Металци и стереотипи и предрасуди за металците

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Си реков не коментирам на темава,ама не можам веќе да се воздржам.

Ова е пример дека металците се асални луѓе со свое јас.
Аман кој коментар,колку само нема врска,не е до музиката што ја слушаш,ни до стилот на облекување,туку се зависи од карактерот на човекот.Има мнооогу металци кои ни имаат свое јас,ни имаат цврст карактер а сепак слушаат метал и го негуваат стилот дупло повеќе од мене или било кој друг.
Аман не ги правете металциве ко да се најпаметни,ко само они да имаат свое јас и ко само они да имаат храброст да се спротивстават на толпа луѓе за сметка на своите ставови,како прво самите се одвојувате од другите па после кукате зошто има дискриминации,стереотипи и др...

И Лет3,ти ако си стар металец од на времето, не ти дава тоа никакво право другите да ги омаловажуваш и да тврдиш дека нема веќе металци/металки,дека денешните металци се вакви или онакви.
Не се мери по тоа кој колку време слуша метал,не се мери по ништо воопшто.
И не се само Џудас Прист,Моторхед и Сабат бендови што се вистински метал,има и многу нови бендови што свират метал и што се навистина за почит,ама не можат да успеат од таквите исфрустрирани стари "оригинал" металци.
Металот има повеќе правци и под-правци ако не си информиран.

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
И не се само Џудас Прист,Моторхед и Сабат бендови што се вистински метал,има и многу нови бендови што свират метал и што се навистина за почит,ама не можат да успеат од таквите исфрустрирани стари "оригинал" металци.
Бендовите си успеваат, тоа што тие `уриѓинал` металци си живеат во розов свет е сосема друга работа.

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Бендовите си успеваат, тоа што тие `уриѓинал` металци си живеат во розов свет е сосема друга работа.
Па и не е сосема друга работа,зошто тие “оригиналите“ одма ќе речат абе што знаат овие,вчера гитара у рука фатиле,сеа ќе се прават металци,а сево ова ќе го кажат на некој од младите (извинете на израз) шупаци и тие одма ќе се вовлечат во тој филм како тој бенд не чини затоа што така рекол некој “постар и поискусен металец“.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Си реков не коментирам на темава,ама не можам веќе да се воздржам.

Лет3,ти ако си стар металец од на времето, не ти дава тоа никакво право другите да ги омаловажуваш и да тврдиш дека нема веќе металци/металки,дека денешните металци се вакви или онакви.
Не се мери по тоа кој колку време слуша метал,не се мери по ништо воопшто.
Металот има повеќе правци и под-правци ако не си информиран.
Мало, металот не е мода па да речиш “лани бев металец (ка) а ова година е модерно да си Ипик (се враќаат во тренд 60 сетите) или ко шо велат некои “ме нервира многу излегоја металци зато јас не сум појќе“. То се детски муабети. Метал слушам од некоја 77-78 година и тоа друштво кое се оформи околу таја музика остана такво до некоја 92-93 компактно, верно на стилот и музиката се додека некаде тие години не почна да се осипува, 2-3 заминаа странство, останати се испоженивме, вработивме, си се посветивме на семејствата и мноогу поретко се гледаме заедно али и кога ќе си појдиме на гости си пуштаме метал еден кај друг или обавезно во разговорите ќе споменеме некоја тема околу музиката.
Затоа не зборувај за метал и што е тоа ако не си го загризла до коска (и притоа изгубила и некое забче) Метал како што реков беа Сабат, Џудас, Мејден, Мотохед... ова сега што се свири е некоја варијанта на метал али јас го отфрлам и не го слушам. Тоа можи си има некое свое име Дед, Спид, Треш, Свит, Гранџ, Диско... али то не е МЕТАЛ. И Никола Бадев и Елена Велевска свират НАРОДНА музика али Бадев ќе го слушнам и да ме разбудиш во 4 сабајле али Велевска ја гледам само на ТВ со МУТЕ на гласот. ( есега едната била ИЗВОРНА другра била НОВОКОМПОНОВАНА али двете се водат како НАРОДНИ музики)
Насловот на темата е МЕТАЛЦИ а не Спид Металци или Треш Металци или Дед металци....... така да јас зборувам од стајалиште на металец со 30 годишен стаж а ми враќаат дискуии деца кои лани биле едно а сега друго а по журки слушаат и пеат Јаневски и Цеца.

Немој молим те!

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Мало, металот не е мода па да речиш “лани бев металец (ка) а ова година е модерно да си Ипик (се враќаат во тренд 60 сетите) или ко шо велат некои “ме нервира многу излегоја металци зато јас не сум појќе“. То се детски муабети. Метал слушам од некоја 77-78 година и тоа друштво кое се оформи околу таја музика остана такво до некоја 92-93 компактно, верно на стилот и музиката се додека некаде тие години не почна да се осипува, 2-3 заминаа странство, останати се испоженивме, вработивме, си се посветивме на семејствата и мноогу поретко се гледаме заедно али и кога ќе си појдиме на гости си пуштаме метал еден кај друг или обавезно во разговорите ќе споменеме некоја тема околу музиката.
Затоа не зборувај за метал и што е тоа ако не си го загризла до коска (и притоа изгубила и некое забче) Метал како што реков беа Сабат, Џудас, Мејден, Мотохед... ова сега што се свири е некоја варијанта на метал али јас го отфрлам и не го слушам. Тоа можи си има некое свое име Дед, Спид, Треш, Свит, Гранџ, Диско... али то не е МЕТАЛ. И Никола Бадев и Елена Велевска свират НАРОДНА музика али Бадев ќе го слушнам и да ме разбудиш во 4 сабајле али Велевска ја гледам само на ТВ со МУТЕ на гласот. ( есега едната била ИЗВОРНА другра била НОВОКОМПОНОВАНА али двете се водат како НАРОДНИ музики)
Насловот на темата е МЕТАЛЦИ а не Спид Металци или Треш Металци или Дед металци....... така да јас зборувам од стајалиште на металец со 30 годишен стаж а ми враќаат дискуии деца кои лани биле едно а сега друго а по журки слушаат и пеат Јаневски и Цеца.

Немој молим те!
Јас мислам дека е време веќе некој на тебе и на твоите другари да ви даде некаква награда за најметалци у цел свет.
Не знам ни со кое лице се осмелив да те спомнам во пост ооо најголем металецу на сите времиња.
Уствари и тие другарите твои и не биле до тооолку металци,сепак ти си бил најголемиот,оној метал до коске,а другиве само го следеле твоето “движење“.
Аман те молим,ти и другарите додека сте дремипичеле слушајќи Прист,Моторхед и кој и да беа,други барем се труделе да направат нешто за развитокот на металот,со што и се создале правците и подправците.
Ти ако ги отфрлаш и ако не ги сметаш за метал не значи дека не се.Извини ама од кога треба тебе да те прашаме што е метал а што не(забраев од 77ма беше,ама ај нема веза)
Ај не туку соли памет.
И не ми треба твоја(ни пак од било кој друг) дозвола,ни па признание дали сум јас металка/турбофолкерка/раперка или не.
Сигурна сум дека и тебе никој не те крунисал за металец,ама сепак се правиш овде ко да си бог на металот.

А поентата на претходниот пост ми беше баш ова:

Метал слушам од некоја 77-78 година и тоа друштво кое се оформи околу таја музика остана такво до некоја 92-93 компактно, верно на стилот и музиката се додека некаде тие години не почна да се осипува, 2-3 заминаа странство, останати се испоженивме, вработивме, си се посветивме на семејствата и мноогу поретко се гледаме заедно али и кога ќе си појдиме на гости си пуштаме метал еден кај друг или обавезно во разговорите ќе споменеме некоја тема околу музиката.
си живеете во некој филм вие “стариве металци“ дека само вие сте металци и никој друг.
Голема работа ако ти слушаш метал уште од 77ма а другите почнале од 99та.
Досадни ти се приказниве како ти и твоите другари сте го “спасиле“ и сте “пролеале крв“ за металот “на времето“.

(рече позерката на форумов и си ја пушти паузираната песна од Цеца,надевајќи се дека утре ќе дојде нешто ново во мода,зошто модата наречена метал е веќе дел од нејзиното модно минато,wow)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Многу ми е убо кога со мојот пост ќе возбудам некое чупе.
Па види само, колку труд си вложила да ми одговориш, колку си се изнапишала, се од себе даде , ојде до максимум интелектуални сили да ми одговориш.
На страна на то што одговорот ти е празен и шуплив и се сведува на “Шо ми е гајле за ова шо ми е гајле за она, ако те видам со друга очите ќе ти ги ископам....“ али мора да ти се одаде признание ако не за умствен , тогаш барем за физички труд што толку си изнакуцала по тастатурата.

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Да и мене ми е мило некој друг кога ќе се потруди да се изнапише глупости со цел да ги воодушеви моите женски потреби,златен тој.Инаку сигурно знаеш што пот пролеав за да ти дадам достоен одговор на твоите интелектуални постови,и пак ќе речам,Лет3 ти навистина ја заслужуваш титулата Бог на металот и просветителот на затемнетите патишта(се разбира затемнети од глупавите нови металци кои всушност не се металци).
Фала,пријатно :)

U

UnholY

Гостин
Многу ми е убо кога со мојот пост ќе возбудам некое чупе.
Па види само, колку труд си вложила да ми одговориш, колку си се изнапишала, се од себе даде , ојде до максимум интелектуални сили да ми одговориш.
На страна на то што одговорот ти е празен и шуплив и се сведува на “Шо ми е гајле за ова шо ми е гајле за она, ако те видам со друга очите ќе ти ги ископам....“ али мора да ти се одаде признание ако не за умствен , тогаш барем за физички труд што толку си изнакуцала по тастатурата.
Абе будало една, со нискобуџетен мозок.
Кое чупе си го возбудил бе, девојчето те закопа, па пошто не знаеш како адекватно да реплицираш, ќе удриш некој ваков излишен коментар.
Нејзините максимални интелектуални сили се вон границите на твојот мозок, кој има големина на скапана слива, и не би можел да го протолкува тоа шо произлегува од нејзиниот мозок.
Нормално дека нејзиниот одговор за тебе ќе биде празен и шуплив пошто си ретардирана будала, со умствен развиток на најниско ниво, па тука водејќи безвезни дискусии, имаш тенденција да накачиш upper level.
Ама, очигледно дека нема да ти успее, пошто си ГЛУП.

И, за на крај, тебе морам да ти оддадам признае, за најретардиран морон.
А, да.
И признание, шо успеваш да бидеш толку ГЛУП.
Пошто ретко му успева на некој да стигне до волку глуп стадиум, колку и да сака.
Секоја ти чест, будало една ретардирана и глупа, психопатска.

Благодарам.

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Па и не е сосема друга работа,зошто тие “оригиналите“ одма ќе речат абе што знаат овие,вчера гитара у рука фатиле,сеа ќе се прават металци,а сево ова ќе го кажат на некој од младите (извинете на израз) шупаци и тие одма ќе се вовлечат во тој филм како тој бенд не чини затоа што така рекол некој “постар и поискусен металец“.
Ти сериозно можеш да сфатиш некој како Let 3? Нормално, не. Зашто тогаш мислење на некој таков човек да биде битно?! Ако некој `поискусен` металец со таков аргумент нападне бенд, јасно ти е колку е издржан коментарот.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Ти сериозно можеш да сфатиш некој како Let 3? Нормално, не. Зашто тогаш мислење на некој таков човек да биде битно?! Ако некој `поискусен` металец со таков аргумент нападне бенд, јасно ти е колку е издржан коментарот.

Во право е Desire...

Јас,ти, Desire и некои други можеби и нема да го сфатиме Let3 сериозно и само ќе му се изнасмееме било во лице било зад грб, но факт е дека ако Let3 отиде како стар металец и му го каже своето мислење и како тоа новите бендови се срање на некое дете што е почетник и се труди да навлезе во тие води несомнено Let3 ќе победи и за детето новиот бенд којшто до вчера му се свиѓал веќе нема да му се свиѓа затоа што нели богот на металот, стариот металец тоа му го кажал и рекол дека новите се ништо повеќе туку само едни обични позерчиња.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Абе будало една, со нискобуџетен мозок.
Кое чупе си го возбудил бе, девојчето те закопа, па пошто не знаеш како адекватно да реплицираш, ќе удриш некој ваков излишен коментар.
Нејзините максимални интелектуални сили се вон границите на твојот мозок, кој има големина на скапана слива, и не би можел да го протолкува тоа шо произлегува од нејзиниот мозок.
Нормално дека нејзиниот одговор за тебе ќе биде празен и шуплив пошто си ретардирана будала, со умствен развиток на најниско ниво, па тука водејќи безвезни дискусии, имаш тенденција да накачиш upper level.
Ама, очигледно дека нема да ти успее, пошто си ГЛУП.

И, за на крај, тебе морам да ти оддадам признае, за најретардиран морон.
А, да.
И признание, шо успеваш да бидеш толку ГЛУП.
Пошто ретко му успева на некој да стигне до волку глуп стадиум, колку и да сака.
Секоја ти чест, будало една ретардирана и глупа, психопатска.

Благодарам.
У бре ал се изљубомори бе овој оти со симпатијата му прам муабет.
Не биди бе толку емотивен... не чини за нерви ... чир... шеќер.. Ако сум ти гибнал во посакуваната, не беше намерно

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Во право е Desire...

Јас,ти, Desire и некои други можеби и нема да го сфатиме Let3 сериозно и само ќе му се изнасмееме било во лице било зад грб, но факт е дека ако Let3 отиде како стар металец и му го каже своето мислење и како тоа новите бендови се срање на некое дете што е почетник и се труди да навлезе во тие води несомнено Let3 ќе победи и за детето новиот бенд којшто до вчера му се свиѓал веќе нема да му се свиѓа затоа што нели богот на металот, стариот металец тоа му го кажал и рекол дека новите се ништо повеќе туку само едни обични позерчиња.
Јебига животот е суров, ако ви значи нештпо мислење на стар металец и неговите искуства. Али јас не велам дека е СРАЊЕ некои денешни “метал“ жанрови, јас едностано не ги сакам и не ги признавам за МЕТАЛ, тоа е нешто друго и поинаку. Ни едно од дечињата кои зујат наоколу овде нема да ми одземи ни миг од моето минато ниту моите мислења и сваќања околу музиките, секој сио има право на избор дури и кутриот Фантом Ох има право да тврди дека Кисс се метал бенд, значи НЕ МОРА да ги прифатите моите мислења или сугестии или критики, а ако тие ве вознемируваат тоа значи дека вербата во металот како и самото металство во вас е на стаклени нозе.

U

UnholY

Гостин
У бре ал се изљубомори бе овој оти со симпатијата му прам муабет.
Не биди бе толку емотивен... не чини за нерви ... чир... шеќер.. Ако сум ти гибнал во посакуваната, не беше намерно

Чисто информативно, не ми е симпатија, туку другарка.
Ако со овоа се обидуваш да докажеш дека имаш добра смисла за хумор, пак не успеа да направиш ништо.
Само си се покажа во вистинското светло, онаков каков шо стварно си.
БУДАЛА тешка.
И да знаеш, во иднина, дека ќе играм улога на правен застапник, откај другарка ми.
Чисто онака, за да си го ладам со тебе.
Пошто си многу глуп. Премногу.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Чисто информативно, не ми е симпатија, туку другарка.
Ако со овоа се обидуваш да докажеш дека имаш добра смисла за хумор, пак не успеа да направиш ништо.
Само си се покажа во вистинското светло, онаков каков шо стварно си.
БУДАЛА тешка.
И да знаеш, во иднина, дека ќе играм улога на правен застапник, откај другарка ми.
Чисто онака, за да си го ладам со тебе.
Пошто си многу глуп. Премногу.
Јас немам добра смисла за хумор, јас имам ОДЛИЧНА смисла за хумор, самиот факт дека на моите најосновни финти ти збеснуваш, фрлаш пења од устата и зававиваш во немоќ е доказ дека интелектуално сум далеку далеку... далеку над тебе.
Јас секогаш сум во вистинското светло, то сум што сум, тебе можеби ти треба различни светла, едно за на школо кај учителката едно за дома едно за симпатијата... мене не , јас ги надраснав тие тривијалности, неам бе време да се занимавам со глупости од типот “лажно светло - вистинско ветло“
Ко спомена веќе дека си правен застапник, да те прашам, еден мој другар има мака со кирија од деловен простор, него пред рок го исфрлија од таму та дури и му задржаа дел од инвентарот, па дали би се нафатил правно да го застапуваш и колку пари би барал.

А да ... фала и ти си глуп

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Во право е Desire...

Сепак, бројот на оние кои ќе му поверуваат на Let3 (и сличните нему) е многу помал од оние кои ќе си го слушаат она што сакаат да го слушаат и дури и да се деца кои се неупатени во жанрот, кога-тогаш ќе сфатат дека е во најмала рака глупаво да отфрлаш изведувач/група само затоа што се млади луѓе.

Kajgana Shop

На врв Bottom