Менструација

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
Дркајте, имајте секс ќе се намалат болките. (извинете, што морав овака да се изразам).

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Што знам, вие си знаете најубоо.
Може кај некои делува, плус викаат после пораѓај ќе исчезнат болките, и ене ја мајка ми сега на 40 и кусур години се витка од болки исто ко и секогаш.:)

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Може кај некои делува, плус викаат после пораѓај ќе исчезнат болките, и ене ја мајка ми сега на 40 и кусур години се витка од болки исто ко и секогаш.:)
Ме испоразочара сега :nesum:...
Јас цело време се тешев со тоа дека после пороѓај ќе ми поминат болките, а имало и вакви случаи :icon_frow.
Инаку, кога сме веќе кај муабет болки при циклус, да напомнам дека додека одев на јога (период од 10 месеци) воопшто не почувствував никаква болка при циклус и не испив ниту едно апче, а пред и потоа не беше возможно циклус да помине без апчиња. Пошто ја приметив разликата го прашав и инструкторот по јога и он ми потврди дека кај некои жени јогата може да придонесе за елиминирање на болките, ама ако практицираш редовно.

Член од
8 јули 2006
Мислења
54
Поени од реакции
30
Koga treba da dobijam sum tempirana bomba, 2-3 dena pred da dobijam termit sum za blago, jadam sve blago a osobeno cokoladno pred mene, nervozna sum nenormalno mnogu , a koga kje dobijam toa se bolki nevdeni, i obilen ciklus. Abe milina e da si zena:( Strasno nesto. Bas sega mi zavrsi i sum happy, do naredniot mesec. Aman vekje so tie denovi, smrt mi se!!!!!!!:nerv:

*OSS*

Commentless.
Член од
13 мај 2007
Мислења
818
Поени од реакции
43
уффф вчеа добив, и тоа на работа, добро беше што се напив апче пред да одам иначе незнам како ќе издржев, ќе требаше да се расправам со газдарицава, кој ќе ја слушеше...
сега стомак ме болиииии ладно ми е пијам чај уфффф како ќе одам на работа :nesvest: ооооо :(

Smasher

Професионален молер
Член од
27 јуни 2007
Мислења
811
Поени од реакции
9
Прво да не испопаѓаш ти од паника, па она таква-никаква да треба да ти помага тебе :helou:. Пошто, од сопствено искуство, може да ти изгледа пострашно од обични денови.
Зависи до колкав степен и` се болките, со колкав интензитет и колку време траат.
Јас понекогаш имам страшни болки и изглеам страшно :smile2:. Или во превод:многу сум бледа, не можам да стојам, претам во кревет, а понекогаш боли до тој степен што почнуваш да плачеш.
Во ваква состојба можеш да исплашиш некого, посебно претставник на машкиот пол што не знае каква болка е тоа.

Во овој случај може он може да ми помогне со тоа што ќе ми даде апче против менструални болки и топол чај од нане и ќе ме ушушка убаво со кебе..., а откога ќе се потсмирам малку може и да ме гушне. :wink:

Се надевам не те исплашив со деталниов опис :smir:!
Благодарам за советот.
Не се исплашив од описот на таквите денови на партнерката, затоа што тоа е составен дел од животот. :)

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Благодарам за советот.
Не се исплашив од описот на таквите денови на партнерката, затоа што тоа е составен дел од животот. :)
Во секое време :wink1:.
Спреми се психички пред настанот :potsmev:. А да, и физички, за побрзо да се донесе чајот.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Abe ja ovoj mesec pred da dobijam se skapaf od placenje a POIM SI NEAM ZASTO.. :S Ama kolku gadno me bolese prvite dva dena NE E NORMALNO.. Ok sekad boli ama ova bese NEPODNOSLIVO.. Znam samo deka ednas me ima tolku mn boleno so bukvalno pocnav da HALUCINIRAM :S Gadna rabota.. Ama i so nea i bez nea ne cini jebote :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Mене обично ми трае 3 до 5 дена а стомак ме боли само првиот ден.Ми викаат дека кратко ми трае и не ме боли бидејќи спортувам(барем така ми викаат).

Smasher

Професионален молер
Член од
27 јуни 2007
Мислења
811
Поени од реакции
9
Во секое време :wink1:.
Спреми се психички пред настанот :potsmev:. А да, и физички, за побрзо да се донесе чајот.
За вежбање се вежбам стандардно, за чај чајџилница ќе отворам ако треба :pos: може и бизнисот ќе ми тргне на арно :wink:, како што воочив од другиве постови паметно е и да се има и нешто благо при рака... Психички сум спремен за се во секое време, значи се е ок. :)

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
mene pa mi trae 3 dena taka nesto i nikogas ne me boli stomak...retko ponekogas.... i eve denes mi dojde tocno na denot koga mi dojde prethodniot mesec....:) a inace ili mi ide porano ili mi kasni... lele koj ke gi istrpi ovie 3 dena bljak

Slatka mala

*** unique ***
Член од
10 јули 2007
Мислења
652
Поени од реакции
2
Во последно време редовно ми доаѓа на 28 дена.
Два дена пред да добијам сум многу нервозна, јадам како луда и имам неиздржливи болки во половината. Многу се лоши, каква положба и да завземам пак ме боли, неможам ни да седам ни да лежам.
А кога веќе ќе добијам, ми трае 5-6 дена и тогаш болките постојат, но само во првите 2 дена.
Пијам кетонал и освен тоа ништо друго не ми помага. Ужас. Не заради друго, заради болките.

Kajgana Shop

На врв Bottom