Мачки (општи дискусии)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Имам проблем. Како што растит мачкава така се поќе станвит да е немирна. Многу гребе по мебел и намештај. До сега отпара едно кебе а на ум имат да ја отпарат цела фотеља.
Знчит каже те ми дали сте имале ваков проблем, и некој лек за одвиквење на гребаање? :jaj:

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.939
Поени од реакции
1.481
Имам проблем. Како што растит мачкава така се поќе станвит да е немирна. Многу гребе по мебел и намештај. До сега отпара едно кебе а на ум имат да ја отпарат цела фотеља.
Знчит каже те ми дали сте имале ваков проблем, и некој лек за одвиквење на гребаање? :jaj:
Пушти ја да се издува, или најди и партнер/партнерка (во зависност од тоа дали е женско или машко), може се нервира ако и е дојдено времето за секс, или премногу време седи затворена внатре, знам дека мачки кои што долго време живеат во изолација (на пример во зграда во стан) често почнуваат така да се однесуваат, а престануваат одма штом ќе бидат ослободени.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Пушти ја да се издува, или најди и партнер/партнерка (во зависност од тоа дали е женско или машко), може се нервира ако и е дојдено времето за секс, или премногу време седи затворена внатре, знам дека мачки кои што долго време живеат во изолација (на пример во зграда во стан) често почнуваат така да се однесуваат, а престануваат одма штом ќе бидат ослободени.
Не е до то, мачкава моја кога сакат излегвит, кога сакат влегвит дома.
За секс мислам дека е мала :)

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Poklonuvam dve beli polupersiski macki (macorcinja? ne znam ) rodeni na 1 april ovaa godina, koj saka da gi cuva ili po edno da zeme neka kaze ama samo ako saka da gi cuva inace ne gi davam.

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
На нашето маченце (два месеца е) некој вагабонт од овие маалскиве дечишта му ги истрижало мустаќите. Читав на интернет колку им се значајни и што улога имаат. Сте имале ли вакво искуство, дали некој знае за колку време ќе му пораснат пак? И кажете ми нешто навистина ефикасно против болви. Само пари фрламе по прашаци разни, а болвите немаат гајле. Треба да ги фаќаме со раце па в очи да им фрламе прашок (ко во оној вицот!)
Frontline дефинитивно е најдобро.:smir:
Прајш ненормална грешка ак испробвиш триста глупости за прашоци зш мачките имет осетлива кожа, а и самите се мијат со шо од перментинот шо го имат во тие прашоците мојт да се затрујат.

--- надополнето ---

Poklonuvam dve beli polupersiski macki (macorcinja? ne znam ) rodeni na 1 april ovaa godina, koj saka da gi cuva ili po edno da zeme neka kaze ama samo ako saka da gi cuva inace ne gi davam.
Ги имаш од април, а не знајш дали се машки или женски?:jaj:

--- надополнето ---

Чисто барат внимание и игра.:smir:

F

Frankie Yale

Гостин
Чував мачка пред едно 10 години, се викаше Џиџи... Ја удри шлепер а мене ме излажаа дека избегала зошто бев малечок :(

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Чисто барат внимание и игра.:smir:
Играм колку што имам време.. Ако сум дома, не ја запоставувам мачката... Но сепак мислам дека баш кога ја играм, таја ептем навлегвит во играта, и почвит да бидит по агресивна, да ти репат раце и сл.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.928
Поени од реакции
73.374

Еве уште една слика од Мемо 2 :) И после неколку месеци, сеуште го немам целосно припитомено. Спие со нас, си седи кај мене на столче, ама не дава да го галиме (освен кога спие и не е свесен...). Кога ќе го фатам во рака, целиот се витка како клопче. Опавчето го става меѓу нозе, ушињата ги витка како зајче, и не се мрда ич... И така си го чешкам со саати, и ќе почне да преде, ама кога ќе му се укаже прилика да кидне, одма бега... :(
Многу чудно маче....
Еве и една слика и од побратимот негов :)

draganask

те сакам СОНЦЕ
Член од
4 декември 2007
Мислења
401
Поени од реакции
24
Кажете ми дали знаете колку се одприлика ремчињата против болви за мачиња?? Мислам наместо обично ремче, да стаам такво, ем ќе има некаква корист освен само да го краси :)

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Кажете ми дали знаете колку се одприлика ремчињата против болви за мачиња?? Мислам наместо обично ремче, да стаам такво, ем ќе има некаква корист освен само да го краси :)
Едни од најдобрите се Frontline. Отприлика се негде 300 денари, зависит каква фирма и од каде.:smir:

draganask

те сакам СОНЦЕ
Член од
4 декември 2007
Мислења
401
Поени од реакции
24
Аха, па јас и на Трикси чинам сум гледала по пет шоповите ама сум немала потреба тогаш од таква работа и не сум се интересирала колку како што. Ти благодарам :)

L

Lu

Гостин
Да Trixie имаат огрлици против болви и крлежи,но Frontline немаат огрлици.
Frontline имаат ампули и спрејови,но огрлици немаат.
Затоа ако сакаш огрлица,слободно земи си Trixie одлични се.

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
^ Уш малку ќе почнет нокти да им лакирет, да ги носат на депилација ... шо народ дојде.:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom