R
Roten 96
Гостин
Има ли некој што е на стоматологија студент во Штип....од 3-та година па нагоре...итно ми е...ако има нека пиши пп...
Прв пат слушам за приемни испити, колку што знам нема такво нешто. Вонредни не одат на предавања и вежби, директ на испит.Дали знае некој кои предмети се полагаат за приемен испит за ФИЗИОТЕРАПЕВТИ на УГД во Штип и дали мора да се оди на вежби за ВОНРЕДНИ студенти?
Не, не се полага приемен.Vo red, ne znaev. Prvo barav na sajtot na UGD, konkretno za medicinski fakultet, nasoka Fizioterapevti dali mora da se polaga priemen ispit, bidejki imam tehnicki fakultet zavrseno koj ne e srodna nauka so medicinata, pa mislev deka moram da polaga primen ispit. Ama ne poznavam nekoj koj lani se zapisal na ovaa nasoka za da go prasam. Znaci ne se polaga priemen?
... испомешавте терминологија, физиотерапевти се медицински лица (здравствени работници) со завршено средно медицинско образование насока - физиотерапевти, кои можат понатака да ја надоградат својата физиотерапевтска пракса со повисок степен факултет за физиотерапевти, со новите регулативи (со што убедливо се уништува стручното медицинско средно образование), може било кој со било какво завршено средно образование, а да не е медицинско да се запише на факултет за медицинска сестра, факултет за лаборант, факултет за рентгенолошки техничар како и факултет за физиотерапевти.Vo red, ne znaev. Prvo barav na sajtot na UGD, konkretno za medicinski fakultet, nasoka Fizioterapevti dali mora da se polaga priemen ispit, bidejki imam tehnicki fakultet zavrseno koj ne e srodna nauka so medicinata, pa mislev deka moram da polaga primen ispit. Ama ne poznavam nekoj koj lani se zapisal na ovaa nasoka za da go prasam. Znaci ne se polaga priemen?
...тука државата треба да реагира, медицината не е ,,вонредна,, било тоа да е факултет за среднисти медицинари, а најмалку за новите доктори, кој знае колку вработени медицински кадри се здобиле со новите уверенија и дипломи додека им тече работниот стаж, впрочем видовме и новото збиднување да сите студенти на правен факултет од 2015 навака генерации во Универзитетот за Југоисточна Европа со само три годии студии си добиле звање и завршиле правен факултет, станувајќи правници, па си полагале крајниот правосуден испит, а не дека предвремено пред дипломирање полагале правосуден испит (синот на Талат Џ.), сите генерации (околу500 правници) завршиле само со 3 години правен факултет, за разлика од другите правни факултети со 4 години, па и се вработиле со такви ,,неисправни дипломи", ама нема никој храброст тоа јавно да го каже, нит јавните институции обвинителство, Министерство за правда, нит новинари, нит универзитетски професори, нит комисијата за организиран криминал и корупција.Вонредни не одат на предавања и вежби, директ на испит.
Како ќе бидеш вонреден студент на медицинска гранка, кога мора задолжително да се оди на вежби скоро секој ден?Дали знае некој кои предмети се полагаат за приемен испит за ФИЗИОТЕРАПЕВТИ на УГД во Штип и дали мора да се оди на вежби за ВОНРЕДНИ студенти?
На економски и правен може така е, "медицинарите" мораат да присуствуват на вежби.Вонредни не одат на предавања и вежби, директ на испит.
...неспоредливо за „редовно“ GavolRulz е доктор стоматолог завршен стоматолошки факултет, високо образование, додека физиотерапевт е среднист со завршено средно медицинско образование насока физиотерапевт кој е редовен за време на средно образование, а „факултетот“ за среднисти е само надградба на нивната пракса (а не теорија што важи за високо образование) што ете може да биде „вонредно“ сметајќи дека веќе работат како физотерапевти среднисти, а продолжуваат за време на работа со доедуцирање „вонредно“.
Правиш еднаш и си веќе експерт за то. Не е тоа астро-физика!Dali nekoj znae kajnas dali ima da se nabavi od tie kako alatki za vezbanje na tehnika na sienje, ili so gi vikaat Suture Practice Kits?