Меланхолични песни

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Еве уште нешто од бившите простори.... Песнава те внесува во филм онака максимално, посебно ако ја слушаш со дожд во позадина.:pipi:

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.920
Поени од реакции
11.297
Секогаш сум ја сметал меланхолијата за најголема уметничка вредност, тагата, горчливото чувство и страдањето мора да се најдлабоките човечки емоции. Реално, од радост и среќа кој би се инспирал да направи некое големо дело? Што ќе допре до него да го придвижи за воопшто да направи нешто, кога си таму горе се е розево и не ти треба ништо, кога си доле работата станува пожива, кога си доле мотивацијата го добива својот полн ефект, до индивидуалецот е дали овие работи ќе го кренат горе (бар за момент) или ќе го докусурат.

Да не го тупам многу:

Не смее да помине темава без песна од My Dying Bride, особено без ова мало ремек дело

My Dying Bride - For My Fallen Angel

Една од омилените од Dream Theater

Dream Theater - Space Dye West

Исто една поомилена

Block Out - Trenje

Малку постарите сигурно се сеќаваат на одјавната шпица на МТВ со пингвините, мелахнолично ми најавуваше како дете, крај на програмата и време за спиење :)

Jean Michel Jarre - Oxygen 4

Крајот на Скарфејс, по падот на Тони иде нумерава, што ја прави сцената уште потешка

Giorgio Moroder - Tony's Theme

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
@AceCaleb еј кога те прочитав ми текна на бендов Dead Can Dance не се комерцијални, али имаат страшно добра музика dark wave, меланхолија со стил...
Ќе стаам една песничка од најновиот им албум, а ти ако си љубител на ваква музика прегледај ги мислам оти ќе ти се свиџаат :D

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
А вреди и други песни од Cascadeur да се слушнат (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom