Металци и стереотипи и предрасуди за металците

Debel

Велијa
Член од
19 мај 2007
Мислења
58
Поени од реакции
1
Незнам што е форава.. Одам у парк сите што до вчера шетаа миничи и штикли..оп.. преку ноќ металки станале.
Во Јбт отидов да видам што нови фаци има.. Цела прва - сите нови фаци емо, даркери и металци.
Корчагин - исто
Што се дешава? Дали сите што до вчера беа *крем де ла крем еурокрем* станаа металци??? Металот нов тренд?
Или неможат да ја најдат границата помеѓу емо и метал? :tapp:
Има многу што се прават металци со сила... Али тие не траат многу долго, не можеш да станеш нешто со сила. Или природно ке засакаш метал или ке се лажеш неколку месеци дека ти се свиѓа и после ке се вратиш на старото ''срање ''... Ме нервира тоа што тие што се прават металци, откако веќе нема да можат со сила да слушаат метал продолжуваат да се облакаат како металци. Веројатно само за да привлечат внимание и за да се разликуваат од кремците. Уствари они мислат дека се разликуваат од кремот, а уствари се истиот тип на луѓе само облечени во црно...

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Вака сега ќе напоменам иако имам досега можеби 5-6 пати кажано
Има во прилепската гимназија кремци невидени ама она накај педери што одат...
И сега почнале да носат килерки(кожни ремчиња со боцки-за оние кои не ме разбираат)и мене ми е срам сега да си ставам килерка.Замислете цело друштво свири на гитара(немаат појма само еден од нив е троа подобар)и кажуваат нешто хеви метал,металкор, а ми свират бон џови на тоа гитарите и мн се нервирам затоа што и јас свирам гитара а тие се перчат тука демек ние сме закон вие другите кој ве е*е....
Зборот ми беше дека сега се металци а лани буквално не сакаа рок да слушнат беа тешки турбоси и "рапери" и кога ќе си пуштев ја на мобилен музика викаа абе ај смени тоа рокач еден.....(а јас пуштав треш или блек)

А

Александра Д.

Гостин
Испробуваат, се филмаат и сигурна сум дека ни самите не знаат што е метал а што е тоа „ЕМО“ . Јас слушам Метал многу, и исто така сакам понекогаш и Rock да слушам..зависи од расположението..сепак не носам црна шминка и таква облека...Според нив стави црна шминка облечи се во црно и готово, металка си, завршена работа...Ама сега кој ги е*е нив...не се замарам со тоа.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Вака сега ќе напоменам иако имам досега можеби 5-6 пати кажано
Има во прилепската гимназија кремци невидени ама она накај педери што одат...
И сега почнале да носат килерки(кожни ремчиња со боцки-за оние кои не ме разбираат)и мене ми е срам сега да си ставам килерка.Замислете цело друштво свири на гитара(немаат појма само еден од нив е троа подобар)и кажуваат нешто хеви метал,металкор, а ми свират бон џови на тоа гитарите и мн се нервирам затоа што и јас свирам гитара а тие се перчат тука демек ние сме закон вие другите кој ве е*е....
Зборот ми беше дека сега се металци а лани буквално не сакаа рок да слушнат беа тешки турбоси и "рапери" и кога ќе си пуштев ја на мобилен музика викаа абе ај смени тоа рокач еден.....(а јас пуштав треш или блек)
I mene mi e sram od takvi govna, zatoa se oblakam zavisno od prigodata.
Iako omilena boja mi e crna ushe od mal, se deshava i da opnam rozevo, i crveno, i sino..w/e..

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
Епа конечно дојде тој ден во годината кога се бањам.

Ајде Heavy New Year на сите!

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Вие се бањате бе! ЛОЛ Ја само на пролетен дожд зимам да се искапам едно 5-6 минути.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Зимска опрема на металец, шприц и шприц со антифриз.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Јове: "Вистински металец никад не признава дека е металец. Не сум металец."

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења