Медицински и стоматолошки факултет

Член од
12 април 2012
Мислења
23
Поени од реакции
2
Барам цимерка од стоматологија или општа медицина во досега невселен двособен стан кај Веро Џамбо од 1 септември,станот е на 3 кат со лифт и сопствено парно.Контакт: 072 225 203

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
Сакам да прашам нешто.

Титулата Докор по Општа Медицина како се стекнува?
Со средно или со факултет?

Ако може малку повеќе информации.
хахахаххаха колку неписмени и неупатени луѓе има во државава за таа диплома треба мака мака мака мака голема мака не паѓа од небо :facepalm:

Член од
6 јануари 2009
Мислења
511
Поени од реакции
72
Дали струката за физиотерапевт е висока школа,или редовна струка на факултет? мислам за овој факултет во Скопје што е?

Член од
5 декември 2012
Мислења
36
Поени од реакции
16
Дали ако немам полагано матура биологија,хемија и тоа остало што треба можам да се запишам на физиотерапија,имам слушнато дека се кратат бодови или воопшто неможе?

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Дали струката за физиотерапевт е висока школа,или редовна струка на факултет? мислам за овој факултет во Скопје што е?
Редовна струка е.

Член од
24 јули 2014
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ќе може некој да ми каже дали има приемен испит по биологија на Стоматолошки факултет ? :)

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Да прашам дали ми требаат некој плус документи за запишување како Хрват и дали потврдата за државјанство треба да биде најнова(мојата е од 2011), дали е проблем што на сведителствата од средно ми пишува дека сум државјанин на Р.М. и дали има посебни квоти за посебни државјани или постои квота странци
Фала

G__

Член од
11 август 2014
Мислења
2
Поени од реакции
0
Значи вака, сега ќе треба да запишам прва година на факултет, па ако има овде некој што студира физеотерапија или ренгенологија на УГД нека ми каже што е подобро да изберам? И плус како е со предавања и сл.?

Член од
29 август 2012
Мислења
85
Поени од реакции
18
Значи не можев да најдам посоодветна тема за моево прашање, кое сепак не е баш лесно, затоа и пишувам овде, а тоа е дали некој што завршил од постарите генерации стоматологија го користел учебникот
Морфологија на заби од проф. др. Димитар Железаров ? Учебникот е мн стар а ми е потребен и неможам да го најдам нигде. Затоа ако некој го има а не му треба, да ми го продаде. Ќе си го платам не е проблем или евентуално да го исфотокопирам :( (ласт хоуп)

Член од
3 октомври 2014
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво на сите,
Прва година сум на општа медицина и ме интересира доколку некој може да ми објасни како испрашуваат анатомија на прв колоквиум или што најмногу, а исто и миф и мед психологија, какви се тестовите, прашањата итн..
Ви благодарам.

Член од
5 септември 2010
Мислења
37
Поени од реакции
31
Дали некој знае во Македонија дали постои продавница каде што би можел да купам скелет ?

UniqueM

dreamer
Член од
30 јули 2014
Мислења
71
Поени од реакции
20
Дали некој знае во Македонија дали постои продавница каде што би можел да купам скелет ?
Сега ако размислуваш за тоа каде и како да купиш скелет за 2-3 години тоа ќе ти биде најсмешната помисла...немаш потреба од дополнително финансиско оптоварување...побарај од постари генерација да најдеш коски...

Член од
16 ноември 2014
Мислења
3
Поени од реакции
0
Здраво.Сакам да прашам нешто за медицинскиот факултет во Тетово.Дали конкуренцијата е голема за запишување на тој факултет?Дали може само 1 семестар од првата година да се студира таму и потоа да се префрли во факултетот во Скопје?Дали на префрлувањето имаат значење оценките од средно или само факултет? 100% ли е загарантирано префрлувањето?

Член од
9 август 2014
Мислења
538
Поени од реакции
1.810
Чисто информативно:колкави знаат да бидат книгите на медицина во прва година? Бидејќи слушам дека со колоквиумите било доста олеснето.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom