Гледам дека застануваш зад нашите, но треба да го следиме т.е. проследиш видеото реално без разлика колку и да не ги сакаме. И јас не ги сакам. Но се трудам да сум реален.
Но како ќе постапиш ти ако пред врата неколку идиоти или дебили те нападнат? А претходно ти ја демолирале куќата!?
Што значи дека настанот се случува пред дворната врата во албанската куќа и нашиве сакаат да се тепаат. И од друга страна, како одеднаш стрчаа 10-тина лица да се умешаат во настанот? Ова е и повеќе од очигледно дека е организирано.
Нормално,и јас гледам реално.Да беа одма нападнати,односно тој старецот што стои,да го нападнеа 10 души,па овие да излезеа со палки и стапови,да го одбранат,тогаш,нормално дека немаше да разговарам вака.
НО,реалноста е дека дечково стоеше со раце у џебови,ако бил решен да се тепа немало да стои така пошто така си лесна мета и за секунда можеш да се најдеш на асфалт,се гледа дека само разговараше со старецот,а од куќата излетаа браќата со стапови и го затепаа убаво...и ЗОШТО мора да значи дека било договорено ?! Не може ли да е случајност тоа што се нашло друштво на Македонци,баш во моментот кога го затепаа тој ? И нормално,сите си се знаат меѓу себе па се затрчаа,и на почетокот не ни беа решени да се тепаат ако не приметуваш...дури и немаше некоја тепака,бидејќи ако било ДОГОВОРЕНО да ги истепаат Албанците,немаше да бидат толку не одлучни...тоа докажува дека случајно се нашле таму.А Албанците беа веќе спремни за акција...дечкото со БМВ-то,јасно се гледа дека е сечено видеото во тие минути,беа со шипки и стапови,од страв стиснал гаста да избега...но како и да е,се гледа дека ги качи на хауба,иако се виде дека никој не е повреден бидејќи ако беше некој повреден немаше да продолжат да стојат на нозе и да се буткаат,но како и да е,тоа е прекршок....
Што ќе се случеше ако ситуацијата беше обратна ? семејство во Сарај или Арачиново(ако воопшто има) Македонци,нападнеа Албанец 3вс1 ?Сигурно сите што рипаат дека овие се хулигани,им влегле дома,ги нападнале у двор,си бранеле куќата..ќе кажеа дека-што барале овие да го тепаат,башка во населба каде мнозинство се албанци,што очекувале,на чај да ги викнат..Како што и пробуваат да кажат,за убиството во Гостивар...да беше нивни,се ќе беше ОК,си бранел детето...
Ми се гади од таквото лицемерие.