Металци и стереотипи и предрасуди за металците

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
а бе кој си е металец знае како е да си таков, не значи дека секој ден се тепаш, се пијанчиш бла бла бла иначе баш е ок да си металец:baeh:
А кога си видел тепачка меѓу „металци“ ?? :)
Никогаш немам видено во живот тепачка меѓу „металци“

*во наводници е металци бидејќи не се металци , луѓе кој слушаат метал се.. металци звучи премногу индустриски :)

[zEUs];1957846 напиша:
Ја слушам метал а не сум некој металец а и не се облакам таке, и немам нишо против металците, познавам металци и не са некој ,,ненормални,, баш тија некако се подобри са подруштвени и сл... :toe:
Епа ако слушаш метал , без разлика на тоа дали ќе облечеш долг црн капут со пентаграм на врат или розево-бел DC блузон и бели фармерки , ако слушаш метал , „металец“ си:)

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Епа ако слушаш метал , без разлика на тоа дали ќе облечеш долг црн капут со пентаграм на врат или розево-бел DC блузон и бели фармерки , ако слушаш метал , „металец“ си:)
Eпа тоа ме прави мене некој ,,ненормален,, ...:toe:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Беше на trubite to Death минатата година?
Не :)
Ако се случило такво нешто незнам , ама шознам , несекојдневна глетка ми е :toe:.
За разлика од raper4injata in the Ghetto , металците ми изгледаат како посмирени :)

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Ако се случило такво нешто незнам , ама шознам , несекојдневна глетка ми е :toe:.
За разлика од raper4injata in the Ghetto , металците ми изгледаат како посмирени :)
Дефинитивно се посмирени.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Ок тепачки има ама во вид на Шутка. Ќе пуштат некоја агресивна песна и мора да се ослободиш од негативните емоции и влагаш у шутка да се испразниш и затоа после ти изгледаат „посмирени“
А за тоа дека металците се наркомани, пијаници, глупи ова она е чиста глупост и глупава генерализација. Од секое социјално ниво има наркомани пијаници и така натаму. Единствен проблем со мене е што не можем да им го укопчам стилот на облекување. Слушам метал од шесто одд. ама никако да се облечем онака металски. Само у црно си се облакам :pipi:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Ок тепачки има ама во вид на Шутка. Ќе пуштат некоја агресивна песна и мора да се ослободиш од негативните емоции и влагаш у шутка да се испразниш и затоа после ти изгледаат „посмирени“
А за тоа дека металците се наркомани, пијаници, глупи ова она е чиста глупост и глупава генерализација. Од секое социјално ниво има наркомани пијаници и така натаму. Единствен проблем со мене е што не можем да им го укопчам стилот на облекување. Слушам метал од шесто одд. ама никако да се облечем онака металски. Само у црно си се облакам :pipi:
Шутката не е баш тепачка.. :)
Друштвена игра е : Бутни го другарчето ..
Wall of death ..... Е тоа е кршењето :)
Сепак закон ствари се и шутката и ѕидот на смртта , сам бираш дали ќе учевствуваш или ќе седиш на страна , тоа ги разликува од тепачките :)

U

UnholY

Гостин
Единствен проблем со мене е што не можем да им го укопчам стилот на облекување. Слушам метал од шесто одд. ама никако да се облечем онака металски. Само у црно си се облакам :pipi:
По милионити пат напоменувам дека стилот на облекување е индивидуален избор.

Единствената разлика во тоа дали ќе ја носиш облеката соодветна на музиката(во овој случај металот), или не, е во тоа шо кога си облечен во таква гардероба во очите на мнозинството си гледан како отпадок на општеството, а кога носиш гардероба по сопствен избор која не соодветствува со таквиот вид на музика, ретко и кој те забележува, пошто нели според некоја глупа концепција само така си интегриран во нормалната и морална граница.

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Си носам елек со прешивачи и си носам тесни панталони и ланец на нив (ама баш синџир) и бели високи патики... и се шуткам дур не паднам од умор на свирките (не бендови шо ми се свиѓаат се разбира) и сите ме глеаат ко наркоман ама кур ме боли... шо би промрчил лет3 (претпоставувам) така е не мора да се секираш шо мислат другите за тебе... ама сепак треба и еден олук да дигнеш... х)

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Си носам елек со прешивачи и си носам тесни панталони и ланец на нив (ама баш синџир) и бели високи патики... и се шуткам дур не паднам од умор на свирките (не бендови шо ми се свиѓаат се разбира) и сите ме глеаат ко наркоман ама кур ме боли... шо би промрчил лет3 (претпоставувам) така е не мора да се секираш шо мислат другите за тебе... ама сепак треба и еден олук да дигнеш... х)
Aбе треба не еден олук повеќе треба да се дигнат

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Абе неаме ќар сите ако зиаме така по еден олук... дај че се збереме сите заедно и че зееме еден подолг и ќе го сечеме х) ама онда кај наркомани и пијаници и се лошо уше и лопови ќе бидеме :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
8 декември 2008
Мислења
22
Поени од реакции
0
ehh

Незнам што е форава.. Одам у парк сите што до вчера шетаа миничи и штикли..оп.. преку ноќ металки станале.
Во Јбт отидов да видам што нови фаци има.. Цела прва - сите нови фаци емо, даркери и металци.
Корчагин - исто
Што се дешава? Дали сите што до вчера беа *крем де ла крем еурокрем* станаа металци??? Металот нов тренд?
Или неможат да ја најдат границата помеѓу емо и метал? :tapp:
pa i ti ne si se rodila metalka

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Абе неаме ќар сите ако зиаме така по еден олук... дај че се збереме сите заедно и че зееме еден подолг и ќе го сечеме х) ама онда кај наркомани и пијаници и се лошо уше и лопови ќе бидеме :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Aбе не крадеме позајмуваме на одолговлечено враќање:pos2::pos2::pos2::pos2:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Облека ко облека колку е важна толку и не е, се зависи од тоа каков впечаток сакаш да оставиш и како се гледаш себеси.
Роб Халфорд беше целиот у кожа а неколку години подоцна тоа се сметаше за геј (ок де во право испадна дека е работата)

Проблемот е што андерграундерите мислат дека се издвојуваат поради тоа што не се облекуваат по општествени стандарди, поради тоа што би биле како овци тоест "како сите". Но не се свесни со самиот факт што сите се облекуваат во црно и пуштаат иста долга коса пак се истите тие општествени овци...

Kajgana Shop

На врв Bottom