Масони во Македонската политика

Член од
24 март 2010
Мислења
15.429
Поени од реакции
26.704
Јас ценам дека авторот на текстот доста кажал. Сега вие треба да свирите вие со прстињата по тастатурата и да си дознаете понатаму. Не може се` да ви сервираат, треба да сте малку пољубопитни и да барате. ;) (Не ми кажувај сега дека се` си прочитал, секогаш има нешто ново за откривање, посебно кога се во прашање „нашите лидери“, или „нашите“ политички претставници)
Авторот на текстот погрешил катастрофално, барем за имињата. И ти мислиш дека ќе дознаеш нешто повеќе на таа тема барајќи на Google :).

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Јас ценам дека авторот на текстот доста кажал. Сега вие треба да свирите вие со прстињата по тастатурата и да си дознаете понатаму. Не може се` да ви сервираат, треба да сте малку пољубопитни и да барате. ;) (Не ми кажувај сега дека се` си прочитал, секогаш има нешто ново за откривање, посебно кога се во прашање „нашите лидери“, или „нашите“ политички претставници)

Фала за дуплиот цитат. :pos:
--- надополнето: Jul 11, 2011 11:54 PM ---

Знаев дека ќе си признаеш! :тое:
Извини за дуплиот цитат. Мене ќе ме учиш за истражување на темата и љубопитство? Ајде, повели дај конкретни докази кои наши лидери и политички претставници се масони.
--- надополнето: Jul 12, 2011 12:06 AM ---
Никој нетврди дека нема масони во власта, само овие набројаниве во 90% се најобични смртници кои не се којзнае колку моќни и во нивната партија, а не пак масони.
Се согласувам. Инаку, и масоните се смртници и не се баш сите од нив моќни и паметни.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.429
Поени од реакции
26.704
Се согласувам. Инаку, и масоните се смртници и не се баш сите од нив моќни и паметни.
Ова смртници го употребив како метафора. Знам дека се смртници :), а и за вториот дел од реченицата се согласуваме.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Ова смртници го употребив како метафора. Знам дека се смртници :), а и за вториот дел од реченицата се согласуваме.
Јасно. :) Има една заблуда дека сите масони се исклучително умни, богати, способни, моќни. И таа заблуда е подгревана од сензационалистички статии и заверашки теории. Познавам масони кои се сосем просечни во многу погледи. А некои, богами, се и далеку подпросечни.

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343
Ајде, повели дај конкретни докази кои наши лидери и политички претставници се масони.
--- надополнето: Jul 12, 2011 12:06 AM ---
Тачи е масон. Јас лично познавам човек од Непроштено, Тачи му ја има куќата зидано.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Тачи е масон. Јас лично познавам човек од Непроштено, Тачи му ја има куќата зидано.
Савле бе, Шабане...објасни, те молам. Може ли оваа твоја мисла да ја ставам како потпис?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.429
Поени од реакции
26.704
Јасно. :) Има една заблуда дека сите масони се исклучително умни, богати, способни, моќни. И таа заблуда е подгревана од сензационалистички статии и заверашки теории. Познавам масони кои се сосем просечни во многу погледи. А некои, богами, се и далеку подпросечни.
Епа кога за масони се интересираат новинари кои никогаш во животот не разговарале со масон, туку само слушале од другар на братучед па негов познаник, добиваш такви статии.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Епа кога за масони се интересираат новинари кои никогаш во животот не разговарале со масон, туку само слушале од другар на братучед па негов познаник, добиваш такви статии.
Така е. Како и некои ликови на темава кои одма знаат да ги позврзат сличностите и со ласерска прецизност да идентифицираат масони.:drk:

H

HITCH

Гостин
А, ти информацииве од кај ги вадиш?! Од каде знаеш тој со кого разговарал пред да напише? Ако имаш што да кажеш на темава кажувај, не билдај мислења и не се труди да испаднеш интересен, оти ужасно ти иде.

Некој седнал и напишал нешто, не мора да му веруваш. Барај и најди докази, побиј го и завршен муабет. Не мора да „мудруваш“, ако не се согласуваш, кажа и нема потреба да го потценуваш и омаловажуваш туѓиот труд. Седни нашиши и елај да продискутираме за твојот текст.

Никој не бара да веруваш во напишаното, само се побара мислење на оние кои имаат нешто да кажат на темава. Прочитај вовед!!!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.429
Поени од реакции
26.704
А, ти информацииве од кај ги вадиш?! Од каде знаеш тој со кого разговарал пред да напише? Ако имаш што да кажеш на темава кажувај, не билдај мислења и не се труди да испаднеш интересен, оти ужасно ти иде.

Некој седнал и напишал нешто, не мора да му веруваш. Барај и најди докази, побиј го и завршен муабет. Не мора да „мудруваш“, ако не се согласуваш, кажа и нема потреба да го потценуваш и омаловажуваш туѓиот труд. Седни нашиши и елај да продискутираме за твојот текст.

Никој не бара да веруваш во напишаното, само се побара мислење на оние кои имаат нешто да кажат на темава. Прочитај вовед!!!
-Од луѓе што членуваат во ложите и од луѓе блиски до сегашново раководство.
-Ако разговарал со некого, разговарал со шарлатан што нема поим што се случува во државава.
-Немам 15 години па да се трудам да испаднам интересен на форум, а уште помалку важно ми е колку мислења имам.
-Гледам дискутираме за текст што изобилува со докази, па треба да барам докази за да ги побијам неговите.:vozbud:
-Вакви "трудови" можеш да напишеш по 100 дневно, само седни во кафана и запишувај ги муабетите од гостите.
-Не сум новинар и не ни планирам да бидам.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545

HITCH, не изигравај модератор. Имаше директно прашање од мене: дај конкретни докази кои наши лидери и политички претставници се масони. Кои од споменатите лидери во текстот се членови на масонски ложи?
Еве ќе ти помогнам; ова беа личностите посочени како масони:

„Со сигурност може да се каже дека припадници на масонеријата се: Премиерот Никола Груевски, Претседателот Ѓорѓе Иванов...

Во МНР: Антонио Милошоски, Благој Ханџиски,

Во Владата: Зоран Ставревски, Веле Самак, Миле Јанакиески

во позадина: Љубомир Д. Фрчкоски, Срѓан Керим, Васил Тупурковски, Трифуновски и Камчев

Стојан Андов, Петар Гошев, Љубчо Георгиевски“

Авторот вели, „со сигурност може да се каже..“ а не дава никакви цврсти докази. Тоа е исто како јас да кажам, со сигурност може да се каже дека сестра ти е ороспија. Ама ако не го докажам тоа, тогаш тоа е несериозна лага.

А еве ти сериозно тврдење од мене: Никола Груевски не е масон.

На тебе е да докажеш, за почеток, дека Груевски е масон. Бујрум!

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Па може и тој кафе пие со нив како и ти и си прават муабети, нели нема ништо чудно. :sneaky:

Kajgana Shop

На врв Bottom