Па и ја на 50 години да сум на trt i ghg ќе се осеќам мн подобро него колку што сум се осеќал на 20 години, rogan друже верувај не ти е за добивање на информаци во врска со здравје и вежбање посебно.Прегледај го приврзокот 282028
Автоматски споено мислење:
Најголем показател дека нешто ви недостига во исхраната и не е како што треба е тоа што најголемите хејтери и тие што учествуваат во темава се Вегани.
Зошто е потребата толку да се докажувате ако диетата ви ги задоволува потребите. Ова е тема за Карнивори не за Вегани потребата да се докажувате ви е како утеха и рефлекција дека сте на права диета кога длабоко во себе имате сомнежи. Joe Rogan се осеќа посреќно и балансирано на оваа диета кој има право тука да го контрира тоа, никаква наука, хјемија или теорија не знае повеќе од нашето тело и природа за тоа што е најдобро за нас.
Многу бргу еволуираше за да јаде месо на скара....си чул ли заСте му се закачиле на човекот колку сере, а вие веганите од нужник не искачате. Тоа ви докажува колку ненормални и неизбалансирани се и двете диети. И дека човекот треба да јаде све
Brao be Ron, se znaes, mnogu te biva.Сте му се закачиле на човекот колку сере, а вие веганите од нужник не искачате. Тоа ви докажува колку ненормални и неизбалансирани се и двете диети. И дека човекот треба да јаде све
moze sektashi bile.Скоро правев муабет со еден уметник...ексцентрик тежок, се има бавено и со археологија десетина години. По негово тврдење, гробови стари над 1000 год. што откопувале внатре не наоѓале остатоци од месо, тук храната што ја оставале у гроб "да им се најде" била скоро без исклучок вегетаријанска. Баш ме интересира некој што е експерт од ова подрачје негово мислење.
Лмао како шо НЕ се уништи темата за вегани со другите. :рОва е тема за Карнивори не за Вегани
Мене уште повеќе ме интересира какви се тие јаболки, зелки или кромиди што биле откопани од гробовите после 1000 години. Дали може да им се екстрахира делот од ДНК-то задолжен за распаѓање, да им се стави прво на глувци а после на луѓе, па на раат да можам да го гледам Светското Фудбал Боливија 2116-та.Скоро правев муабет со еден уметник...ексцентрик тежок, се има бавено и со археологија десетина години. По негово тврдење, гробови стари над 1000 год. што откопувале внатре не наоѓале остатоци од месо, тук храната што ја оставале у гроб "да им се најде" била скоро без исклучок вегетаријанска. Баш ме интересира некој што е експерт од ова подрачје негово мислење.
Нејасен ти е постов, не сум сигурен дека го разбирам.Мене уште повеќе ме интересира какви се тие јаболки, зелки или кромиди што биле откопани од гробовите после 1000 години. Дали може да им се екстрахира делот од ДНК-то задолжен за распаѓање, да им се стави прво на глувци а после на луѓе, па на раат да можам да го гледам Светското Фудбал Боливија 2116-та.
Зборува за органските материи кои имаат Х време на распаѓање. После за менување на ДНК кодот (тестирање на глувци) и барањето на "тревката на бесмртноста". Ако добро го разбрав (ироничен е).Нејасен ти е постов, не сум сигурен дека го разбирам.
Да се самоцитирамМногу бргу еволуираше за да јаде месо на скара....си чул ли за
.CMAH - Wikipedia
en.wikipedia.org
Cytidine monophospho-N-acetylneuraminic acid hydroxylase (Cmah) is an enzyme that is encoded by the CMAH gene.[4][5][6] In most mammals, the enzyme hydroxylates N-acetylneuraminic acid (Neu5Ac), producing N-glycolylneuraminic acid (Neu5Gc).[5] Neu5Ac and Neu5Gc are mammalian cell surface proteins that are part of the sialic acid family.[7] The CMAH equivalent in humans is a pseudogene (CMAHP);[8] there is no detectable Neu5Gc in normal human tissue.[5] This deficiency has a number of proposed effects on humans, including increased brain growth and improved self-recognition by the human immune system.[9][10] Incorporation of Neu5Gc from red meat and dairy into human tissues has been linked to chronic disease, including type-2 diabetes and chronic inflammation.[11][12]....
Ja како археолог можам да ти кажам дека ова тврдење е грешно. Во гробовите најмногу се ставаат садови наменети за течности (читај алкохол). Конкретно во гробовите незнам за оставање на храна, ама околу гробовите не само што се оставала туку и според традициите кои што се останати до ден денес (дача) таму живите правеле гозби во чест на починатите и претежно имаме животински коски. За храна од растително потекло знам само за анализи на керамички садови од ран среден век каде што е откриено дека претежно во гробовите се ставала керамика што ја користеле за приготвување на каши од житарици.Скоро правев муабет со еден уметник...ексцентрик тежок, се има бавено и со археологија десетина години. По негово тврдење, гробови стари над 1000 год. што откопувале внатре не наоѓале остатоци од месо, тук храната што ја оставале у гроб "да им се најде" била скоро без исклучок вегетаријанска. Баш ме интересира некој што е експерт од ова подрачје негово мислење.
Храната од растително потекло и воопшто растенијата и те како можат да се задржат. Во земјата или пак по артефактите се задржуваат многу, многу информации. Благодарение на археоботаничките анализи возможно е да се регистрираат овие информации и во зависност од ситуацијата да се реконструира, какви растенија се користеле, дали постоеле некакви понакви видови, целосна реконструкција на вегетацијата. Ако се јагленисани на пример макроостатоците од плодови или растенија- семки тогаш можеме да датираме и да идентификуваме растенија со старост илјадници години. Фитолитите кои што представуваат микроскопски тела од растенијата кои се впиваат преку водата во палеослоевите исто така носат информации за растенијата(структурата на стеблото) и ако најдиш добар конзервиран слој без интрузии тогаш можеш да дознаеш многу работи. Само за пример минатата година имавме ископувања во Охрид каде што правевме геолошки сонди во близина на езерото на еден праисториски локалитет. Во слоевите наидовме на органска материја со дебелина од околу 20 цм а во неа дрво, семки( житни култури но исто така маслинки, грозје).Мене уште повеќе ме интересира какви се тие јаболки, зелки или кромиди што биле откопани од гробовите после 1000 години. Дали може да им се екстрахира делот од ДНК-то задолжен за распаѓање, да им се стави прво на глувци а после на луѓе, па на раат да можам да го гледам Светското Фудбал Боливија 2116-та.
Претпоставував, факт е дека во неразвиени средини и технолошки заостанати најефикасен начин за прехранување е користење на месо.Ja како археолог можам да ти кажам дека ова тврдење е грешно. Во гробовите најмногу се ставаат садови наменети за течности (читај алкохол). Конкретно во гробовите незнам за оставање на храна, ама околу гробовите не само што се оставала туку и според традициите кои што се останати до ден денес (дача) таму живите правеле гозби во чест на починатите и претежно имаме животински коски. За храна од растително потекло знам само за анализи на керамички садови од ран среден век каде што е откриено дека претежно во гробовите се ставала керамика што ја користеле за приготвување на каши од житарици.
Храната од растително потекло и воопшто растенијата и те како можат да се задржат. Во земјата или пак по артефактите се задржуваат многу, многу информации. Благодарение на археоботаничките анализи возможно е да се регистрираат овие информации и во зависност од ситуацијата да се реконструира, какви растенија се користеле, дали постоеле некакви понакви видови, целосна реконструкција на вегетацијата. Ако се јагленисани на пример макроостатоците од плодови или растенија- семки тогаш можеме да датираме и да идентификуваме растенија со старост илјадници години. Фитолитите кои што представуваат микроскопски тела од растенијата кои се впиваат преку водата во палеослоевите исто така носат информации за растенијата(структурата на стеблото) и ако најдиш добар конзервиран слој без интрузии тогаш можеш да дознаеш многу работи. Само за пример минатата година имавме ископувања во Охрид каде што правевме геолошки сонди во близина на езерото на еден праисториски локалитет. Во слоевите наидовме на органска материја со дебелина од околу 20 цм а во неа дрво, семки( житни култури но исто така маслинки, грозје).
Што се однесува до животинските остатоци, не само што јаделе храна од животинско потекло, туку и биле гурмани, и знаеле како да ја припремаат храната. Пр. минатата година се правеа анализи на тави од една палафитна населба кај Струга кои во литературата се идентификувани како тави за печена риба. Со анализите што ги правевме се откри дека иако палафитна населба, рибата не претставувала еден од клучните продукти во исхраната туку дека во тие огромни тави се правело говедско и свинско месо. Дополнително се најдени фитолити на треви кои биле користени во припремањето на месото.