Мачки (општи дискусии)

С

сашенко

Гостин
Ти у двор бе,а јас пред некој ден се враќам дома гледам на тераса нога и клун и пердуви на тераса,а пази на 6ти живеам и по олук птици брка мрднат скроз.
Хахаха добро е барем се снаоѓаат тоа е добро.Иначе не сакам многу мачки јас ама оваа ми го смени мислењето за нив.А мојава ја имам внесувано внатре јас и несака да седи.Гребе по вратата и сака надвор и таму гали ја колку сакаш, тоа е нејзин терен.Кртови, врапчиња, жаби само влече по двор, гајле нема.Насабајле ја следува млеко од мене и после до вечер се снаоѓа сама, ама до сега нема останато гладна.Увек навечер си лежи пред врата и одмара, се гледа дека е најадена и задоволна.Ништо не бара.Кога ке изгаснеме светло се качува кај мене на прозор ме гледа додека спијам зашто трганта ми е завесата и така се гледаме навечер.Не сум верувал дека некогаш ке засакам толку некоја мачка...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Што мачки имате вие бре,терминатори :pos:

Инаку мојот мачор,поставив некоја слика поназад,вчера фатил врапче и си играл со него прво,дошла поголема мачка му го земала врапчето и петардава моја се пуштила да го тепа,комшијата кога ми кажуваше се прскаше од смеа,ми вика добро бе,мачорот твој има ли воопшто од нешто страв ?
Го бркал до крај на улица поголемиов мачор и на крај си се нагостил со врапчето,па кога дојде дома,за десерт бркаше муви низ соба и ги јадеше и нив :pos:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.900
Поени од реакции
73.082
^ Лееееееееееееееј какво ен мачено на втората слика :wub::wub:
Го сакаааааааааааааааааам, али веќе имам мачка така да му го оставам на друг :(

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ми се породи мачевооооо :)...
Засега се 4, две роди во 6 сатот, едно во 7, и едно во 8, сега ќе одам да видам дане има природено уште некое ама не вервам из прва 5 да роди.. И овие се многу.. Едното е тигресто на мајкаму, другото е сиво на татко му, а другите 2 се кремави, и не знам на кого се :)..

Ангел1997

Мачкар.
Член од
20 март 2011
Мислења
57
Поени од реакции
11
Луѓе, ве молам совети... Земав едно маче, има месец и нешо... Јаде и од конзерва, а пред неколку дена ги отфрлила мајката... Како побрзо да го научам кај му е местото за нужда, и да не мјаука толку... Го земав пред 3-4 саати, а моментално спие...:helou:

Член од
10 септември 2010
Мислења
273
Поени од реакции
25
Луѓе, ве молам совети... Земав едно маче, има месец и нешо... Јаде и од конзерва, а пред неколку дена ги отфрлила мајката... Како побрзо да го научам кај му е местото за нужда, и да не мјаука толку... Го земав пред 3-4 саати, а моментално спие...:helou:

КЕ МУ РЕЧЕШ слушај КЕТ ако не го сереш твоето срање во WC - ова не е вест коаст туку ве-це во случајов ке ги викнам мојте улични кучиња АКА килла догз официал квинс бриџ мурдерс и ке ти дадеме кундак прво во муда а после ке ти пукаме во јајца!!!ж
RESPECT MID WEST KANZAZ EAST QUEENS BROOKLY STREET DOGZZZZ KILLAA MAD CATZZ

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.316
Поени од реакции
268
КЕ МУ РЕЧЕШ слушај КЕТ ако не го сереш твоето срање во WC - ова не е вест коаст туку ве-це во случајов ке ги викнам мојте улични кучиња АКА килла догз официал квинс бриџ мурдерс и ке ти дадеме кундак прво во муда а после ке ти пукаме во јајца!!!ж
А ако пружа отпор,ќе му праат драјв бај.

Член од
10 септември 2010
Мислења
273
Поени од реакции
25
А ако пружа отпор,ќе му праат драјв бај.
ГРЕШка момак грешка у корак имаш... прво ке му прават генг бенг па тек после ако пружа отпор се иде на драјф бај....ако и тек тогаш пружа отпор идеш варијанта 5... токио дрифт тие тоа!

ПОЗЗ :* kiss4~e~ MID EAST KILLA WEST SIDE MIMP MAC AND DONZ RESPLECT REALLiTY UNION 1 LOVE nwa!

HellYeah

A Certified Drama Queen!
Член од
12 мај 2011
Мислења
25
Поени од реакции
10
Стви песок во некој пластичен сад (малце поголем за да не ти прља околу) и стваи го внатре мачето за да го осети песокот со шепите.Остави го внатре и само пушти го да излезе.Следниот пат кога ќе сака да иде во WC ке си го најде инстиктивно песокот само.Попаметни се него што ние мислиме.
Бај д веј имаш во пет шопови специјален песок за мачки,кој се згрутчива после употреба и не мириса :nesum:

Ангел1997

Мачкар.
Член од
20 март 2011
Мислења
57
Поени од реакции
11
Знам се тоа, му ставив, му ја брцнав фацата у песокот и со неговите нозе копав внатре, мало е, месец и нешо... Инаку имав друго ама ми падна од прозор (8-ми спрат)... Многу е мало па незнам дали ќе знае, ќе го оставам да преспие во WC...

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Знам се тоа, му ставив, му ја брцнав фацата у песокот и со неговите нозе копав внатре, мало е, месец и нешо... Инаку имав друго ама ми падна од прозор (8-ми спрат)... Многу е мало па незнам дали ќе знае, ќе го оставам да преспие во WC...
Не оставај го да преспие во песокта, ќе мисли то му е местото за спиејне а не за вршење нужда.. Ако ти се измоча или искака на друго место однеси го веднаш во песокта. Неколку пати и ќе се научи.

Ангел1997

Мачкар.
Член од
20 март 2011
Мислења
57
Поени од реакции
11
Само мјаука, незнам што бара... Ако легнам сигурно некаде ќе се измоча... :/

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
У лош филм си влезен :) Шук уанс!

T

Tetro

Гостин
Само мјаука, незнам што бара... Ако легнам сигурно некаде ќе се измоча... :/
Е ако де. Додека се мали знаат да направат и по некое мало проблемче. :) Со тек на време , ќе се научи.
И ти ко си бил мал си праел проблеми, па не те фрлиле надвор твоите.

Kajgana Shop

На врв Bottom