Металци и стереотипи и предрасуди за металците

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Незнам што е форава.. Одам у парк сите што до вчера шетаа миничи и штикли..оп.. преку ноќ металки станале.
Во Јбт отидов да видам што нови фаци има.. Цела прва - сите нови фаци емо, даркери и металци.
Корчагин - исто
Што се дешава? Дали сите што до вчера беа *крем де ла крем еурокрем* станаа металци??? Металот нов тренд?
Или неможат да ја најдат границата помеѓу емо и метал? :tapp:

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Maybe. Некои им е само за изглед, некои начин на живеење.

Јас не се облекувам така, а слушам метал. Релативна работа е тоа.

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Tie takvite "novi metalci" se povremeni. Za brzo vreme ne ke moze da im se najde traga od metal vo niv. Si pravat samo filmovi, koi traat dosta kratko i na kraj poftorno se vracaat na ona starot - turbo folk ili ne znam sto.

+ toa mislam deka temata ti e promasena. Ne vredi da se rasprava za takvite luge.
Ako sakaat da bidat metalci, togas toa treba da go iskazat a ne da go maskiraat.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Ме нервира што некои металот и рокот го сметаат за тренд и за мода па се облекуваат така затоа што мислат дека е кул.

Мода во парис-рок е музика стилот е само пропратна работа со музиката, кога си тинејџер многу работи ти се нејасни па правиш како шо прават сите.

Symbolic Art

Метал Џумбушлија!
Член од
28 јануари 2007
Мислења
192
Поени од реакции
23
Незнам што е форава.. Одам у парк сите што до вчера шетаа миничи и штикли..оп.. преку ноќ металки станале.
Во Јбт отидов да видам што нови фаци има.. Цела прва - сите нови фаци емо, даркери и металци.
Корчагин - исто
Што се дешава? Дали сите што до вчера беа *крем де ла крем еурокрем* станаа металци??? Металот нов тренд?
Или неможат да ја најдат границата помеѓу емо и метал? :tapp:
А шо уствари ти се роди металка?????

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
види мајката...
абе ќе помине и тоа
ја метал слушам уше као копиљ у трето одд. па до сеа не сум имал на мене ама баш нишо металско ни долга коса ни нитнарки ништо...
него...мене ми се свиѓат металки у минич хехехе

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
А шо уствари ти се роди металка?????
Ја не сум металка.. Не слушам метал, никогаш не сум ни помислила на тоа, а и никаде во мојот пост не пишав такво нешто. Едноставно металот станува тренд, а мислам дека андерграундот треба засекогаш тоа и да остане. Не е се за сите..

Yan Gillan

Iron Maiden - my religion
Член од
12 мај 2006
Мислења
642
Поени од реакции
19
tacno

Ja slusam metal od koa znam za muzika a nikogas do sea ne sum nosel dolga kosa(naprotiv imam sosema kratka).
Nikogas ne sum nosel metalski farmerici i cizmi.
E dobro nekogas sum oblekol iron maiden maica ama toa e retko

Symbolic Art

Метал Џумбушлија!
Член од
28 јануари 2007
Мислења
192
Поени од реакции
23
Па јас знам луѓе што биле металци по петнаесет години, свиреле по групи, издавале албуми, тепале по рок фестови, и после ишишале коси, се вработиле и многу многу не се замарале со метал. Шо се они? Вистински андерграунд или позери? Се релативно..... и секој има право да експериментира со вкусови, имиџ, ставови и идеологии со цел да се пронајде себеси и да види што му одговара, а најдобар период за тоа е средно така да не суди. Некој од тие наводно инстант металци може утре да ти испадне најдобар другар или нешто друго....

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Исто ко што сите беа рапери пред некоја година.

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Нема веза тоа кој кога станал металац, можи доттогаш не бил запознает со таа музика, али не ги викам металци јас оние шо појма немат од ниту еден бенд а и глеаш коси до гз веке.за брзо ке им се смачи ним тоа срање.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Јас реков еднаш ќе кажам пак-ове се случува откако тоше ја пееше натинг елс метрс од металика на концерт, тогаш се кремците одлучија дека чим тоше пее тогаш мора да е кул да си металец.

Што е ногу погрешно,биди тоа што си а не да следиш трендови. Заради оваа причина гледам многу металци со кратки коси за да не ги поистиветуваат со ваквите горенаведени.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Мислам дека burn84 најдобро ја разбра темава..
Баш зборам за *металци* ако може така да се наречат, што слушаат метал само ради тоа што им личи интересно и онака у мода.. Зашто ги има таквите толку во последно време?

Па јас знам луѓе што биле металци по петнаесет години, свиреле по групи, издавале албуми, тепале по рок фестови, и после ишишале коси, се вработиле и многу многу не се замарале со метал. Шо се они? Вистински андерграунд или позери? Се релативно..... и секој има право да експериментира со вкусови, имиџ, ставови и идеологии со цел да се пронајде себеси и да види што му одговара, а најдобар период за тоа е средно така да не суди. Некој од тие наводно инстант металци може утре да ти испадне најдобар другар или нешто друго....
Тоа за луге што биле ко помлади металци сега не се.. Тоа е друго.. Сепак живот, работа.. Не ти дозволуваат тие работи да вртиш трендови. Зборам конкретно за младината, за клинците.. А тие инстант металци ги иам милион околу мене, но со самото тоа што се прават нешто што не се.. Немаат многу шанси ни во листа на пријатели да влезат, а камоли во најдобри другари.. Само познаници се за мене. Сепак треба да имаш вкус, стил и да ги браниш твојте интереси.. А не да ги следиш туѓите од проста причина што *така треба*

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Мислам дека burn84 најдобро ја разбра темава..
Баш зборам за *металци* ако може така да се наречат, што слушаат метал само ради тоа што им личи интересно и онака у мода.. Зашто ги има таквите толку во последно време?
Зашто произволно (да не речам на random) се бира што ќе е во мода.

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
не бе, :) има и панкери, скинери доста многу :)

Kajgana Shop

На врв Bottom