- Член од
- 7 ноември 2014
- Мислења
- 444
- Поени од реакции
- 1.007
Иако верувам дека постои некоја агенда позади се ова(никој не може да ме убдеи дека европските политичари се сите глупи и само ние на форумов сме паметните што приметуваме што се дешава преку мулти култи филмов),мислам дека е погрешно да се товари се ова на еден народ-во случајов Евреите.Интересна тема, проблемот е доста подлабок и е глобален. Што станува со светот, кој го управува, која е крајната цел?
Основата на сите проблеми е јудеомасонството и планот Калерги, сега му викаат Нов Светски Ред. Ако еден народ не се размножува и дефицитот го пополнува со заселници, ако тој процес трае повеќе од 70 години, не е ли тоа геноцид?
Збориме за стара Европа след ВСВ "ослободена", на практика окупирана од САД, првите партии се марионетни, после тоа е создадено НАТО и ЕС и до днес е тоталитаризам и .марионетни партии целосно потчинети на НСР.
Новиот Светски Ред веќе не го кријат, светско централно управување, без граници, држави, една раса смеса од сите други и еврејската раса која ќе управува.
Од 70 години се извршува замена на борбените европски народи со заселници, морален распад, толерантност, испедерување, мултикултуризам, разбивање на институцијата семејство, до сега беше со низок интензитет, веќе е со висок интензитет од други геополитички причини.
Ние во моментот не сме главна цел за преселбата на народите, главни се Германија, Унгарија и Франција. Јудеомасоните менаџират от каде да ги земат и накаде да ги насочат, на практика е динамичен управуван воен процес, зависно од постапките на противникот и светската геополитика.
Иако сите знаеме дека Еврејското лоби е јако,сигурно не е толку за да може да раководи со цел свет од сенка.
Еве ида е така.Свесен си дека тој дел (САД и Европа) се најмалиот дел од светската популација?
Што ќе прават со Азија која е најмногубројна и полна со воинствени и горди народи и раси како жолтата?
Евреите станаа истот како што бил Ѓаволот во среден век.
Секој кога ке направел лошо од католиците...абе знаеш не бев јас,ѓаволот влезе во мене.
Ова е класика кај мулсиманите.
Коа ке се изврши неправда врз нив или ке им се врати лошо со лошо-Одма злобни бели луѓе христијани итн.
Кога они ке напраат-не не не сум бил ја..Тоа све Мосад и Јуди го правеле-ислам значи мир