Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Едно знам со сигурност - сите пресметки меѓу "добрите" и "лошите" албанци завршуваат на грбот на Македонецот. Затоа ние секогаш да си го гледаме нашиот интерес.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.012
Поени од реакции
18.830
Одсекогаш постоела таа битка, ништо ново, Ахмети е исплашен затоа што губи политички поени а нема простор за маневрирање, моќен е тој што ја контролира толпата.

Сите на балканот растат со радикалистички идеи, хрватот против србинот, србинот против шиптарот и хрватот, шиптарот против македонецот, македонецот против сите освен србинот, не е проблем само албанскиот радикализам, може ќе биде проблем после 50 години доколку не се научат луѓето на балканот да живеат заедно, битно сега е доста стабилно и нема потреба од паника.
Неколку знамиња беа такви, тоа се изолирани и невлијателни поединци кои пробуваат да промовираат некои нови идеи, уште јеховини сведоци фалат на протестиве и они да се промовираат. Верувај, наивни се!
Македонецот е релативен, далеку е Македонецот од радикализам во било кој смисол од неговото битисување. Повеќе би рекол една апатична пластелин маса. :)
--- надополнето: 11 мај 2012 во 12:21 ---
Албанците толку многу не сакаат, што на било каков протест би излегле без разлика на идеологијата која повикува на протести, само да ги импреионираат партиските шефови и да добијат унапредување од лепач на плакати во чувар во штаб.
Поправено. другиот дел ти е бесмислен и не е вреден за коментирање.

Ќе се изненадиш на наредните избори, тогаш ќе видиш на чива сметка губи Ахмети. Ахмети беше едно време радикалец, нели, сега што е, умерена левица?
Па не коментирај воопшто кога не ти е јасно. :)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Ќе се изненадиш на наредните избори, тогаш ќе видиш на чива сметка губи Ахмети. Ахмети беше едно време радикалец, нели, сега што е, умерена левица?
Ќе видиме. Ако Тачи добие на избори ќе има крај на светот, дефинитивно. 20 години нема добиено. Тој има капацитет за ништо повеќе од добар тетовски бизнисмен. Всушност, така и ја трасира политиката, тоа му е целта.

Инаку Али отсекогаш бил „комуњара“ кога била религијата во прашање. Го имаше тој ореол на голем командант, ама и тоа веќе почна да бледнее.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Ако очекувате во дадениов случај поддршка од Али, таа за година-две ќе биде наплатена петкратно. Толку ли брзо заборавате? Имаме 100 нерешени прашања со Албанците. Сега најново е бранот преименувања на училишта, улици и тн. Каде се тука барањата за џамии, вработувања, поголема двојазичност, пензии за ОНА и тн.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Ако очекувате во дадениов случај поддршка од Али
Во дадениов случај има поддршка од Али. Бујар Османи кажа дека и Албанци учествувале во истрагата и дека истрагата е професионална. Сега очекуваме Али да побара помош од официјалните државни институции на теренот што до вчера го сметаше за негов и не дозволуваше истите да функционираат по ниедна цена.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Така личи работава. Ама јас мислам дека сами ќе се свртат они:)

Уште малку трпение.
Мене ми личи дека ќе се поделат на два блока и крваво ќе се пресметаат. Јас длабоко им го посакувам тоа сценарио и ги поддржувам да излегуваат почесто на протести со радикални знамиња, извици и хулиганство. Така самите ќе си се уништат, али Тачи ја сфатил приказната порано, не е он Амети па со стратегии од камено време да се штити. Тачи одсекогаш играл медиумска игра и е многу успешен во приказната „угнетени“. Сега радикаливе му го матат планот.
Амети губи подршка, на Тачи не му веруваат мераци :) Целокупно ми личат на изгубено стадо кое незнае зошто испаѓа и за што да се фати. Маските паднаа, филмот „угнетени“ како кула од карти им се распаѓа. Од ден на ден ги нема Македонците да ги поддржат „добрите албанци“, остана само Најческа и два тројца лузери кој се ништо во споредба на големата маса на Македонија.
Доаѓа нашето време удри таму каде што се најслаби!

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Ако очекувате во дадениов случај поддршка од Али, таа за година-две ќе биде наплатена петкратно. Толку ли брзо заборавате? Имаме 100 нерешени прашања со Албанците. Сега најново е бранот преименувања на училишта, улици и тн. Каде се тука барањата за џамии, вработувања, поголема двојазичност, пензии за ОНА и тн.
Каква поддршка од Али Ахмети. А од Албанците очекувам исто толку колку што сме добиле од нив сите како држава. Ништо.

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Македонецот е релативен, далеку е Македонецот од радикализам во било кој смисол од неговото битисување. Повеќе би рекол една апатична пластелин маса. :)
--- надополнето: 11 мај 2012 во 12:21 ---

Па не коментирај воопшто кога не ти е јасно. :)
Ха, бесмислено е не нејасно.

Ха уште еднаш. Македонецот е радикален во ВМРО, во СДСДМ, против грците, против бугарите, против албанците, радикални сфаќања има. Радикални се чкембарите и комитите, МЗТ и Работнички, ако немам мислење како твоето на било која тема, јас сум глуп, кретен морон, предавник...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Мене ми личи дека ќе се поделат на два блока и крваво ќе се пресметаат. Јас длабоко им го посакувам тоа сценарио и ги поддржувам да излегуваат почесто на протести со радикални знамиња, извици и хулиганство. Така самите ќе си се уништат, али Тачи ја сфатил приказната порано, не е он Амети па со стратегии од камено време да се штити. Тачи одсекогаш играл медиумска игра и е многу успешен во приказната „угнетени“. Сега радикаливе му го матат планот.
Амети губи подршка, на Тачи не му веруваат мераци :) Целокупно ми личат на изгубено стадо кое незнае зошто испаѓа и за што да се фати. Маските паднаа, филмот „угнетени“ како кула од карти им се распаѓа. Од ден на ден ги нема Македонците да ги поддржат „добрите албанци“, остана само Најческа и два тројца лузери кој се ништо во споредба на големата маса на Македонија.

Токму тоа сакав да го потенцирам и јас.
Не ни треба никаква поддршка од било кој политички лидер на ватерполистиве.

Треба половина од племето да застане зад вахабистиве за да направат неред, а тоа дефинитивно ќе повлече поделба на два блока во нивните редови, и отворен простор за дејствување на државниот апарат без мешање од страна.

Ми личи конечно на добитна комбинација за оваа наша напатена држава и народ.

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Ќе видиме. Ако Тачи добие на избори ќе има крај на светот, дефинитивно. 20 години нема добиено. Тој има капацитет за ништо повеќе од добар тетовски бизнисмен. Всушност, така и ја трасира политиката, тоа му е целта.

Инаку Али отсекогаш бил „комуњара“ кога била религијата во прашање. Го имаше тој ореол на голем командант, ама и тоа веќе почна да бледнее.
и комунизмот е радикален, тачи доби 2006, не?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.012
Поени од реакции
18.830

Ха уште еднаш. Македонецот е радикален во ВМРО, во СДСДМ, против грците, против бугарите, против албанците, радикални сфаќања има. Радикални се чкембарите и комитите, МЗТ и Работнички, ако немам мислење како твоето на било која тема, јас сум глуп, кретен морон, предавник...
Сега сфаќам дека ти си тој што има задолжение да импресионира некого. :)

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062

и тогаш се будиш и сфаќаш дека тоа е само сон.

Сеуште неможеме да сфатиме дека тие секогаш се единство и во се се подржуваат па дури и Амети и Тачи и вахабиите сите имаат една иста желба и цел. Само што јавно не го кажуваат тоа

Член од
9 април 2012
Мислења
17
Поени од реакции
17
У колку саат ке почнат со протестот дивјаците?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519

А колку Срби, Бугари, Грци или Албанци се убиени од страна на тој твој фиктивен радикален Македонец? Онака ради чиста мира убиен како што тоа го прават Албанците во државава?.

Kajgana Shop

На врв Bottom