Масони

Член од
10 јануари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
3
se izvinuvam sto ke izbegam od temava ama ne znam kade da pisam.....ke mi objasni li nekoj od moderatorite zosto bev isklucen od forumot 24 casa.......pozz

Член од
30 октомври 2008
Мислења
22
Поени од реакции
0
Izvini kako prvo sto malku nepokanet repliciram na tvoeto baranje do Zidarski no mislam deka imam nekoja informacija koja ke ti go rasvetli statusot na tie luge vo toa zdruzenie od MK.Kako prvo toa se luge koi so beli rakavici se setaat po Skopje so cel da impresioniraat i pokazat koi se tie .Jas licno mu prativ 2 meila na eden od niv po sto zabelezav deka istiot se povlece so negovite napisi i statii vo javnosta na taa tema.Tie luge vo MK ne znaat ni T od Templarstvoto a za zborot Vitez slusnale samo vo knigite.Oblekata ne go pravi coveka a tokmu toa e onaa sto ovie luge mislat deka moze da gi napravi vitezi templari.Mislam kaj se videlo vitez da e zensko(nemoj pogresno da me svatis)no se znae koj bil porano VITEZ TEMPLAR sto im bila zadacata ,kako ziveele i sl.Vprocem ako tie se nekoe seriozno zdruzenie ,regularno registrirano i sl sto ima da nosat luge vo Grcija koga tie samite bi go imale toa pravo da vnesuvaat clenovi.Ve molam samo procitajte literatura za vitezite templari i sporedete go toa so ovaa.Izrevoltiran sum za sramot sto go nanesuvaat na ovaa po mene sveta hristijanska grupacija so biznisot so go pravat ovie luge.A sepak se raboti za mnogu poznati lica pred i se od SK.

Bash ti blagodaram shto se potrudi da me prsvetlish,kako za informacija pocetna literatura za prosvetluvanje ja kupiv MASONI-BREVIJAR ZA DREVNOTO BRATSTVO od avtor Jovan Brigiski, no barav konkretni odgovori,a ne predpostavki ili iluzii. Iskreno veruvaj jas taa teza deka niz Skopje se shetaat so Beli rukavici od tebe ja procitav, a koi i kakvi obredi odrzuvaat Bradstvata vo Skopje e neshto drugo.
A za zidarski: deka patuvaat vo Atina, toa ti tvrdam so sigurnost,ednash do dva pati mesecno(zeni i mazi zaedno),duri i navdno odgovorna za Lozata vo Skopje dopatuva Doticna G-Ga .....od Atina,pred Nova Godina.
Kako i da e gospoda,jas sakam da go zbogatam svoeto znaenje,za ovaa i ushte nekolku oblasti, se trudam vo ovoj Haos od Zivot da izdelam vrednosti,da gi primenuvam i da gi prenesam na mojata kerka.
Vo sekoj slucaj Blagodaram na zelbata da mi posvetite po nekolku recenici,a prostete shto nesum redovna-patuvam postojan(poradi rabotnite zadolzenija)

Член од
19 август 2008
Мислења
848
Поени од реакции
130
Сара, верувам на тоа што го велиш, но за да ти кажам дали организацијата за која зборуваш е во ред или не, мора да ми кажеш како се вика. Од ова, претпоставувам за кого станува збор, но сепак, мора да ми дадеш малку повеќе инфо.
Ако станува збор за таканареченото Темпларско здружение (претпоставувам дека се тие!) - не се занимавај со нив... нема смисла.
Ако станува збор за LDH, тогаш тоа е многу сериозна организација и многу квалитетна.

Член од
10 јануари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
3
Сара, верувам на тоа што го велиш, но за да ти кажам дали организацијата за која зборуваш е во ред или не, мора да ми кажеш како се вика. Од ова, претпоставувам за кого станува збор, но сепак, мора да ми дадеш малку повеќе инфо.
Ако станува збор за таканареченото Темпларско здружение (претпоставувам дека се тие!) - не се занимавај со нив... нема смисла.
Ако станува збор за LDH, тогаш тоа е многу сериозна организација и многу квалитетна.
zidarski-mislev deka sum isklucen od forumot oti nikoj ne mi odgovori na prasanjeto,sto go postaviv pred edna nedela.......iako izbegav od temata,mislev deka sum skroz isklucen......zatoa ne postavuvav prasanja......ako sakas odgovori mi na boldiranovo.........sto organizacija e taa LDH,ako imas informacii,se razbira...pozz:nesum:

Член од
19 август 2008
Мислења
848
Поени од реакции
130
Мислам дека веќе одговорив на тоа прашање...
Le Droit Humaine (Човечко право) - ко-масонска организација - односно, примаат и жени и мажи. Не се дел од машкото масонство, иако имаат ложи во многу земји во светот. Во секој случај, исклучително езотеричко друштво, кое се занимава со филозофија и проучувања, понекогаш повеќе и од регуларното масонство... Познавам неколку членови и сум чул позитивни работи. Работат по истиот модел по кој работат масонските ложи, но се уште поезотерички ориентирани. Со оглед на тоа што во регуларното масонство не се примаат жени, ова е доста добра алтернатива за нив (и веројатно единствената ко-масонска организација која е сериозна и има смисла).

Член од
10 јануари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
3
pozdrav za odgovorot zidarski fala........e sega
znaci ova drustvo ne se masoni..........ne e priznato od svetskata masonska loza.....isto kako i francuskata loza koja prima ateisti....
cim rabotat po masonski modeli valjada prvite organizatori bile masoni na ova drustvo............ako moze taka da go narecam.....

Член од
19 август 2008
Мислења
848
Поени од реакции
130
Да, основачите се масони, но во моментот кога отстапуваат од правилата на братството, престануваат да бидат дел од него.

Член од
10 јануари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
3
zidarski-dali ima nesto vistina vo knigite na den braun.......mene mi se interesni za citanje...pozz:salut:

Член од
19 август 2008
Мислења
848
Поени од реакции
130
zidarski-dali ima nesto vistina vo knigite na den braun.......mene mi se interesni za citanje...pozz:salut:
За жал не. Дури основната фактографија е згрешена - може да се провери. Греши работи, почнувајќи од историски дати и податоци, па до работи кои може многу лесно да се проверат, како на пример географско лоцирање на одредени работи. Доста апсурдно е што многумина го прифаќаат како да е вистина, иако тој пишува белетристика, односно фикција.

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
Ме понудија да стапам во масонската организација.Ама кога им кажав дека не верувам во Бог,ме баталија :nesum:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
34
Za prviot klip mozam da kazam deka e soliden i se bazira na fakti no i pritoa se iznesuvaat site ostanati mislenja i teorii pa koj kako saka taka i si go tolkuva.No za mene e solidno izraboteno cetivo.Za Den Brown i sl.avtori pa luge moi tie pisuvaat romani se so cel da bide hit dobro da se prodade i da napravat pari-dobar biznis,toa e isto kako da gledas film i da kazes e ova e toa ova e vistina a zaboravas deka e toa samo film cij osnoven motiv e da donese profit znaci ne e dokumentarec taka da moj sovet do site e ne ja zagrizuvajte vednas frlenata jadica ,ubavo razmislete i samo so sobiranje na mnogu informacii od razni mesta,izvori ke mozete da bidete poblisku do vistinata.Za vtoriot klip ne mozam nisto da kazam oti prv pat se srekavam so ovie informacii ,ne poznavam takvi luge i nemozam da recam deka nekade nema nekoja grupa na zanesenici koi koristejki iminja na nesta od istorijata si umisluvaat vo nesto.Toa e nivni problem i se kosi so osnovniot princip vo masonerijata a toa e da se veruva vo sevisniot gospod bog i pri toa zivotot da se zivee spored bozjite zapovedi se sto e poinaku nema vrska so masonerijata.

:pos2:
Ме понудија да стапам во масонската организација.Ама кога им кажав дека не верувам во Бог,ме баталија :nesum:
Ovaa sto go iznese e sprotivno so principite na masonerijata oti taa ne go bara covekot tuku toj nea ja bara,taka da taa ponuda mi lici na nakakva instant zezancija od tipot videla zabata go kovaat bivolot pa i taa krenala noga,imase dosega mnogupati izneseno na forumite deka ako sam ili so grupa gragjani si napravis zdruzenie i go krstis masonsko toa ne te pravi mason tuku instant zezancija,pomodarstvo,chalam da se bide vo centarot na vnimanieto i sl.Site tie takvi tn masoni se lazni,nepriznaeni,bez dokumenti.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.895
Поени од реакции
22.976
Едно прашање..Имали некаква врска семејството Ротшилд со масоните???

Член од
17 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
34
Hehehe ocigledno ne ste gi podprocitale stranicite na forumot od pocetokot kade go ima objasneto ovaa prasanje no sepak ajde ke povtorime ,da nekoi od clenovite na toa semejstvo bile i se seuste clenovi na masonski lozi (no ne se site nivni clenovi na semejstvoto clenovi na masonerijata)

F

FallenHypaspist

Гостин
Се додека светот е во нивни раце нема да има никаков прогрес..:jaj:

Kajgana Shop

На врв Bottom