Мигрантите низ Македонија

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.277
Дај барем кога пуштате одбрани срцепарателни сликички, акнете и музичка придружба, да ни се отворат повеќе сетила додека ни се крши срцето.
Нешто вакво:

Или, за позери како мене, нешто попрогресивно.

Ич не ве бива за пи-ар. :/
Џабе.

Friends, Romans, countrymen, lend me your ears.
I come to bury Caesar, not to praise him.
The evil that men do lives after them;
The good is oft interrèd with their bones.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Џабе.

Friends, Romans, countrymen, lend me your ears.
I come to bury Caesar, not to praise him.
The evil that men do lives after them;
The good is oft interrèd with their bones.
Точно, може и малку Шекспир.
Они можат со Ема, за да не здробат скроз.

"Give me your tired, your poor,
Your huddled masses yearning to breathe free,
The wretched refuse of your teeming shore.
Send these, the homeless, tempest-tost to me,
I lift my lamp beside the golden door!"

Ама тоа е, треба да те бива. :(

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.277
Точно, може и малку Шекспир.
Они можат со Ема, за да не здробат скроз.

"Give me your tired, your poor,
Your huddled masses yearning to breathe free,
The wretched refuse of your teeming shore.
Send these, the homeless, tempest-tost to me,
I lift my lamp beside the golden door!"

Ама тоа е, треба да те бива. :(
Која е оваа Ема бе?

Raynor

Mr.Terrible
Член од
16 април 2014
Мислења
384
Поени од реакции
583
И овој е од ИСИС, треба под итно да се депортира назад ако нема документи!

Наводно, сите овие кои ќе добијат дозвола за азил/престој во европската унија, имале право да побараат потоа цела нивна фамилија да дојде да живее со нив, додека владата им плаќа по 950 евра месечно плус им дава стан. Значи еден иде, а после не само жена и деца, меѓутоа и мајка и татко и дедо и баба може да ги повлече.

И наводно имало 1.8 милиони мигранти влезено во ЕУ во последниве 3 месеци.
Тие што го направија сиот овој хаос, што се едни од најодговорните за појавата на бегалците,
тие што ни солат памет што да правиме, го прават токму спротивното.
http://thefederalist.com/2015/11/19/congress-passes-bill-to-stop-refugees-from-entering-united-states/
http://www.buzzfeed.com/kyleblaine/texas-governor-says-his-state-will-not-accept-syrian-refugee#.urJ107bqk
http://abcnews.go.com/US/states-refuse-accept-syrian-refugees-wake/story?id=35231800
1. Во Македонија има еден куп вакви луге што плачат и се тресат и немаат леб да јадат, не ми е срам да признаам дека сум прежувавал во МК ( во одреден период) со 40 денари на ден. Што не им помогнете на нашите луге, или за тоа не плакааат од НГО, ве боли.... за нив..Што не добија Македонците азил во Германија...Лицемеришта едни...Инаку Гана, Пакистан, Иран имаат мнооогу подобар животен стандард од Македонија,така да теоријата дека умираат од глад, ви е слаба, проста и наивна.
2. Точна ти е информацијата, мислам дека пред некој месец го споделив на темата, како дел од Мигрантите објаснуваат на кој начин може да ја повлечат цела фамилија.
Во врска со бројката, мислам дека таа бројка е многу поголема,никој тие бројки не ги објавува од причини што тогаш има големи шанси да се случи голем револт на домородните народи во Европа.За пример земи ја бројката која МВР ја изнесе, во периодот на последните 15 дена поминале преку 100 000 мигранти низ Македонија. Истата политика е и во уса, се збори дека се 11 милиони илегалци,ама многу аналитичари тврдат дека бројка достигнува 40 милиони

3.Инаку овде нема да има мигранти, американците се многу негативно настроени кон нив,особено по нападите во Париз. Дури и мислам дека тие напади ги искористија како алиби за да не земат бегалци од Сирија. По цели денови мрчат по ФБ против примањето на Бегалци. Да ги читаш, мислиш дека се работи за бројки од 12 милиони а не 12 илјади.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.380
Поени од реакции
24.089
Тој земи го кај тебе дома.
Би го зела ама не ја оставаат од дома, башка подобро им било во прифатни центри во Шведска отколку кај неа дома. Ради мачорот најверојанто ;).
Или друга варијанта е дека одма ке го земи само ние ете не го пуштаме да помини.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Можни инциденти на јужната граница, мигрантите стануваат сѐ понервозни, доаѓаат нови 7.000 бегалци

Туск денеска в Скопје ќе има средба со претседателот на Македонија Ѓорге Иванов, а се претпоставува дека
неговата главна мисија ќе биде убедување на македонските власти
да се изгради камп за 50.000 бегалци на македонска територија.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Можни инциденти на јужната граница, мигрантите стануваат сѐ понервозни, доаѓаат нови 7.000 бегалци

Туск денеска в Скопје ќе има средба со претседателот на Македонија Ѓорге Иванов, а се претпоставува дека
неговата главна мисија ќе биде убедување на македонските власти
да се изгради камп за 50.000 бегалци на македонска територија.
Не бе грешка си, они само ќе преспијат во анот Македонија на патот до земја Дембелија.
Абе нели беа 2000, па 30000, од кај сеа 50 испаднаа?
Да не стигне и стотка?

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
"само транзитираат,кој сака кај нас да остане"

не се работи тука дали сака или нејќе,туку МОРА

Raynor

Mr.Terrible
Член од
16 април 2014
Мислења
384
Поени од реакции
583
http://www.mkd.mk/makedonija/politika/migrantite-od-iran-odbivaat-da-se-vratat-nazad-eden-od-niv-probal-da-se-obesi#1

Наводно и ке се бесел некојси глупак, зш не сме го пуштале.. Абе требало да го остават , глава оставам дека немал муда да се обеси, туку само куку нонен пред камери се прави...

Друга работа е што овој кретенов Туск, доага кај нас, беше во Србија и Албанија, да врши притисок и закани, но не оди во Грција. А Грциве примаат се и сешто и само носат на нашата граница, свесно сакаат да не дестабилизирааат. Нашиве безкичмењачки политичари не се умарааат за прашање кое имa историски размери, ова е преселба слична онаа како Големата Преселба на Народите по што пропадна Римската Империја

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=11&dd=21&nav_category=11&nav_id=1065798
Според Туск ,и за западен балкан треба да важи правилото за контрола на границите, затоа што сме дел од безвизниот режим. Треба да има заштита и контрола на границите....Абе за сите ваши само за Гркот ништо не важи.. Според изјавиве, сериозно планираат да ги стават Фронтекс да ни ја контролира границата, е дури тогаш ке се наполниме...А овој па Вучич, поголем га..лижач немам видено...да може и блоуџоб ке им направи на ЕУ бирокративе у сред Белград.

Последно уредено:

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Македонија ќе стане еден вид на филтер. Тоа нешто малце што е саглам ќе иде во ЕУ шљајмот тука ќе остане. Никој не знае што ќе биде во иднина бројот може да се интензивира и да се зголеми и во сред зима кај нас да се најдат заглавени и 100 000 бегалци. Е сега вие замислите што значи 100 000 козоебачи гладни во кревка држава како Македонија. Шо да кажам купете си оружје и тоа е тоа 100 000 нема да може полиција да ве заштити. Можеби сега изгледа дека не е толку опасно бидејќи сеуште немало некој инцидент ама голема е веројатноста да има.

Kajgana Shop

На врв Bottom