Маџирмаалци не ги даваат колибите за облакодери

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Член од
14 август 2006
Мислења
45.308
Поени од реакции
84.453
Горди се што живеат во шупи, иако им нудат прилично луксузни станови. FAIL!
Абе ненормални, шо да ти кажувам...
Наместо да си се начукаат мераклиски ко сардини, како што напраија дебармаалци. Па секој што е над трети спрат да мора мотор за тегнење вода нагоре, да има у ве-цето, па симпатични паркинг места....
Ех, едноставно не можам да набројам од какви се поволности се лишуваат овие неразбрани маалци.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Дедо ми и баба ми живеат во ова маало, сега ќе пробам да објаснам како стојат работите. Ниту една понуда не е дојдена на нивна а ни на повеќето врати, проблемот е во 15-20 главучи кој изградија огромни куќи ака вили на кеј а и раштркани низ цело маало од по 4 спрата кој реално нема да прифатат никаква понуда пошо тие дивоградби ги изградија под матни услови во последниве 10 15 па и 20 години и којзнае колку пари украле за истите да ги изградат. Овие 15-20 главучи имаат поддршка од уште 15-20 стари маџирмаалски главучи кој се себични и мора да ги има и такви. Вреѓајте колку сакате но разберете дека од горе ги држат работите и се спрема опасно перење пари во врска со овој проблем. А да, од стара архитектура нема останато ништо освен 2 3 куќи кој се пред распаѓање така да муабетот за некаква автентичност одамна не поминува.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Во Велес во центарот веќе никнаа 2-3 нови згради на места кои порано имаше куќи, нормално инвеститорите што ги градат зградите им дадоа по 2 стана дури и деловен простор на некои ако не се лажам. И да ионака куќите не беа како што треба вака барем си имаат одлично среден стан, а и центарот заличе малку од малку наместо несредени фасади сега има добри градби.

Ако јас се прашувам би ја дал куќата за 2-3 стана кои можам и да ги продадам и пак да направам куќа :D
Да ама во центар на скопје им нудат смешни суми на пари за плацот, Ако во припор се продава по 1000 евра за квадрат тогаш во центарот на ск би требало да биде минимум по 3000 евра,епа не пијат навта ниту оние кој што живеат во колиби.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
ДА ЦИТРО ДАААААААААААААААААА
Така налути се, кажи а ? 25 евричи од квадрат кај сок банка, па пази молимте и кој го купи тоа место.тогашниот директор на стокови резерви.
Ама ови Скопски деца се ( не покондурчени ) па на “инвеститорот’“ ке му земат колку што навистина им вреди местото,јас да сум на нивно место стан плус по 3000 евра од квадрат ке си барам,кој ги ебе тие што сакаат да градат мене толку ми вреди местото.
другар премногу си оптоварен со политика и те приметувам за секој пост мешаш политика. Да те потсетам плацот спроти НБРМ се продаде на тендер,а оној кај што е денешен рамстор во времето на СМРДСМ, СДСФиром или СДСС се продаде во четири очи за 10 евра квадрат со простени комуналии од 2-3 милиони евра. Така да не лупетај и не ми мешај Маџир Маало со политики и не знам што. Што к има врска Веро центар со овој текст?

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
ДОБРО,не ми е јасно што сакаат ове маџирмалци ? 1000 евра квадрат земја ли, куќите трошни по милион евра ли да им ги откупат ? Се повикуваат на некаква традиција и демек архитектурна вредност,а реално нема ни 5 % од куќите кои имаат архитектонска вредност и кои се заштитени од закон.. во центар на Скопје Маџир маало буквално личи како турска касаба,наместо тој предел да се урбанизира со модерни облакодери или други објекти кои му доликуваат на една метропола.. Стварно не ми се јасни луѓево,како уфилмани се,како да мислат дека имаат сина крв.
Не се они уфилмани, ти си премногу уфилман.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
ДА ЦИТРО ДАААААААААААААААААА
Така налути се, кажи а ? 25 евричи од квадрат кај сок банка, па пази молимте и кој го купи тоа место.тогашниот директор на стокови резерви.
Ама ови Скопски деца се ( не покондурчени ) па на “инвеститорот’“ ке му земат колку што навистина им вреди местото,јас да сум на нивно место стан плус по 3000 евра од квадрат ке си барам,кој ги ебе тие што сакаат да градат мене толку ми вреди местото.
Абе ти и парцела на марс ќе бараш..и вода да ти избушат,јасно ми е за тебе.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Дедо ми и баба ми живеат во ова маало, сега ќе пробам да објаснам како стојат работите. Ниту една понуда не е дојдена на нивна а ни на повеќето врати, проблемот е во 15-20 главучи кој изградија огромни куќи ака вили на кеј а и раштркани низ цело маало од по 4 спрата кој реално нема да прифатат никаква понуда пошо тие дивоградби ги изградија под матни услови во последниве 10 15 па и 20 години и којзнае колку пари украле за истите да ги изградат. Овие 15-20 главучи имаат поддршка од уште 15-20 стари маџирмаалски главучи кој се себични и мора да ги има и такви. Вреѓајте колку сакате но разберете дека од горе ги држат работите и се спрема опасно перење пари во врска со овој проблем.
Сакаш да кажеш дека повеќето се за продажба?

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Најодвратна населба во Скопје секогаш кружам за да не ја поминувам. Ако врне лом ќе се направиш и имам гаден осеќај дека некој може да ми излезе од зад грб со некое орудие во рака. Не е аслано осветлена ми изгледа на Шутка сред Скопје.
Инаку Маџир Маалци имаат право што сакаат да прават нивен имот е.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
другар премногу си оптоварен со политика и те приметувам за секој пост мешаш политика. Да те потсетам плацот спроти НБРМ се продаде на тендер,а оној кај што е денешен рамстор во времето на СМРДСМ, СДСФиром или СДСС се продаде во четири очи за 10 евра квадрат со простени комуналии од 2-3 милиони евра. Така да не лупетај и не ми мешај Маџир Маало со политики и не знам што. Што к има врска Веро центар со овој текст?
А што ме боли мене за сдмрс ?
Нели овие треба да видат подобри од нив ? Па за кој кур тогаш продадоа такво место за 25 еу и пази молимте тендер со еден учесник објавен еден ден пред отварањето на понудите :pos:

L

.Lost Angel.

Гостин
Можда куќите се стари но секогаш кога ќе поминувам низ тоа маало чуството е преубаво бидејќи сум роден во Скопје и како мал имав другар од тоа добро старо маало само напред и парите не вредат да се урне тоа маало (y):love:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.308
Поени од реакции
84.453
Како факт треба да се земе и информацијата дека долги години (уште од СФРЈ), на луѓето од тоа маало не им се даваше дозвола да ги дообноват куќите.
(ова за оние кои спомињаа шупи)
Сега, во поново време може нешто се смени работата, пошто глеам некои градат.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Како факт треба да се земе и информацијата дека долги години (уште од СФРЈ), на луѓето од тоа маало не им се даваше дозвола да ги дообноват куќите.
Им даваат дозволи за реновирање

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Тоа е поентата тие шизици имаат моќ и прават што сакаат а дедово 40 години не смее ни фасадата да си ја обнови/поправи.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
А што ме боли мене за сдмрс ?
Нели овие треба да видат подобри од нив ? Па за кој кур тогаш продадоа такво место за 25 еу и пази молимте тендер со еден учесник објавен еден ден пред отварањето на понудите :pos:
Абе ретардо што к.р почна да мешаш политика...Ти си крив треба да те банираат по итно.

Kajgana Shop

На врв Bottom