Izvini kako prvo sto malku nepokanet repliciram na tvoeto baranje do Zidarski no mislam deka imam nekoja informacija koja ke ti go rasvetli statusot na tie luge vo toa zdruzenie od MK.Kako prvo toa se luge koi so beli rakavici se setaat po Skopje so cel da impresioniraat i pokazat koi se tie .Jas licno mu prativ 2 meila na eden od niv po sto zabelezav deka istiot se povlece so negovite napisi i statii vo javnosta na taa tema.Tie luge vo MK ne znaat ni T od Templarstvoto a za zborot Vitez slusnale samo vo knigite.Oblekata ne go pravi coveka a tokmu toa e onaa sto ovie luge mislat deka moze da gi napravi vitezi templari.Mislam kaj se videlo vitez da e zensko(nemoj pogresno da me svatis)no se znae koj bil porano VITEZ TEMPLAR sto im bila zadacata ,kako ziveele i sl.Vprocem ako tie se nekoe seriozno zdruzenie ,regularno registrirano i sl sto ima da nosat luge vo Grcija koga tie samite bi go imale toa pravo da vnesuvaat clenovi.Ve molam samo procitajte literatura za vitezite templari i sporedete go toa so ovaa.Izrevoltiran sum za sramot sto go nanesuvaat na ovaa po mene sveta hristijanska grupacija so biznisot so go pravat ovie luge.A sepak se raboti za mnogu poznati lica pred i se od SK.
Bash ti blagodaram shto se potrudi da me prsvetlish,kako za informacija pocetna literatura za prosvetluvanje ja kupiv MASONI-BREVIJAR ZA DREVNOTO BRATSTVO od avtor Jovan Brigiski, no barav konkretni odgovori,a ne predpostavki ili iluzii. Iskreno veruvaj jas taa teza deka niz Skopje se shetaat so Beli rukavici od tebe ja procitav, a koi i kakvi obredi odrzuvaat Bradstvata vo Skopje e neshto drugo.
A za zidarski: deka patuvaat vo Atina, toa ti tvrdam so sigurnost,ednash do dva pati mesecno(zeni i mazi zaedno),duri i navdno odgovorna za Lozata vo Skopje dopatuva Doticna G-Ga .....od Atina,pred Nova Godina.
Kako i da e gospoda,jas sakam da go zbogatam svoeto znaenje,za ovaa i ushte nekolku oblasti, se trudam vo ovoj Haos od Zivot da izdelam vrednosti,da gi primenuvam i da gi prenesam na mojata kerka.
Vo sekoj slucaj Blagodaram na zelbata da mi posvetite po nekolku recenici,a prostete shto nesum redovna-patuvam postojan(poradi rabotnite zadolzenija)