе разнесат некои места и луѓе, ќе силуваат некого, ќе ограбуваат и ќе претепуваат недолжни луѓе и се ми се чини дека ќе имаат подршка од некои домашни кои им се природни сојузници, ама не знам што аир би виделе ние од тоа.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
Мојот сега покоен дедо беше сведок на `окупацијата` на германците на славната Дебарца. Кажуваше дека колона со камиони дошла од кај Охрид во Арбиново, отишле над селото на некоја голема ливада, го положиле оружјето поредено на трева и нивниот главен офицер заедно со тумач отишле во селото. Прашале каде има црква, селаните ги однесле и кога ја видеч офицерот се запрепастил од староста на црквата. Прашал кога е изградена , на што му одговориле дека е од 12-13 век, нашто тој им рекол да ја чуваат многу добро.

После тоа секој од војниците купил по една свеќа, ги запалиле во црквата и заминале да го градат кампот.

Толку од клетите фашисти

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Мојот сега покоен дедо беше сведок на `окупацијата` на германците на славната Дебарца. Кажуваше дека колона со камиони дошла од кај Охрид во Арбиново, отишле над селото на некоја голема ливада, го положиле оружјето поредено на трева и нивниот главен офицер заедно со тумач отишле во селото. Прашале каде има црква, селаните ги однесле и кога ја видеч офицерот се запрепастил од староста на црквата. Прашал кога е изградена , на што му одговориле дека е од 12-13 век, нашто тој им рекол да ја чуваат многу добро.

После тоа секој од војниците купил по една свеќа, ги запалиле во црквата и заминале да го градат кампот.

Толку од клетите фашисти
Е добро де, што покажува еден ваков чин покрај сите злосторства што ги направиле?
Нацистичка Германија имала стриктни планови за словенскиот народ.
Aли не мислам дека Хитлер би направил сапуни од словенските народи. Само би биле граѓани од втор ред, како што сме си и сега.

Т

Триптико

Гостин
@gjoko-mkd не само тоа. Граделе патишта каде што немало, се грижеле за болните како за свои, не малтретирале кого стигнат... Е, сега, ги затворале тие што биле против нив, ама нормално е тоа во војна.

Т

Триптико

Гостин
@Dr. Gonzo подобро ќе било. Подобро втор ред граѓани во развиена држава, отколку никакви во сегашнава.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
До каде отиде темава.Хитлер кога потпишал пакт со кралот на Југославија,ако немало отпор од Комунистите,тој никогаш немало да го бомбардира Белград.Би си поминале како една Норвешка,Бугарија.Бугарија секогаш паметно изигрувала,знаела да смени страна во вистинско време,додека Македонија заедно со Србија секогаш го извлекувала подебелиот крај.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Веројатно не,ние поише штета иаме од нив осетено него мигрантите сеа за сеа :)
толку знаеш ти историја бе другар. Океј сеа не ми објаснувај како праеле сапун фашистите од своите противници, мислам и јас да победам во улична тепачка, ќе јадам гомна за тој што изгубил до мила волја колку бил лош и затоа сум го тепал.

Глупости.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Вие гледајте ние да не станеме 100% калифат (веќе сме можеби до 30% стигнати) а што било неможе да се смени.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.364
Поени од реакции
18.482
толку знаеш ти историја бе другар. Океј сеа не ми објаснувај како праеле сапун фашистите од своите противници, мислам и јас да победам во улична тепачка, ќе јадам гомна за тој што изгубил до мила волја колку бил лош и затоа сум го тепал.

Глупости.
Па прилично знам,али оваа кај што нацистите и фашистите биле добри у право си толку ја знам.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
@Dr. Gonzo подобро ќе било. Подобро втор ред граѓани во развиена држава, отколку никакви во сегашнава.
Не верувам дека ќе сме биле во развиена држава. Ќе сме биле робови како и сега што сме. Ништо аир немало да видиме. Се гледа огорченоста на Хитлер према словенските народи и во неговата книга.

Глупости.
Тоа дека милиони умреле од гас секако дека е апсурдно и неиздржан факт. Статистиката секако дека е погрешна и преувеличена од страна на победниците. Но факт е дека имало огромна бројка на робови по камповите кој биле изгладнети до смрт работејки за нацистичката воена машинерија.

Kajgana Shop

На врв Bottom