Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Izvini kako prvo sto malku nepokanet repliciram na tvoeto baranje do Zidarski no mislam deka imam nekoja informacija koja ke ti go rasvetli statusot na tie luge vo toa zdruzenie od MK.Kako prvo toa se luge koi so beli rakavici se setaat po Skopje so cel da impresioniraat i pokazat koi se tie .Jas licno mu prativ 2 meila na eden od niv po sto zabelezav deka istiot se povlece so negovite napisi i statii vo javnosta na taa tema.Tie luge vo MK ne znaat ni T od Templarstvoto a za zborot Vitez slusnale samo vo knigite.Oblekata ne go pravi coveka a tokmu toa e onaa sto ovie luge mislat deka moze da gi napravi vitezi templari.Mislam kaj se videlo vitez da e zensko(nemoj pogresno da me svatis)no se znae koj bil porano VITEZ TEMPLAR sto im bila zadacata ,kako ziveele i sl.Vprocem ako tie se nekoe seriozno zdruzenie ,regularno registrirano i sl sto ima da nosat luge vo Grcija koga tie samite bi go imale toa pravo da vnesuvaat clenovi.Ve molam samo procitajte literatura za vitezite templari i sporedete go toa so ovaa.Izrevoltiran sum za sramot sto go nanesuvaat na ovaa po mene sveta hristijanska grupacija so biznisot so go pravat ovie luge.A sepak se raboti za mnogu poznati lica pred i se od SK.
Сара, верувам на тоа што го велиш, но за да ти кажам дали организацијата за која зборуваш е во ред или не, мора да ми кажеш како се вика. Од ова, претпоставувам за кого станува збор, но сепак, мора да ми дадеш малку повеќе инфо.
Ако станува збор за таканареченото Темпларско здружение (претпоставувам дека се тие!) - не се занимавај со нив... нема смисла.
Ако станува збор за LDH, тогаш тоа е многу сериозна организација и многу квалитетна.
zidarski-dali ima nesto vistina vo knigite na den braun.......mene mi se interesni za citanje...pozz:salut:
Ovaa sto go iznese e sprotivno so principite na masonerijata oti taa ne go bara covekot tuku toj nea ja bara,taka da taa ponuda mi lici na nakakva instant zezancija od tipot videla zabata go kovaat bivolot pa i taa krenala noga,imase dosega mnogupati izneseno na forumite deka ako sam ili so grupa gragjani si napravis zdruzenie i go krstis masonsko toa ne te pravi mason tuku instant zezancija,pomodarstvo,chalam da se bide vo centarot na vnimanieto i sl.Site tie takvi tn masoni se lazni,nepriznaeni,bez dokumenti.Ме понудија да стапам во масонската организација.Ама кога им кажав дека не верувам во Бог,ме баталија :nesum: