Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

S

Shaman

Гостин
Во селото Радишани имаше специјални единици...иако заеме колку е мало селото .
Тука иако знаме колку има оружје во Чаир нема да има полиција.Доколку нема некој попаметни на протестот ке има демолираже на владата бидејки на минатиот протест имаже 20-30 луге од кај нив што ги спречија да прават нереди .
п.с и те молам џабе се нервираш и ти и ние сите што читаме .
не се нервирам. ти кажувам факт.
да не се повторувам.
и како бе можете да речете „нема да има полиција“... ц ц ц ц
ти да не го праиш планот за обезбедување на протестот ??
нема шанси да нема.
па и тие што протестираа минатиот пат не се свесни колку полицајци имаше меѓу нив.
и нека не мислат дека така ќе поминат тие што маваа. :)
еден по еден ќе бидат повикани во станица и ќе им се стегнат пријави на ЈРМ.
секој што мисли дека ако е дел од толпа ќе помине полесно се заебал гадно.
МВР се си има снимено и ќе си постапи по тоа.

не ми е јасно само зошто ширите дезинформации ???

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
несакам да се препукувам со никого, ниту пак имам некакви предрасуди, само со една реченица ќе дадам мое видување на дешавкиве деновиве:
Веднаш по убиството порипаа албанците дека убијците не се албанци и дека треба да бидат најостро осудени, и кога ги фатија кога испадна дека се албанци, дури и си признаа, сега протестираат тие да се ослободат со извици од типот УЏК УЏК.......
па сега сами најдете НЗС!

juve_persempre

▐ I am VIKING▐
Член од
17 февруари 2010
Мислења
296
Поени од реакции
83
Протестот треба да биде мирен нема потреба од инциденти, а и сигурен сум дека тие што се за инциденти се во мал број така да нема да можат ништо да прават.
Сепак ке видиме како ке се одвиваат работите, поздрав!

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
И тоа е точно, не викам не.
Ама според мене ни на него не му одговараат радикалисти од овој тип, пред се и заради ова што ти го спомна. Во право си. Но, останувам на тврдењето дека не сака дестаблизација предизвикана од радикалисти. Тоа ми беше поентата.

Па јасно, јас велам дека си има влијание и тоа што јавно го кажува. А за претходниот протест излегоа доста шпекулации поврзани со него, но нема да донесувам заклучоци, ќе си посматрам сега за сега.

Не велам дека протестите ќе дестаблизираат одеднаш. Но, се тоа се чекори кои со тек на време придонесуваат кон дестаблизација. Радикалистиве полека да почнат да регрутираат дечишта ко дел од тие што беа на протестот и нивните другарчиња и тие ќе растат со радикалистички идеи. Дестабилизација е подолг процес. Зависи кон што се цели.

Не треба ова да се игнорира. Тие знамиња, тие извици и тие маици, како и сликите што сите ги видовме не се ни малку наивни. Затоа треба очи ширум отворени.
Госпоѓице ти ми делуваш како напатена.....

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.012
Поени од реакции
18.830
Ова ќе стане внатреалбанска битка на имами против политичари. Не е баш толку наивна ситуацијата. Ахмети уште од првиот ден е уплашен, Тачи ретерира и само со повик од верските лица имаат голема масовност.
Албанците толку многу не сакаат, што на било каков протест би излегле без разлика на идеологијата која повикува на протести, само да изразат незадоволство против Славомакедонците, а со тоа претставуваат доста плодна почва за манипулации од страна на нивните политички и верски водачи, без разлика дали се официјални или неофицијални за целокупниот албански народ. Тоа не е баш многу паметно и треба вешто да го искористиме, т.е нашите политички лидери треба да превземат некои дипломатски иницијативи. Да види светот со кој тоа ние живееме тука, ама за жал нашите политички лидери се издркотина у куртон, така да не можеш на нив да се надеваш за такво нешто.

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Ова ќе стане внатреалбанска битка на имами против политичари. Не е баш толку наивна ситуацијата. Ахмети уште од првиот ден е уплашен, Тачи ретерира и само со повик од верските лица имаат голема масовност.
Одсекогаш постоела таа битка, ништо ново, Ахмети е исплашен затоа што губи политички поени а нема простор за маневрирање, моќен е тој што ја контролира толпата.

Не велам дека протестите ќе дестаблизираат одеднаш. Но, се тоа се чекори кои со тек на време придонесуваат кон дестаблизација. Радикалистиве полека да почнат да регрутираат дечишта ко дел од тие што беа на протестот и нивните другарчиња и тие ќе растат со радикалистички идеи. Дестабилизација е подолг процес. Зависи кон што се цели.

Не треба ова да се игнорира. Тие знамиња, тие извици и тие маици, како и сликите што сите ги видовме не се ни малку наивни. Затоа треба очи ширум отворени.
Сите на балканот растат со радикалистички идеи, хрватот против србинот, србинот против шиптарот и хрватот, шиптарот против македонецот, македонецот против сите освен србинот, не е проблем само албанскиот радикализам, може ќе биде проблем после 50 години доколку не се научат луѓето на балканот да живеат заедно, битно сега е доста стабилно и нема потреба од паника.
Неколку знамиња беа такви, тоа се изолирани и невлијателни поединци кои пробуваат да промовираат некои нови идеи, уште јеховини сведоци фалат на протестиве и они да се промовираат. Верувај, наивни се!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Одсекогаш постоела таа битка, ништо ново, Ахмети е исплашен затоа што губи политички поени а нема простор за маневрирање, моќен е тој што ја контролира толпата.
Ахмети губи поддршка, но не на сметка на Тачи. Тачи никогаш нема да добие избори. Ахмети ја губи контролата над толпата на сметка на радикалните групи. Тоа е голем проблем за цела држава.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Ахмети губи поддршка, но не на сметка на Тачи. Тачи никогаш нема да добие избори. Ахмети ја губи контролата над толпата на сметка на радикалните групи. Тоа е голем проблем за цела држава.
Дојде време да навиваме за Али? Јас не би...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Тоа е само доказ на кое интелектуално ниво е Албанецот како поединец.

Џабе е све. Од секоја врба свирче не бидува.

Еволуцијата ги скокнала нив.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Сите на балканот растат со радикалистички идеи, хрватот против србинот, србинот против Албанецот и хрватот, Албанецот против македонецот, македонецот против сите освен србинот, не е проблем само албанскиот радикализам, може ќе биде проблем после 50 години доколку не се научат луѓето на балканот да живеат заедно, битно сега е доста стабилно и нема потреба од паника.
Неколку знамиња беа такви, тоа се изолирани и невлијателни поединци кои пробуваат да промовираат некои нови идеи, уште јеховини сведоци фалат на протестиве и они да се промовираат. Верувај, наивни се!
Мене секаков радикализам ме плаши, посебно на Балканов, каде луѓево имаат краток фитиљ и се ептен лесно запалив материјал. Јас сум загрижена за мојата иднина, а и за иднината на моите идни деца.
Мислам дека со право сум загрижена, ама за тоа ќе покаже времето.

Може ја имаш прочитано статијава, ама вреди уште еднаш да се стави. Баш мање-више оваа поента се доловува.
http://www.globusmagazin.com.mk/?ItemID=E88503FE42842347888D08E456357EE9

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Албанците толку многу не сакаат, што на било каков протест би излегле без разлика на идеологијата која повикува на протести, само да изразат незадоволство против Славомакедонците
Албанците толку многу не сакаат, што на било каков протест би излегле без разлика на идеологијата која повикува на протести, само да ги импреионираат партиските шефови и да добијат унапредување од лепач на плакати во чувар во штаб.
Поправено. другиот дел ти е бесмислен и не е вреден за коментирање.

Ќе се изненадиш на наредните избори, тогаш ќе видиш на чива сметка губи Ахмети. Ахмети беше едно време радикалец, нели, сега што е, умерена левица?

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Дојде време да навиваме за Али? Јас не би...
Јас секогаш сум ЗА да навивам од страна, а македонец да не настрада и да остане на навивање. Таа опција ни ја наметнаа радикалните структури кога ги убија децата за да добијат ветер во грб и да ја истераат својата агенда.

Kajgana Shop

На врв Bottom