Металци и стереотипи и предрасуди за металците

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Јас сум металка имам 1 металска блуза почесто ја облечувам сеа ке си купам уште од ск....i ne sum pozer
Ја имам металско пуловерче и металска кравата шо ми ги дојсе братучед од нов зеланд

С

Спенсер

Гостин
дај кажете ми што е тоа Треш метал...каков вид на метал е??? дет метал,треш метал и слично...кои други видови метал постојат?

D

dh00|

Гостин
дај кажете ми што е тоа Треш метал...каков вид на метал е??? дет метал,треш метал и слично...кои други видови метал постојат?
Треш метал ти е „подгрупа“ на хеви метал музиката и се карактеризира со брзина и агресивност.Трешот содржи брзи темпа, длабоки, брзи и сложени гитарски рифови. Брзината и тактовите на песните е тоа што го дефинира треш металот и при самото слушање се забележува дека тапаните се многу истакнати.

иначе има мнооогу врсти на метал
дел од нив:
black, death, doom, gothic, heavy, symphonic, power, progressive, speed/thrash.....

С

Спенсер

Гостин
уште нешто

песнава,во кој вид метал спаѓа??? јас неразрав ама баш ништо од текстот...

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Кај нас е развиена тешката индустрија, сите отидоа во хеви металци :).
Луѓе како нас, ако носат кожа, ланци или разни џиџи миџи по нив или пак слушаат музика што нашите уши не можат да ја поднесат не значи дека се забегани...

С

Спенсер

Гостин
добро бе,како не ги боли врат од толку вртење...како и да се вика...

Дегенерик

без лекарско
Член од
29 јуни 2009
Мислења
218
Поени од реакции
18
Јас сум металка имам 1 металска блуза почесто ја облечувам сеа ке си купам уште од ск....i ne sum pozer
дали е високорангирана металска блуза или само металска?
ако не е високорангирана...тогаш си ја заебала работата :toe:
:smir:

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.640
Поени од реакции
16
Металот за разлика од позерите еден металец знае точно што значи и што тоа со себе води. Вистинскиот металхед има посебен став за животот, размислува слободно и отворено. постојат МНОГУ... потенцирам МНОГУ стеротипи кои постојат за металхедсите скоро ниеден не е точен. Како прво: металците по душа се атеисти. Иако веќе може да се каже дека христијаните веќе не веруваат и не се придржуваат до библијата, по мое мислење, голем број од металците го почитуваат она што се вика вистинска морална вредност можеби и повеќе од "верниците". Метал музиката како основа за оваа култура во себе содржи длабоки филозофски ставови кои воедно се отсликуваат и на оваа култура. Металот најчесто обработува теми за: Војна, општество, морални ставови, односи меѓу луѓето, многу често религиозни содржини со кои се отфрла библијата која ја сметаат за начин на манипулација (блек метал FTW). Вистинските металци го користат металот да се ослободат од стрес и да пребродат голем број на проблеми. Оние кои навистина го ценат металот често имаат надпросечна интелигенција. За вистински металец не може да се смета оној кој само ја следи модата. металот е и начин на живот и гледање на работите од сосема друга перспектива. стереотипите (повторно по мое мислење) се врзани за позерите кои само се "фураат" дека слушаат хардкор музика што воопшто не е поентата. Јас слушам метал веќе неколку години и нит сум пипнал цигара а не дај боже дрога од било каков тип.

Зависи КОЈ вид на метал слушаш.Сигурно ако слушаш Black или Dead кај што целo време пискаат и имаат крв во спотовите баш и не си при себе...
Се поштува Heavy,нешто што има граница и наликува на музика.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
дали е високорангирана металска блуза или само металска?
ако не е високорангирана...тогаш си ја заебала работата :toe:
:smir:
Според мене високорангирана металска блуза

Член од
7 август 2009
Мислења
115
Поени од реакции
16
е и мене многу тоа ме нервира, ја познавам едно девојче шо е 'металка' ланската слика од крај година облечена е во розово а сеа е тешка металка.
ај да речеме нема врска тоа нека се облекува како сака, ама втора работа е шо знае од 3 до 5 песни, и по фацата и се глеа дека се гнаси коа ги слуша ама трпи кути. е тоа значи најјјјјјјјвеке ме нервира......

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
е и мене многу тоа ме нервира, ја познавам едно девојче шо е 'металка' ланската слика од крај година облечена е во розово а сеа е тешка металка.
ај да речеме нема врска тоа нека се облекува како сака, ама втора работа е шо знае од 3 до 5 песни, и по фацата и се глеа дека се гнаси коа ги слуша ама трпи кути. е тоа значи најјјјјјјјвеке ме нервира......
а она се нарекува себеси металка или вие и го наметнавте тоа?
може само стилот и се допаѓа...

Kajgana Shop

На врв Bottom