Мачки (општи дискусии)

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Имет мачкиве гајле од парфем? Ја пикна глана во конзерва од гулаш и сеа цела поткреват на манџа. Ја искапив ама џабе. Ако не треба да се прска со парфем за луѓе, можам негде да најдам специјализиран за мачки?
Аман бе, па излуфтирај ја. Не ја пуштај внатре вечерва и до утре како нова ќе ти биде.

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Jas sakam da zemam machence, si go bendisav sve no seushte e kaj majkata.Cica i staro e 1 mesec i nesto.. Prasanjeto e na koja vozrast da go zemam..
2 и пол или 3 месеци е сосема добро. Немој уште рано е многу.:smir:

--- надополнето ---

Имет мачкиве гајле од парфем? Ја пикна глана во конзерва од гулаш и сеа цела поткреват на манџа. Ја искапив ама џабе. Ако не треба да се прска со парфем за луѓе, можам негде да најдам специјализиран за мачки?
Абе забеган еден, имат оди во продавницана за миленици во амамон и прашај.:pos2: Друг пат глата не кај шо не требит :nenene: ... Од луѓе им сметат да како и ШАМПОН за луѓе, во таквите средства имат некој хемикалии и матери шо им сметет на миленичињава посебно на кожата.:smir:
И баци го еднаш од мене.:back:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
2 и пол или 3 месеци е сосема добро. Немој уште рано е многу.:smir:

--- надополнето ---

Абе забеган еден, имат оди во продавницана за миленици во амамон и прашај.:pos2: Друг пат глата не кај шо не требит :nenene: ... Од луѓе им сметат да како и ШАМПОН за луѓе, во таквите средства имат некој хемикалии и матери шо им сметет на миленичињава посебно на кожата.:smir:
И баци го еднаш од мене.:back:
Јас не ја терав да ја пикат глана, ем шо ја пикна и му се заглави :). Ја сликав..
Инаку мачкава ми е многу добар ловец, фаќа ќософци, гуштерици :).

Uploaded with ImageShack.us

Чим нешто шушни одма ги се крева на задни нозе.

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Јас не ја терав да ја пикат глана, ем шо ја пикна и му се заглави :). Ја сликав..
Инаку мачкава ми е многу добар ловец, фаќа ќософци, гуштерици :).

Чим нешто шушни одма ги се крева на задни нозе.

Избегнувај да го бањаш мачето, нема никаква потреба. Така само ќе го трауматизираш. Единствено е дозволено ако, по некоја случајност, биде испрскано на пример со некој отров. Кога мачка ќе се испрља, таа се чисти со лижење. Значи, потребно е само да го оставиш на раат да го излиже вишокот на храна од крзното. За капење постојат специјални шампони за мачки кои може да се најдат во сите специјализирани продавници за домашни миленици-Петшопови. Не смееш да го капеш со шампони за луѓе, уште помалце да го прскаш со дезодоранси и парфеми. Значи, тоа НИКАКО!!! И уште еднаш ти повторувам, избегнувај да го бањаш бидејќи: психички ќе го пореметиш, ти ќе бидеш гадно масакриран-испогребан по раце (и не само по раце), евентуално гризнат, има ризик мачето гадно да ти се разболи (на пр. да фати некоја кожна болест) итн.
Иначе, баш се забавни ко ќе ја пинат главата у нешто, и обидувајќи да ја извадат одат наназад по права линија...пффф :)

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.316
Поени од реакции
268
Jas sakam da zemam machence, si go bendisav sve no seushte e kaj majkata.Cica i staro e 1 mesec i nesto.. Prasanjeto e na koja vozrast da go zemam..
Абе најубаов да си го земеш после 2 месеци.Моето јас го земав на 27 дена па го ранев со шприц,па не знаеше кај да моча...а вака мајката ќе го научи се што му треба.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
^Абе брлива работа.. Шо му запречи мачката се чудам... Имат секакви будалештини по светов.

Член од
29 септември 2008
Мислења
219
Поени од реакции
5
ИМАМ ЕДЕН ПРОБЛЕМ-последното легло кое мојата мачка го окоти го уништи самата(изеде 5 мачинја)а не ми е јасно зошто,ова и е петто легло а сите предходни беа во ред.Знае ли некој зошто?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
ИМАМ ЕДЕН ПРОБЛЕМ-последното легло кое мојата мачка го окоти го уништи самата(изеде 5 мачинја)а не ми е јасно зошто,ова и е петто легло а сите предходни беа во ред.Знае ли некој зошто?
Мачките имаат обичај кога ќе осетат дека има некаков проблем со мачињата кои ги омачиле да ги лишат од страдање во животот, ако можам така да се изразам. Тие чувствуваат дека се болни нивните малечки и немајќи друг начин како да се ослободат од нив, ги јадат, цели, живи. Не е тоа непознат случај, едноставно прежали ги.

Freedom2say

only the sky is the limit
Член од
23 август 2010
Мислења
196
Поени од реакции
229
На нашето маченце (два месеца е) некој вагабонт од овие маалскиве дечишта му ги истрижало мустаќите. Читав на интернет колку им се значајни и што улога имаат. Сте имале ли вакво искуство, дали некој знае за колку време ќе му пораснат пак? И кажете ми нешто навистина ефикасно против болви. Само пари фрламе по прашаци разни, а болвите немаат гајле. Треба да ги фаќаме со раце па в очи да им фрламе прашок (ко во оној вицот!)

Kajgana Shop

На врв Bottom